|
مادران، رهبران فرهنگی در انتقال ارزش ها |
|
جایگاه بانوان در جبهه مقاومت و استکبارستیزی، جایگاهی استراتژیک و حیاتی است. این نقش باید با برنامههای آموزشی و فرهنگی تقویت شود تا زنان بتوانند با تواناییهای بالقوه و بالفعل خود به تربیت نسلی وفادار به ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی بپردازند. |
|
فاطمه محمدزاده- دکترای علوم سیاسی و روابط بین الملل در یادداشتی پیرامون نقش بانوان در انتقال ارزش های استکبار ستیزی و مقاومت نوشت : با نگاهی به زندگی انسان های بزرگ تاریخ، آنچه مشهود است حضور مادری ویژه و پرتلاش است که با پرورش و تربیت درست خود توانسته است به بشریت خدمت کند. مادران در طول تاریخ نقشی اساسی و الهامبخشی در پرورش و تربیت نسلهای موفق داشتهاند. جایگاه آنها نه تنها به عنوان پرورشدهنده، بلکه به عنوان مربیانی که ارزشها و هویت فردی و اجتماعی را به نسل جدید منتقل میکنند، بسیار ارزشمند است، تربیت نسلی جدید که گاهی شکل مبارزه نیز به خود گرفته است.
از این رهگذر می توان گفت مبارزه تنها یک رویکرد سیاسی در جامعه نیست، بلکه مفهومی فرهنگی و اجتماعی است که به هویت، ارزشها، و باورهای یک ملت عمق میبخشد. در این بستر، مادران به عنوان مربیان جامعه که در جبهه فرهنگی تلاش می کنند را می توان رهبران فرهنگی جامعه در انتقال ارزش ها به نسل جدید دانست و تلاش شان برای تربیت نسلی آگاه و انقلابی در مقابله هجمه های فرهنگی، را یک مبارزه خواند.
در دوران دفاع مقدس، حضور بانوان نه تنها در پشتیبانی از جبههها بلکه در جبهههای علمی، فرهنگی و حتی برخی مواقع در خط مقدم، نشان از آن داشت که زنان میتوانند ستونهایی مستحکم در حمایت از آرمانها و مقاومت باشند. زنان با ایفای نقشهای فرهنگی و اجتماعی در پشت جبههها، از جمله مدیریت خانوادهها، تأمین روحیه و آرامش رزمندگان، و هدایت جامعه به سمت همبستگی و مقاومت، سهم بسزایی در تداوم و تقویت روحیه انقلابی ایفا کردند.
امروز نیز با ایجاد نگرش مقاومتی در خانواده، بهعنوان اولین و مهمترین محیط اجتماعی، می توانند به تقویت این گفتمان در ذهن و قلب فرزندان خود پرداخته و از طریق قصهها، اسطورهها و ارزشهای دینی و ملی، کودکان خود را از سنین پایین با ایدههای ایستادگی و مبارزه با ظلم آشنا کنند تا روحیه ظلمستیزی از کودکی در ذهن شان نهادینه شود.
امروز در دنیایی هستیم که نبردها تنها به میدان جنگ محدود نمی شود، رسانهها که تمام زندگی امروز نسل جدید را تصاحب کرده اند به عنوان ابزاری برای جنگ ترکیبی وارد عمل شدهاند، از همین رو نقش مادران و بانوان در جامعه رنگ حیاتی به خود گرفته است، مادران هم در حوزه تربیت فرزند باید تلاش مضاعفی در راستای تربیت نسلی آگاه به اصول و اعتقادات اسلامی، ارزش های انسانی و اخلاقی، استکبار ستیزی، اصول مقاومت و ارزشهای فرهنگی و انقلابی داشته باشد و از سوی دیگر نیز با حضور در حوزه فرهنگ و رسانه و روایت گری نقش مؤثری در مقابله با هجمههای رسانهای و ترویج گفتمان استکبارستیزی ایفا کنند.
البته این امر نیازمند بازشناسی ارزشهای مقاومت در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی، آموزش مداوم و آگاهی بخشی به بانوان جامعه است که در قالب آن جایگاه زن نه فقط به عنوان مادر بلکه به عنوان یک مربی، معلم، و راهنمای فکری دارای اهمیت است و بانوان میتوانند نقشی تعیینکننده در جلوگیری از استحاله فرهنگی نسل جوان و ایجاد جامعهای مقاوم و آگاه ایفا کنند.
بنابراین، جایگاه بانوان در جبهه مقاومت و استکبارستیزی، جایگاهی استراتژیک و حیاتی است. این نقش باید با برنامههای آموزشی و فرهنگی تقویت شود تا زنان بتوانند با تواناییهای بالقوه و بالفعل خود به تربیت نسلی وفادار به ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی بپردازند و به عنوان طلایهداران مقاومت در برابر هجمههای نرم دشمنان، سد محکمی در برابر استحاله فرهنگی باشند.
انتهای پیام/ |