کد خبر: 143679                      تاريخ انتشار: 1401/09/28 - 09:00
معضلی به نام کیسه های پلاستیکی
 
بر اساس آنچه کارشناسان امر اعلام کرده‌اند، مصرف پلاستیک در ایران سالانه حدود نیم میلیون تن است و بیشتر این پلاستیک‌ها بادوام هستند و صدها سال طول می‌کشد تا به خودی خود تجزیه شوند و دیگر اثری از آن‌ها باقی نماند.
 
از سمنان- زکیه زکی: زباله‌های پلاستیکی یکی از بزرگ‌ترین معضلات زیست محیطی جهان امروز را به وجود آورده‌ است. این کیسه‌ها به علت مصرف روزانه و قیمت بسیار پایین، تقریبا یکبار مصرف استفاده شده و به سرعت تبدیل به زباله‌هایی می‌شوند که‌ گاه غیرقابل بازیافت بوده و مشکلات بسیاری برای محیط زیست پدید آورده‌اند.
کشور ما نیز از جمله کشورهایی است که به مدد بهره‌مندی از نعمت خدادادی نفت، سالانه مقادیر زیادی لوازم پلاستیکی تولید می‌کند، تا جایی که ایران یکی از عمده تولید کنندگان مواد پلاستیکی به شمار رفته و به دنبال آن سهم چشمگیری در تولید این نوع زباله در جهان دارد. براساس آمارهای جهانی، روزانه 5/3 میلیون تن زباله در سراسر دنیا تولید می شود سهم ایران در این میان به 56 هزارتن در روز می رسد که ناگفته پیداست، درصد قابل توجهی است.
آمارهای داخلی نشان می دهد در کشور ما 28 درصد از پسماند های شهری را پلاستیک تشکیل می دهد که این در شرایطی است که با صرفه جویی یک کیسه نایلونی در هفته توسط هر خانوار ایرانی می‌توان از مصرف حدود یک میلیارد کیسه نایلونی در سال جلوگیری کرد که این میزان برابر با 10 هزار تن پلاستیک است.
هیئت‌ وزیران آیین‌نامه اجرایی برای کاهش مصرف پلاستیک مهرماه امسال مصوب کرده است و بر اساس آن وظایف دستگاه‌های مختلف اجرایی از جمله وزارت صمت، جهاد کشاورزی، مراکز علمی و دانشگاهی و آموزش‌ و پرورش را مشخص کرده است، از جمله این که وزارت صمت باید منع تولید پلاستیک‌های کمتر از 25 میکرون را ایجاد کند و فوری باید برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای ممنوعیت عرضه پلاستیک در فروشگاه‌های زنجیره‌ای را عملیاتی کند.
انتهای پیام/*