کد خبر: 209924                      تاريخ انتشار: 1403/08/20 - 12:40
از هر ۴ بیمار دیابتی یک نفر به زخم مبتلا می شود/ هشدار نسبت به افزایش زخم های ناشی از تتو بدن
 
رییس جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت، گفت: از هر ۴ دیابتی یک نفر دچار زخم و یک نفر نیز دچار قطع عضو می شود.
 
سید مهدی طبایی رییس جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر یازدهمین کنگره بین المللی «زخم و ترمیم بافت یارا» امروز در یک نشست خبری که در پژوهشکده زخم برگزار شد، اظهار داشت: بروز زخم های ناشی از بیماری ها خصوصادیابت مورد توجه است چرا که زخم ناشی از دیابت از جنبه های سلامتی مورد توجه است و اثرات زیان باری در حوزه های اجتماعی و اقتصادی به همراه دارد.
وی گفت: امروزه برای مدیریت زخم های ناشی از سوختگی ها ، تصادف، دیابت و جنگ ها سیستم ها و روش های جدیدی به وجود آمده است و بر این اساس برگزاری یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت همراه با ارائه های روش های درمانی زخم خواهد بود.
ریئس جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه به زخم های مزمن اشاره کرد و افزود : زخم های مزمن به زخم هایی گفته می شود که از درمان آن ۶ هفته گذشته باشد اما هنوز نیاز به درمان داشته باشد که عمده این زخم ها مربوط به بیماران دیابتی است.
طبایی تصریح کرد: سالانه ۲۶ میلیون نفر به تعداد بیماران دیابتی افزوده میشود و از هر ۴ دیابتی یک نفر دچار زخم و یک نفر نیز دچار قطع عضو می شود
وی با اشاره به اینکه زخم های دیابتی در افراد فعال خانواده نظیر مردان بیشتر است، بیان داشت : این مسئله خانواده را با چالش های زیادی روبرو می کند و باید به حوزه زخم های مزمن و دیابتی توجه ویژه داشته باشیم و در این کنگره به ارایه راهکارهای جدید می پردازیم .
دبیر کنگره زخم و ترمیم بافت در ادامه چاقی را از دیگر مشکلات حوزه سلامت و بروز زخم دانست و گفت: چاقی نیز منجر به ایجاد بیماری و بروز زخم می شود؛ ایران ششمین کشور چاق دنیا است و شیوع آن بالاست .
وی اضافه کرد : افزایش سن ، پیری جمعیت و کاهش جوانی جمعیت دیابت را تشدید کرده و در جمعیت بالای ۶۵ کشور آمار دیابت ۲۸درصد است.
ایجاد شبکه های مناسب درمان زخم در کشور

طبایی با تاکید بر ایجاد شبکه های مناسب درمان زخم در کشور، بیان کرد: باید با ایجاد این شبکه معضل زخم را در کشور مدیریت کنیم چرا که ابتلا به زخم تمام جوانب زندگی فرد مبتلا از جمله تعاملات اجتماعی و فردی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هر اقدامی که بتواند دوره ابتلا و عوارض ناشی از آن را کاهش دهد می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را ارتقا دهد.
در ادامه این نشست دکتر منصور جمالی زواره دبیر علمی کنگره زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه امروزه زخم های روحی در کنار زخم های جسمی خود را نشان می دهد، بیان داشت : باید همگی خصوصا رسانه ها تلاش کنیم تا زخم های روحی التیام پیدا کند.
وی افزود: متأسفانه شاهد بروز درصد بالایی از زخم های جسمی ناشی از جراحی های زیبایی هستیم، ۸۰ درصد از جراحی زیبایی بینی ضرورتی ندارد ، ما نباید دست به خلقت خدا ببریم.
جمالی زواره خاطرنشان کرد: متأسفانه با رواج تتو خصوصا در جوانان و زنان شاهد بروز زخم های زیادی در بدن هستیم ، این اقدامات سلامتی افراد را به خطر می اندازد.
گفتنی است یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت(۳۰ آبان ماه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی) با ارائه جدیدترین روش های درمانی زخم برگزار می شود.
انتهای پیام/*
خبرنگار: سیما داروغه حسینی