کد خبر: 191360                      تاريخ انتشار: 1403/01/08 - 09:34
باقلوای سنتی گوگان، سی و هشتمین شیرینی خوشمزه آذربایجان شرقی
 
باقلوای سنتی گوکان در بین خوراکی و شیرینی لذیذ آذربایجان شرقی رتبه 38 را به خود اختصاص داده است .
 
از آذربایجان شرقی : باقلوای سنتی گوگان از جمله ۳۸ خوراکی‌ و شیرینی‌ لذیذ آذربایجان‌ شرقی محسوب می‌شود که در فهرست آثار ناملموس این استان ثبت ملی شده و به عنوان سوغات ارزشمند این منطقه کام مردم و گردشگران را همچون عسل شیرین می‌کند.
شهر گوگان از پایگاه های تولید نوعی شیرینی سنتی خوشمزه به نام باقلوا بوده و با بیش از ۱۰۰ سال قدمت مورد پسند بسیاری از افراد جامعه و گردشگران است و به شکل لوزی و از بادام و گردو تهیه می شود و به علت داشتن ترکیبات مختلف مانند هل، گلاب، بادام، گردو و پسته دارای طعم و مزه های متفاوت و فوق العاده ای است.
شیرینی سنتی باقلوای گوگان که بدون افزودنی نگهدارنده از گذشته در تنورهای سنتی منازل تولید می شود به نظر کارشناسان مربوطه دارای ماندگاری بیش از ۲ ماه در شرایط عادی و بیش از ۶ ماه درون یخچال است.
ارزش و جایگاه شیرینی باقلوای سنتی گوگان در سطح استان به ویژه این شهرستان تا آنجایی است که در سال ۱۳۹۴ با شماره ۱۱۸۸ در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی ثبت ملی قرار گرفت و در سال ۱۴۰۰ از نماد شهری باقلوای سنتی گوگان و لوح ثبتی آن به عنوان یکی از میراث های ناملموس استان در این شهرستان رونمایی شد.
انتهای پیام/*