|
اسرائیل و استراتژی بازدارندگی خونین |
|
رژیم صهیونیستی بعد از شکست غافلگیرانهای که در عملیات حماس متحمل شد بسیار از سوی افکارعمومی خود تحت فشار قرار دارد. بازدارندگی این رژیم که سابقه طولانی مدت داشت و به زمان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ که هیمنه خاصی برای آن بوجود آورده بود، بازمیگشت طی این حمله به شدت تضعیف شد. از این رو این رژیم سعی دارد با به خاک و خون کشیدن مردم غزه و ایجاد تلفات بالا برای خود یک بازداندگی خونین ایجاد کند تا به حماس و مردم غزه بفهماند که هزینه چنین حملاتی بسیار بالاست. |
|
امیر حمزه نژاد: آنچه از حمله اسرائیل به غزه بعد از عملیات طوفان الاقصی حماس بر میآید این است که رژیم صهیونیستی قادر به حمله زمینی به نوار غزه نیست. تاکنون یک حمله محدود و آزمایشی در این حوزه به شکست انجامیده است. اما اسرائیل با بمباران غزه که بیشتر مناطق مسکونی را هدف قرار داده است و صد افسوس در آن کودکان و افراد بیگناه قربانی شدهاند، سعی دارد به نوعی یک بازدارندگی خونین در این سرزمین ایجاد کند.
رژیم صهیونیستی بعد از شکست غافلگیرانهای که در عملیات حماس متحمل شد بسیار از سوی افکارعمومی خود تحت فشار قرار دارد. بازدارندگی این رژیم که سابقه طولانی مدت داشت و به زمان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ که هیمنه خاصی برای آن بوجود آورده بود، بازمیگشت طی این حمله به شدت تضعیف شد. از این رو این رژیم سعی دارد با به خاک و خون کشیدن مردم غزه و ایجاد تلفات بالا برای خود یک بازداندگی خونین ایجاد کند تا به حماس و مردم غزه بفهماند که هزینه چنین حملاتی بسیار بالاست.
نگاهی به تاریخ جنگ های رژیم صهیونیستی با اعراب نشان میدهد که این رژِیم به واسطه اینکه افکارعمومی متزلزلی دارد و یک ملت ساختگی پشت سر آن وجود دارد از اراده لازم برای پیگیری یک جنگ بلند مدت برخوردار نیست. اکثر جنگ هایی که این رژیم در آن شرکت داشته بسیار کوتاه بوده اند. از سوی دیگر اقتصاد بهم ریخته اسرائیل نیز به آن اجازه نمیدهد که چندان در یک جنگ بلندمدت شرکت کند. گفته می شود که با شکل گیری جنگ در سرزمین های اشغالی بسیاری از شهرک نشینان حاضر نیستند از خانه های خود بیرون بیایند و بسیاری از رستوران ها بدون مشتری هستند و واحدهای خدماتی و تولیدی با کمبود مشتری و نیروی کار روبرو هستند.
بخشی از نیروی نظامی این رژیم را نیروهای ذخیره ای تشکیل می دهند که پیشتر در کارخانه جات آن در سرزمین های اشغالی فعالیت می کردند و همین نیروها حالا مشغول جنگ هستند. در همین راستا، ارتش اسرائیل ۳۶۰هزار نفر را برای خدمت در نیروهای نظامی فراخوانده است. رشد اقتصادی اسرائیل نیز با افت شدید مواجه شده است و از سوی دیگر نرخ برابری ««شِکِل» -پول اسرائیل- دربرابر دلار به کمترین میزان از سال ۲۰۰۹ رسیده است.
بسیاری مطرح میکنند که اسرائیل توان اقتصادی و نظامی برای ادامه جنگ با غزه و حماس را ندارد و اگر آمریکا و اروپا پشت سر آن قرار نگیرند و این رژیم را حمایت نکنند قطعا با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد. این درحالی است که گفته میشود طراحی و مدیریت نظامی اسرائیل در این جنگ را نیز آمریکاییها در اختیار دارند.
از سوی دیگر فشار افکارعمومی جهان علیه اسرائیل هم بسیار شدیدتر از قبل شده است. با انتشار تصاویر کودک کشی این رژیم افکارعمومی ضد آن خصوصا در کشورهای غربی قوت گرفته است تا جایی که در دانشگاهها و ورزشگاهها و بازی فوتبال غربی و گروه های متعدد خواهان پایان یافتن بمباران غزه و کشتار کودکان و غیرنظامیان هستند. در جنگ اخیر لایه های مختلف جوامع غربی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و فعال شدهاند.
با این حال فشار مضاعفی روی رژیم صهیونیستی وجود تا جایی که کارشناس حامی این رژیم در شبکه ضدانقلاب ایران اینترنشنال در این حوزه بیان می کند: «امیدواریم که اقتصاد اسرائیل توانایی تحمل این جنگ را داشته باشد و حمایت اروپای غربی و ایالات متحده محرون نشود؛ چراکه هر چه می گذرد فشار بین المللی بر اسرائیل برای خودداری از آسیب رساندن به جان مردم غیر نظامی بیشتر می شود.» |