کد خبر: 175868                      تاريخ انتشار: 1402/08/13 - 09:00
بررسی چرایی بروز افسردگی و اهمیت درمان آن در دوران نوجوانی
 
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی،گفت: همراهی والدین و قرار دادن وقت بیشتر برای فرزند نوجوان خود و برقراری روابط صمیمی در گفت و گو های خود با او و درصورت نیاز استفاده از درمان های دارویی می تواند نقش مهمی در کاهش افسردگی نوجوان داشته باشد.
 
از استان مرکزی شهرستان دلیجان، زینب سادات میرجعفری کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در گفتگو با خبرنگار زنان ایران با اشاره به چرایی بروز افسردگی و اهمیت درمان آن در دوران نوجوانی گفت: گوشه گیری تا حدی طبیعی بوده ولی زمانی که باعث ایجاد اختلال در زندگی و روابط اجتماعی شود به عنوان افسردگی تلقی می شود.
عضو و روان شناس خانه روان شناسان شهرستان دلیجان تصریح کرد: اگر در نوجوانی سه نشانه از نشانه‌های زیر، حداقل برای دو هفته مشاهده شد، احتمال ابتلا به افسردگی در وی وجود دارد. فعالیت زیادی یا کسلی و بی انرژی بودن، احساس گناه، خود کم بینی، مشکلات خواب یا تغذیه، انزوا طلبی و گوشه گیری، خستگی بیش از اندازه دایمی، پرخاشگری و بد اخلاقی؛ غمگینی و‌گریه کردن، افت تحصیلی جدی؛ اشتغال ذهنی بیش از حد پیرامون مرگ.
میر جعفری گفت: توجه داشته باشید در هر شرایطی در کنار نوجوان خود باشید و یاریگر وی، اما از مداخله زیاد در کارهایش بپرهیزید. او دیگر کودک نیست که مطیع بی چون و چرای شما باشد.
وی در ادامه بیان کرد: حمایت بیش از حد از نوجوان و ارایه راهنمایی‌های مو به مو به وی باعث می‌شود نوجوان فکر کند که والدینش به او اعتماد ندارند. وجود علایم استرس زا در محیط، حوادث ناگوار در زندگی، وسواس، عدم اعتماد به نفس، احتیاج شدید به محبت دیگران خصوصا والدین، حساسیت زیاد نسبت به رفتارهای اطرافیان از جمله مهم ترین دلایل ایجاد افسردگی در نوجوانی است.
این کارشناس ارشد روان شناسی تصریح کرد: همراهی والدین و قرار دادن وقت بیشتر برای فرزند نوجوان خود و برقراری روابط صمیمی در گفت و گو های خود با او و درصورت نیاز استفاده از درمان های دارویی می تواند نقش مهمی در کاهش افسردگی نوجوان داشته باشد.
خبرنگار: مریم حافظی