یادداشت/ |
جایگاه خانواده در سیره رضوی |
|
مطالعه سیره عملی حضرت امام رضا و بیانات ارزشمند ایشان در حوزه خانواده به ویژه در خصوص رفتار همسران، احترام به پدر و مادر و ارتباط مؤثر با فرزندان دستاوردهای بیبدیلی را برای ما به ارمغان میآورد. |
|
به گزارش خبرگزاری زنان ایران از استان سمنان، خانواده بهعنوان مهمترین و بنیادیترین نهاد اجتماعی محیطی در جهت رشد و پرورش استعدادهای درونی بشر و تخلق به اخلاق الهی است. در این راستا سیره معصومین بهعنوان «تجلی انسان کامل» نقشه راهی ارزشمند است که تمسک بدان و الگوپذیری از آن رستگاری بشر را تضمین میکند.
مطالعه سیره عملی حضرت امام رضا و بیانات ارزشمند ایشان در حوزه خانواده به ویژه در خصوص رفتار همسران، احترام به پدر و مادر و ارتباط مؤثر با فرزندان دستاوردهای بیبدیلی را برای ما به ارمغان میآورد.
ایشان در خصوص روابط همسران و گرمابخشی به زندگی خانوادگی از قول رسول خدا چنین میفرمایند:"نزدیکترین شما به من در روز قیامت کسی است که خوش خلقتر باشد و برای خانواده خود بهترین باشد،"(عیون اخبار الرضا ۲/۳۸)
علاوه بر خوش خلقی، خودآرایی در خانواده و آراستگی همسران نیز یکی دیگر از مؤلفههای محبت آفرین بین همسران است که در بیانات ایشان بر آن تأکید شده است.
همچنین تأمین امنیت روانی خانواده بهعنوان یکی از رموز پایداری خانواده در سیره رضوی مطرح شده است در حدیثی از آن حضرت نقل شده که: «هیچ خیری برتر از بانویی نیست که نگاه کردن به او و مصاحبت با او موجب شادمانی همسر باشد و در غیاب همسر حافظ حریم خویش و خانواده باشد» (کافی ۵/۳۲۷)
از جمله سایر اصول تحکیم خانواده مواردی چون ارتباط عاطفی همسران و ابراز محبت و تأمین معاش و رفاه خانواده و احترام به پدر و مادر در سیره رضوی به چشم میخورد، امید که با مطالعه سیره رضوی به ویژه سیره آن حضرت در حوزه خانواده گامی در جهت تحکیم خانوادهها برداریم. |