کد خبر: 211535 تاريخ انتشار: 1403/09/29 - 15:10
بهترین و بدترین غذاها برای دل درد
هیچکس ناراحتی معده را دوست ندارد، اما به جرات میتوان گفت همه افراد گاهی از آن رنج میبرند.
کسانی که به بیماریهای مزمن دچار نیستند و تنها گاهی علائم مختلف دل درد مانند حالت تهوع، درد شکم، نفخ، یبوست یا اسهال را تجربه میکنند، برخی از غذاها بسیار خوب و برخی دیگر بسیار مزمن هستند.
به نقل از استاراینسایدر، زنجبیل برای تسکین علائم ناراحتی معده، به ویژه حالت تهوع و استفراغ عالی است. این ریشه همچنین میتواند به تهوع مرتبط با بارداری کمک کند. زنجبیل را میتوان به صورت خام، پخته یا حتی به صورت قرصهای مکمل مصرف کنید. بابونه نیز اثر آرام بخشی بر معده دارد. به طور سنتی بابونه برای کاهش استفراغ استفاده میشد و میتواند به تسکین ناراحتی روده کمک کند. همچنین در درمان سوء هاضمه و سایر مشکلات دستگاه گوارش نوزادان مفید است است. میتوانید آن را دم کرده و به عنوان یک دمنوش گیاهی بنوشید.
از نعناع فلفلی برای تسکین علائم ناشی از سندرم روده تحریک پذیر از جمله درد معده، نفخ و اسهال استفاده میشود. نعناع فلفلی به ویژه در قالب روغن مؤثر است، اما کسانی که دارای شرایط خاصی مانند رفلاکس اسید، سنگ کلیه و اختلالات کبدی یا کیسه صفرا هستند، باید قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنند.
کتان نیز میتواند به تنظیم حرکات روده و در نتیجه کاهش درد شکم و یبوست کمک کند. میتوانید آن را هم به صورت پودر دانه کتان و هم به صورت روغن دانه کتان مصرف کنید. کتان دارای چربی بسیار بالایی است، بنابراین اگر از سوء هاضمه، حالت تهوع یا استفراغ رنج میبرید مصرف آن توصیه نمیشود. موز یک آنتی اسید طبیعی است و به افزایش تولید مخاط محافظ معده در برابر تحریکها، کمک میکند. موز سبز به خصوص میتواند برای درمان اسهال بسیار مفید باشد. این ویژگی موز به دلیل فیبری به نام نشاسته مقاوم است که هضم نمیشود. هنگامی که این فیبر در روده بزرگ تخمیر میشود، به رودهها سیگنال میدهد تا آب بیشتری جذب کنند و مدفوع را سفتتر میکند.
غذاهای غنی از پروبیوتیک میتوانند به تنظیم باکتریهای خوب در روده شما کمک کنند، که میتواند به دل درد کمک کند. ماست ساده، دوغ و کفیر میتوانند به تنظیم حرکات روده و بازگرداندن تعادل در روده شما کمک کنند. مصرف کربوهیدراتها نیز زمانی که ناراحتی معده دارید اشکالی ندارد. در حالی که شواهد زیادی وجود ندارد که نشان دهد آنها واقعاً تسکین دهنده باشند، ممکن است وقتی احساس ناخوشی میکنید هضم برخی از این کربوهیدراتها نسبت به سایر گروههای غذایی آسانتر خواهد بود. بلغور جو دوسر مثال خوبی است. سایر کربوهیدراتهای سبک شامل برنج و نان تست است. اگرچه هر زمان که سلامتیتان بهبود یافت باید پروتئینهای بدون چربی، میوهها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود وارد کنید تا بتوانید تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید.
پکتین یک فیبر گیاهی است که در میوههایی مانند سیب و مرکبات یافت میشود، اما مصرف آن به صورت مکمل محبوبیت بیشتری دارد. این نوع فیبر نیز مانند موز سبز، میتواند اسهال را متوقف کند. به علاوه، میتواند به ترویج باکتریهای سالم روده کمک کند. حال بیایید به غذاهایی که در هنگام ناراحتی معده باید از آنها اجتناب کرد نیز نگاهی بیاندازیم. لبنیات نیز خوردنیهایی است که باید از آن اجتناب شود. استثناهایی که قبلا ذکر شد را در نظر بگیرید، اما از مصرف سایر محصولات لبنی خودداری کنید. لاکتوز، به ویژه، میتواند مشکلات معده را تشدید کند.
پرتقال، لیمو و سایر مرکبات بسیار اسیدی هستند، به این معنی که اسید بیشتری را وارد معده میکنند و باعث ایجاد ناراحتی و تحریک بیشتر خواهند شد. غذاهای پر ادویه نیز میتوانند سیستم گوارشی را تحریک کنند و باعث ایجاد مواردی مانند سوء هاضمه شوند. ناگفته نماند که ادویه بیش از اندازه میتواند برای مخاط معده مضر باشد. لوبیا، عدس، سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و کلم نیز به سختی هضم میشوند. اگر ناراحتی معده دارید از مصرف این موارد اجتناب کنید. به طور کلی هضم چربی سختتر است. مصرف غذاهای پرچرب در برخی موارد ممکن است باعث یبوست و اسهال شود.
فرارو
انتهای پیام/م