کد خبر: 209355                      تاريخ انتشار: 1403/08/12 - 13:23
اهمیت ارتباط گیری درست فرزندان با والدین در کاهش آسیب های اجتماعی
 
دسته ای از ناهنجاری‌ها و تا‌بسامانی‌های رفتاری افراد یک جامعه به صورت فردی یا اجتماعی گفته می شود.
 
به گزارش خبرگزاری زنان ایران در همدان، سیما یونسی طی یادداشتی نوشت: ریشه بسیاری از آسیب‌ها به بی‌نظمی،کارکردهای اشتباه افراد یا پدیده‌های اجتماعی و نتیجه نامطلوب آن‌ها دارد
که باعث بروز عوامل و رنج روانی، جسمی و مادی آثار مختلف مردم می‌شوند.
عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی بسیار است از جمله نبودن بهزیستی روانی، اختلاف طبقاتی، مباحث مالی و اقتصادی و... را می‌توان نام برد.
از مهمترین آسیب‌های اجتماعی می‌توان به آسیب‌های دانش‌آموزان، فضای مجازی، بزهکاری، اعتیاد، طلاق، بیکاری، خودکشی، نوجوانان و جوانان نام برد.
منشا بسیاری از انحرافات آسیب‌های نوجوانان و جوانان عدم توانایی ارتباط درست خانواده با فرزندان ‌است که در بین سن ۱۳ تا ۱۹ سالگی بروز می‌کند.
بی‌سواد بودن اولیا نسبت به تربیت صحیح مبنی بر باورهای اعتقادی و مذهبی، محرومیت مالی و اقتصادی، وجود فاصله طبقاتی در جامعه و ثروت هدایت نشده خانواده، ثروتی که باعث ولنگاری و عدم نظارت اولیا بر رفتار نوجوانان و جوانان می شود؛ می‌توان به افراط و تفریط اشاره کرد محرومیت و سختگیری بیش از حد و آزادی بیرون از حد و مرز
افسردگی که منجر به بیماری روانی و در نتیجه پناه بردن به دامن اعتیاد و دوستان ناباب می‌شود.
طلاق و برهم زدن یک ازدواج رسمی بنابه به دلایل مختلف می‌تواند اعتماد به نفس و هزاران مشکل رنگارنگ را در وجود فرزندان نهادینه کند.
بیکاری در بین جوانان در جامعه کنونی ما جوانان تحصیل‌کرده بسیاری هستند که در جایگاه اصلی خود فوق از نگرفته‌اند و دچار نارضایتی شغلی و داشتن کار کاذب و بیکاری که اگر خانواده هم ظرفیت مناسب نداشته باشد بعضا به سیگار مشروبات الکلی و اعتیاد و در نتیجه افسردگی یا خودکشی دچار می شوند.
مشکلات خانوادگی از جمله ساعت‌ها در ترافیک بودن و جهت رفع مشکلات مالی اضافه کاری والدین باعث قطع یا کم‌شدن ارتباط و تفریح مناسب، فرزندان رفته رفته دچار آسیب‌های فردی و جمعی می‌شوند.
و...
پیشرفت تکنولوژی و بروز فاصله نسل ها
راهکارها:
برای رسیدن به آینده بهتر جوانان و نوجوانان بهتر است از افراط و تفریط در تمام امور پرهیز شود.
از ابتدای تولد حتی قبل از تولد اعتماد به نفس و خودباوری را در فرزندان خود تقویت کنند.
عزت نفس را در آنان افزایش دهند.
سواد تربیتی و نحوه برخورد درست را در خود تقویت کنند، برای رفع ابهامات تربیتی با کارشناسان مذهبی و مشا وران تربیتی ارتباط داشته‌باشند.
استفاده از فضای مجازی و رسانه‌های مختلف برنامه‌ریزی شود.
والدین سعی کنند اطلاعات خود را به روز کنند تا فاصله فکری در نسل‌ها اتفاق نیافتد‌.
نکته مهم
تجربه ثابت کرده پیشگیری آسان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش در جلوگیری از آسیب‌ها و انواع خطرهای پیش‌رو است و سبب کاهش هزینه‌های سنگین مادی و معنوی در خانواده و جامعه می‌شود.
رفتار و نگرش‌های که فرزندان در کودکی از اولیا یاد می‌گیرند پایه و بنیانی برای بسیاری از تصمیم‌گیری‌های آینده آنان خواهد بود.
انتهای پیام/*