کد خبر: 196525                      تاريخ انتشار: 1403/05/18 - 16:39
خطر ابتلا به کدام بیماری‌ها در اثر گرمای زیاد تشدید می‌شود؟
 
افزایش دما در تابستان ممکن است منجر به افزایش بیماری‌های مختلف از جمله حملات میگرنی، حملات قلبی و سکته مغزی شود.
 
افزایش دما در تابستان ممکن است منجر به افزایش بیماری‌های مختلف از جمله حملات میگرنی، حملات قلبی و سکته مغزی شود. به گزارش «هلث ‌لاین» و به گفته متخصصان، گروه‌های خاصی از افراد بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از گرما قرار دارند، از جمله نوزادان و کودکان خردسال، سالمندان به ویژه کسانی که شرایط زمینه‌ای دارند، زنان باردار و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای. در ادامه شش مورد از رایج‌ترین خطرات بهداشتی که با گرمای هوا افزایش می‌یابند، آمده است.
میگرن
مطالعات نشان می‌دهد که رطوبت بالا و گرما می‌تواند منجر به بروز میگرن شود. میگرن علایمی مانند سردردهای ضربان‌دار، حساسیت به نور و صدا، تهوع و سرگیجه دارد.
حملات قلبی
قلب در مواجهه با گرما باید بیشتر کار کند و سریع‌تر بتپد. این موضوع می‌تواند منجر به حملات قلبی شود. درد یا فشار در قفسه سینه رایج‌ترین علامت حمله قلبی است، اما علایم دیگری هم وجود دارد از جمله درد در بازو، تنگی نفس، تهوع و سبکی سر.
سکته مغزی
یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که شرایط آب و هوایی گرم می‌تواند به عامل خطر جدیدی برای سکته مغزی تبدیل شود. گرمای شدید بر بدن فشار می‌آورد، به ویژه در سالمندان و افرادی با فشار خون بالا. علایم سکته مغزی شامل ضعف در یک طرف بدن، تغییرات بینایی، افتادگی صورت، گفتار مبهم و دشواری در راه رفتن یا نداشتن تعادل است.
گرمازدگی
گرمازدگی یک وضعیت اورژانسی است که می‌تواند شامل علایمی مانند گیجی، تغییر رفتار و تشنج باشد. گرمازدگی با خستگی ناشی از گرما متفاوت است. خستگی گرمایی علایمی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع دارد و نیاز به خنک شدن و تامین مایعات دارد. اجتناب از مصرف کافئین در گرما توصیه می‌شود.
بیماری کلیه
گرما می‌تواند بیماری کلیه را تشدید کند. کم‌آبی ناشی از گرما می‌تواند عملکرد کلیه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.
راه حل چیست؟
متخصصان توصیه می‌کنند برای کنار آمدن با گرما و ایمن ماندن در گرما تا جای ممکن «هیدراته» بمانید. قبل از خروج از خانه آب بنوشید. در روزهای بسیار گرم از قرارگرفتن در معرض نور خورشید بین ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر خودداری کنید. در دمای بالا از فعالیت بدنی بپرهیزید. با استفاده از لباس‌های خنک بدن را از مواجهه با نور مستقیم دور کنید. تا جای ممکن در سایه قرار بگیرید. از اسپری‌های آب استفاده کنید. اگر احساس سرگیجه، ضعف، سردرد یا حالت تهوع دارید، از گرما دور شوید، مایعات بنوشید و از پارچه مرطوب یا بسته یخ برای خنک کردن خود استفاده کنید. در صورت بهبود نیافتن، با پزشک‌تان تماس بگیرید.
زندگی سلام
انتهای پیام/م