کد خبر: 192607 تاريخ انتشار: 1403/02/12 - 14:03
این خوشمزههای مضر را با نوشابه نخورید!
یک کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی از شادی و نشاط ایجاد شده بعد از خوردن فستفودها و در نهایت عوارض بیشمار استفاده از این خوشمزههای مضر سخن گفت.
یک کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی از شادی و نشاط ایجاد شده بعد از خوردن فستفودها و در نهایت عوارض بیشمار استفاده از این خوشمزههای مضر سخن گفت.
آرزو کاوهئی با بیان اینکه فستفودها گروهی از غذاها هستند که مشخصات خاصی دارند که متأسفانه اکثراً دارای ویژگیهایی به ضرر انسان است، اظهار کرد: معمولاً به علت قند و چربی بسیار زیاد، فستفودها کالری زیادی دارند و این امر سبب چاقی و اضافهوزن خواهد شد.
وی با اشاره بیماری فشارخون که به علت زیاد بودن سدیم و نمک بالای فستفودها در فرد ایجاد میشود، مطرح کرد: متأسفانه فستفودها فیبر بسیار کمی دارند در حالیکه فیبر برای دستگاه مفید بوده و از چاقی و اضافهوزن پیشگیری میکند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فستفودها به نسبت غذاهای سنتی و خانگی حجم بیشتری دارند و این امر سبب میشود انرژی بیشتری به نسبت نیاز شخص دریافت شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معمولاً فستفودها به علت کالری زیادی که دارند و در کنار نوشابه و سس مورد استفاده قرار میگیرند، سبب چاقی و اضافهوزن میشوند.
وی تصریح کرد: چهار ماده غذایی نمک، شکر، کافئین و چربی که در فستفودها مورد استفاده قرار میگیرد، باعث ترشح دوپامین شده و همین امر سبب خوشحالی و رضایت در فرد میشود؛ در واقع شخص بعد از خوردن فستفود لذت و رضایتی کسب میکند که این امر سبب افزایش تمایل استفاده از این نوع موادغذایی میشود.
کاوهئی با بیان اینکه استفاده بیش از اندازه از فستفودها سبب بیماریهای گوارشی میشود، مطرح کرد: نوشابهای که در کنار فستفود استفاده میشود به علت داشتن گاز، موجب تشدید بیماری گوارشی میشود.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه از فستفود موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و کبد چرب به علت نبود فیبر و سبوس و زیاد بودن قند و کالری میشود، مشکلات قلبی- عروقی را از دیگر مضرات استفاده بیش از اندازه از فستفودها دانست و یادآور شد: به مرور کمبود مواد مغذی در بدن به علت افزایش بیش از اندازه فستفودها ایجاد میشود.
این کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی بیان کرد: مصرف بیش از اندازه فستفودها سبب میشود تا ذائقه افراد به شوری عادت کند و در دیگر وعدههای غذایی خود نیز نمک بیشتری مصرف کنند و همین زیادهروی در مصرف نمک، فشارخون افراد را افزایش میدهد و در نتیجه زمینه ابتلا به امراض قلبی- عروقی را فراهم میآورد.
وی با بیان اینکه در غذاهای آماده و فستفودها اغلب کلسیم و املاح معدنی اندکی وجود دارد که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش میدهد، اظهار کرد: کمبود املاح در کودکان، رشد آنها را مختل میکند، از طرفی نوشابهای مصرفی در کنار فستفود، سبب کمبود کلسیم میشود.
کاوهئی با اشاره به اینکه به علت آنکه اغلب از مواد نگهدارنده در مواد اصلی فستفودها استفاده میشود، ویتامین C نمیتواند جذب بدن شود، گفت: برای جلوگیری از رشد کپک در سوسیس، کالباس و سایر مواد غذایی موجود در فستفودها، از مواد نگهدارنده و مواد افزودنی استفاده میشود که این امر موجب ایجاد حساسیت و ابتلا به انواع سرطانها خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فستفودی که در منزل تهیه و طبخ میشود نیز به اندازه فستفودهای رستورانی مضر است؟ خاطرنشان کرد: این امر بستگی به نوع مواد مصرفی در تهیه فستفود خانگی دارد؛ به عنوان مثال اگر از مواد گیاهی، نان سبوسدار، گوشت سفید، گوشت کبابی و سیبزمینی تنوری استفاده شود، مضرات کمتری خواهد داشت.
این کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی در پایان توصیه کرد: افراد بهتر است در کنار فستفودها از آبمیوه طبیعی، سالاد کاهو و کلم، سبزیجات و ... استفاده کنند.
ایسنا
انتهای پیام/م