ارتقاء سواد رسانه‌ای زنان، تضمین امنیت روانی و کاهش تنش‌های اجتماعی

زنان، خط مقدم جنگ شناختی؛ نقش مهم سواد رسانه در امنیت روانی جامعه

زنان و مادران، در خط مقدم مقابله با جنگ نرم و ترویج آگاهی و امنیت روانی در خانواده هستند؛ نقش‌آفرینی در آموزش سواد رسانه، راهی به سوی جامعه‌ای مقاوم و آگاه می‌سازد. در این باره گفت وگویی با اکرم باقریان پژوهشگر و مدرس رسانه انجام داده ایم.
زنان، خط مقدم جنگ شناختی؛ نقش مهم سواد رسانه در امنیت روانی جامعه
1404/04/28 - 09:35
تاریخ و ساعت خبر:
268880
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - خراسان جنوبی : در دنیای پرهیاهوی خبر و رسانه، همزمان با تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک ایران عزیز، با حماسه شیرزنانی ایرانی همچون خانم سحر امامی، امروز زنان به نمادی از شجاعت، تعهد و حرفه ای گری تبدیل می‌شوند که در حوادث بحرانی، با بی باکی تمام به تبیین واقعیت ها می پردازند.
بانو اکرم باقریان، دانشجوی دکتری مدیریت رسانه، پژوهشگر، مدرس رسانه و مادر فعال حوزه رسانه از جمله زنان پیشتاز درحوزه رسانه است که آموزش سواد رسانه را لازمه امنیت روانی جامعه می داند به ویژه اینکه این روزها مردم اخبار زیادی از حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان را می خوانند و شبکه های اجتماعی معاند خود بازوهای جنگ های روانی و ایجاد فشارهای عصبی در بین ایرانیان هستند، برخورداری از دانش رژیم مصرف فضای مجازی و سواد رسانه بسیار مهم است.
در ادامه مصاحبه سهیلا عباسی خبرنگار زنان ایران در بیرجند را با این بانو می خوانید:

به طور کلی تعریفی از سواد رسانه ارائه بفرمایید؟

سواد رسانه یعنی اینکه بدانیم چطور با خبرها و اطلاعاتی که هر روز در رسانه‌ها می‌بینیم و می‌شنویم، با نگاه انتقادی و درست برخورد کنیم. بتوان فرق واقعیت و شایعه را فهمید و بدون تحقیق، هر چیزی را قبول یا منتشر نکرد. فرد دارای سواد رسانه، می‌تواند پیام‌ها و اطلاعات منتشر شده را از دیدگاه انتقادی بررسی کند.
اهمیت داشتن سواد رسانه در مواقع بحرانی مثل زمان جنگ در چیست؟
در دوران بحران‌هایی مانند جنگ، رسانه‌ها به شدت فعال شده و سیل عظیمی از اخبار، تصاویر و شایعات به سمت مردم روانه می‌شود و حجم اخبار درست و نادرست به شدت افزایش پیدا میکند. اگر سواد رسانه داشته باشیم، کمتر دچار استرس و سردرگمی شده و می‌توان اخبار درست را منتشر کرد و حتی جلوی شایعه را گرفت.
به نظر شما در جامعه ایران آیا زنان سواد رسانه بالایی دارند؟
چه اقداماتی لازم هست تا این سواد را بتوان ارتقا داد؟
به طور کلی، سطح سواد رسانه‌ای در میان زنان ایرانی در حال رشد بوده اما هنوز به سطح مطلوب نرسیده است. باید آموزش‌های کاربردی سواد رسانه را مخصوصاً برای بانوان و مادران بیشتر کنیم، هم در مدرسه‌ هم در فضای مجازی و رسانه‌ها.
چه آسیب‌هایی متوجه جامعه‌ای است که در زمان بحران سواد رسانه پایینی دارد؟
جامعه‌ای که در زمان بحران از سواد رسانه‌ای پایینی برخوردار باشد، به راحتی درگیر نشر شایعات، اطلاعات جعلی و جنگ روانی دشمن می‌شود. این باعث ترس، بی‌اعتمادی و حتی آشوب اجتماعی شده و امنیت و اتحاد جامعه را به خطر می‌اندازد.
نقش زنان و مادران در بالابردن سواد رسانه جامعه و یا خانواده چیست؟ یا به نوعی در این مورد چگونه می‌توانند به خانواده یا جامعه خود کمک کنند؟
مادرها علاوه بر اینکه خودشان مخاطب رسانه ها هستند، بیشترین تأثیر را روی فرزندان در خانواده دارند. اگر سطح سواد رسانه مادران ارتقا پیدا کند، می‌توانند الگوی خوبی بوده و با یادگیری و انتقال مهارت‌های سواد رسانه‌ای به فرزندان، می‌توانند آنها را در مواجهه با تهدیدات و اخبار کذب توانمندتر کنند.
ترویج گفتمان انتقادی و آموزش استفاده صحیح از رسانه‌ها در محیط خانواده، از مهم‌ترین اقدامات زنان در این مسیر میتواند باشد.
داشتن سواد رسانه‌ چگونه می‌تواند به زنان در تحلیل انتقادی اخبار و جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست در دوران جنگ کمک کند؟
بانوان با سواد رسانه می‌توانند خبرها را عاقلانه‌تر و با نگاه انتقادی بررسی کنند و منابع موثق را بشناسند، این توانایی باعث می‌شود زنان، خود جزو حلقه‌های انتشار شایعات یا اخبار مخرب نباشند؛ به این صورت می‌توانند آرامش و آگاهی را در خانه و خانواده برقرار کرده و جامعه را از نظر روانی و اطلاعاتی مقاوم تر کنند.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
رژیم فضای مجازی ، سواد رسانه ، امنیت روانی ، جنگ شناختی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
خراسان جنوبی
V
آرشیو