رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج): |
سالانه ۵۰ هزار نفر بر اثر تروما جان خود را از دست می دهند/ عوامل تروما را بشناسیم |
|
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج): سالانه حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر جراحت (تروما) در کشور جان خود را از دست می دهند که سوختگی، تصادف، برق گرفتگی، سقط جنین، سقوط از ارتفاع، خود کشی، دگر کشی و مداخلات پزشکی غیر ضرور از عوامل اصلی آن است. |
|
حسن ابوالقاسمی امروز در نشست خبری چهارمین کنگره ملی تروما که در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) برگزار شد با ابراز تأسف از اینکه بیشترین فوت شدگان ناشی از حوادث در سنین جوانی قرار دارند، اظهار داشت : از سال ۹۶ تاکنون تعداد مرگ و میر بر اثر تروما حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: سالانه حدود ۵۰ هزار نفر بر اثر جراحت (تروما) در کشور جان خود را از دست می دهند که سوختگی، تصادف، برق گرفتگی، سقط جنین، سقوط از ارتفاع، خود کشی، دگر کشی و مداخلات پزشکی غیر ضرور از عوامل اصلی آن است.
ابوالقاسمی تروما را مرگ غیرطبیعی دانست و گفت : پیشگیری، آموزش و رعایت اصول ایمنی از مرگ و میر بر اثر حوادث جلوگیری میکند؛ آموزش موارد ایمنی از طریق رسانهها و رعایت اصول ایمنی و استانداردها از سوی صاحبان صنایع بویژه خودروسازان ضروری به شمار می رود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با بیان اینکه آسیب ناشی از حوادث ممکن است فیزیکی، جسمی با روحی و روانی باشد، خاطرنشان کرد: سیاستگذاران حوزه سلامت در کشور باید با ارتقای سواد سلامت، آموزش و اصول ایمنی به کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور کمک کنند.
تشخیص و درمان به موقع منجر به کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میرها
در ادامه این نشست مسعود خاتمی رئیس قطب ترومای کشور، پژوهش و آموزش را جهت جلوگیری از مرگ و میر ناشی از تروما امری ضروری دانست و گفت: درمان سریع مجروح حدود ۲۵ درصد از مرگ و میر ناشی از حوادث را جلوگیری میکند.
خاتمی ادامه داد: وظیفه همه قطبها از جمله تروما در کشور جلب همکاری نخبگان، ، بومی سازی مراکز، طراحی دورههای آموزشی ،برخورد با تروما، طراحی نظام استاندارد و ثبت مصدومان، تقویت نظام پژوهش و مدیریت رسانه است.
رئیس قطب ترومای کشور در ادامه این مطلب تصریح کرد: امروز برای کاهش حوادث ترافیکی به همت مسئولان نیاز داریم، ضمن اینکه کادر پزشکی با همان فعالیت و اقدامات پیشگیری در دوران دفاع مقدس امروز نیز باید در موضوع مهم حوادث ترافیکی کاهش و پیشگیری آن تلاش کنند.
فعالیت ۱۰ مرکز تروما در کشور
در بخش دیگری از این نشست حسنعلی محبی استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) با بیان اینکه در کشور ۱۰ مرکز تحقیقات تروما وجود دارد، بیان داشت: هدف از تشکیل قطب های تروما در کشور گسترش مرزهای دانش، پژوهش و ارایه خدمات درمانی بوده و از سوی دیگر نقش اساسی در سیاست گذاری و راهبری در سطح مسایل کشور دارد.
ویحوادث ترافیکی شایعترین علت تروما در کشور دانست و گفت: موضوع تروما در کشور متولی خاصی ندارد؛ علاوه بر وزارت بهداشت، سایر نهادها نیز در حوزه پیشگیری نقش اساسی دارند، همچنین با شورای سلامت و امنیت غذایی قرار شد کمیسیون ویژه و تخصصی با مدیرت آسیبها تشکیل شود.
محبی ادامه داد: از آنجایی که دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت به عنوان متولی در حوزه تروما است از وی درخواست داریم تصمیم گیری کلانی در این زمینه داشته باشد و دورههای آموزشی برای گروهی از دانشگاههای علوم پزشکی نیز برگزار شود.
ابراهیم متولیان دبیر چهارمین کنگره ملی تروما نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: چهارمین کنگره ملی تروما می تواند در شناساندن تروما و آسیبهای آن می تواند کمک کننده باشد در واقع یادآوری برای همه مسئولان کشور برای جلوگیری از مرگ و میرها بر اثر تروما است.
گفتنی است چهارمین کنگره ملی تروما روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان ماه جاری با هدف بازآموزی پزشکان، پرستاران و فوریت های پزشکی در مرکز همایشهای رازی با حضور یک هزار و هفتصد شرکت کننده داخلی و خارجی از کشورهای یمن، سوریه و عراق برگزار می شود.
انتهای پیام/ *
خبرنگار: سیما داروغه حسینی |