|
احیای هویت زن مسلمان ایرانی با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب |
|
زن مسلمان ایرانی به عنوان عنصری مهم و فعال در عرصه های مختلف اجتماعی با رعایت عفاف و حجاب ظاهری و باطنی که بارزترین نشانه هویت وی است، میتواند عامل نیرومندی در راستای حفظ سنن و روابط اجتماعی سالم و ارزشهای انسانی و معنوی باشد. |
|
استان تهران : حجاب به عنوان بارزترین نشانه هویت زن مسلمان به شمار میرود و ما به وضوح در کشورهای اسلامی، آثار وجودی آن را مشاهده میکنیم.
بهترین روش برای اصلاح وضع موجود، جلب مشارکت خانوادهها در نظارت بر حجاب و عفاف فرزندان خود است چراکه خانواده بهعنوان یک نهاد اجتماعی مؤثر میتواند اولین گام را بر دارد و پس از این مرحله جامعه نیز اصلاح میشود.
بحرانهای هویتی، آسیبهای اجتماعی، آشفتگیهای فکری، گرایش به اعتیادهای متفاوت همگی نمونههایی از آسیبهای ناشی از عدم رعایت حجاب در بزرگسالان هستند و این موضوع نتیجهای جز از همپاشیدگیهای خانوادهها و طلاق در پی ندارد.
برخی در جامعه این نوع پوشش را تفسیر به آزادی میکنند اما غافل از اینکه این آزادی چه پیامدهایی به دنبال دارد، عدم توجه به قوانین اینچنینی و پایبندی به تعهدها، آسیبهای اجتماعی بسیاری به دنبال دارد.
در محدوده خانه هر کسی حق دارد زندگی مورد پسند خود را داشته باشد، اما برخی از مسائل که افراد تصور دارند شخصی است جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
در مراکز مشاوره شاهدیم که اخیراً لایههای پنهان خانوادهها در حال افزایش و اختلاف در ظاهر با اصل قضیه متفاوت است و این مربوط میشود به بدبینیهایی که همسران نسبت به هم دارند و بسیاری از آنها مربوط به حجاب و عفاف میشود.
علاوهبر اقدامات دشمن، افزایش قیمت چادر و دیگر ملزومات حجاب هم مزید بر علت شده و بسیاری از افرادی که متعهد به حجاب هستند به دلیل این معضل مجبور به کنار گذاشتن پوشش برتر شدهاند.
این در حالی است که اخیراً شاهد نوعی رهاشدگی در صنعت مد و پوشاک در کشور هستیم و ایران علیرغم آنکه کشوری اسلامی است اما بر لباس مورد استفاده مردمان آن رد پای فرهنگ عاریتی غرب دیده میشود، فرهنگی که در مقابل تمدن غنی ایران حرفی برای گفتن ندارد، اما چون به زرق و برق تبلیغات آراسته شده، خوب توانسته خود را معرفی کند و در چشم برخی از جوانان ایرانی زیبا بهنظر برسد.
نویسنده: زینب افشار؛ کارشناس ارشد تاریخ ایران
انتهای پیام / * |