در گفت وگو با زنان نیوز |
کارشناس خانواده بر لوزم تربیت فرایندی کودکان تأکید کرد |
|
یک کارشناس مباحث خانواده با اشاره به اینکه ما دو نوع تربیت داریم، آن را به دو دسته تربیت تحکمی و تربیت فرایندی تقسیم کرد و گفت: اگر ما تربیت فرایندی داشته باشیم، قطعا یک تربیت موثر خواهیم داشت که در این خصوص مادر نقش بسیار موثری دارد، |
|
از همدان فاطمه قاسمیتجرد در گفتگو با خبرنگار ما ، با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی یک دسته از نابسامانیها و ناهنجاریهای رفتاری افراد مانند اعتیاد به فضای مجازی است، اظهار کرد: دختران دارای یک هویت جنسی خاصی هستند و سن نوجوانی از حساسترین دوران می باشد، نوجوان در پی هویت یابی و مستقل شدن است.
وی با بیان اینکه یکی از آسیبهای فراگیر اجتماعی که الان اکثریت خانوادهها با آن دست و پنجه نرم میکنند، بحث فضای مجازی است، گفت: فضای مجازی به خودی خود بد نیست، چرا که یک فناوری روز است که امروز در دسترس همگان قرار گرفتهاست.
این کارشناس خانواده با بیان اینکه ما وقتی از فضای مجازی صحبت میکنیم، از یک دایره گسترده حرف میزنیم چرا که فضای مجازی بسیار گسترده است و شبکه های اجتماعی بسیار تاثیرگذار هستند، ادامه داد: اگر از فضای مجازی به درستی استفاده شود یک فرصت است؛ وقتی فضای مجازی بدون محدودیت در اختیار یک نوجوان قرار می گیرد، باید از خود بپرسیم که آیا نوجوان قدرت مدیریت در فضای مجازی را دارد یا خیر؟ آیا نوجوان قدرت تشخیص اینکه فضای مجازی برای او مفید است یا خیر را دارد یا خیر؟
وی با بیان اینکه نوجوان در بازیهای آنلاین در فضای مجازی مدام تلاش میکند که سطح بازی خود را بالا ببرد و به همین دلیل به صورت شبانه روز مشغول بازی میشود و مدیریت زندگی را از دست می دهد و باعث سستی و تنبلی نوجوان نیز می شود، مطرح کرد: ما نمیتوانیم نوجوان را به صورت دائم از فضای مجازی محروم کنیم.
قاسمیتجرد با اشاره به اینکه ما دو نوع تربیت داریم تربیت تحکمی و تربیت فرایندی با بیان اینکه ما اگر تربیت فرایندی داشته باشیم، قطعا یک تربیت موثر خواهیم داشت که در این خصوص مادر نقش بسیار موثری دارد، ابراز کرد: اگر مادر بتواند یک ارتباط سازنده و موثر با فرزند خود برقرار کند نه یک ارتباط خشک بدون انعطاف موفق خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه ما باید یک ارتباط کلامی خوب و مناسبی با فرزند خود داشته باشیم و در برخی کارها مانند خرید، نظر فرزند خود را جویا شویم و با او مشورت کنیم، عنوان کرد: ما باید محدودیت زمانی و مکانی برای فضای مجازی ایجاد کنیم؛ اگر ما نتوانیم با فرزند خود ارتباط برقرار کنیم او به کارهای مخفیانه روی میآورد.
.این کارشناس خانواده با بیان اینکه ما باید به فناوری روز مسلط باشیم و در یک خانواده سالم باید محبت، حمایت و مشارکت خانوادگی وجود داشتهباشد، گفت: ما برای مدیریت کردن فضای مجازی نیاز داریم که فعالیتهایی مانند ورزش و تفریحات سالم را برای جایگزینی انتخاب کنیم.
وی یکی از آسیبهای فضای مجازی را آسیب جسمانی است مانند خشکی چشم و کمردرد دانست، خاطرنشان کرد: ما باید ۵ اصل انسان مختار است و اختیار دارد، انسان حق انتخاب دارد د میتواند انتخاب کند، هر انتخابی ، یک اثرات و پیامدهایی دارد، هر انسانی باید مسئولیت پیامدها و اثرات انتخاب خود را بپذیرد و برای اینکه پیامد منفی نداشته باشد، باید فکر کرد را به فرزندان خود بیاموریم |