کد خبر: 193076                      تاريخ انتشار: 1403/02/22 - 14:32
آمار هایی قابل تامل از اوضاع جمعیتی استان یزد
 
نگاه آماری به روند ولادت، ازدواج و طلاق صورت‌گرفته در استان یزد نشان از آن دارد که طرح‌ها و برنامه‌های مسئولان در زمینه جلوگیری از افتادن در حفره جمعیتی نیاز به بازنگری جدی دارد.
 
به گزارش خبرگزاری زنان ایران -یزد:نگاه آماری به روند ولادت، ازدواج و طلاق صورت‌گرفته در استان یزد نشان از آن دارد که طرح‌ها و برنامه‌های مسئولان در زمینه جلوگیری از افتادن در حفره جمعیتی نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا آمارها به‌هیچ‌عنوان تا این لحظه مثبت نیست.
👈طرح هایی که پر سر و صدا اما کم نتیجه بود
🔹مشوق‌های در نظر گرفته شده از سوی مسئولان برای فرزندآوری تأثیر چندانی نداشته است.
🔹 به‌نحوی‌که آمار ولادت استان یزد در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر و سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر بوده است و حتی این آمار نسبت به سال۱۳۹۸ نیز کمتر بوده است.
🔹آمار ولادت استان در سال ۱۳۹۸، ۱۹ هزار و ۱۷۵ نفر بوده است که در سال بعد آن یعنی سال ۱۳۹۹ به ۱۷ هزار و ۹۴۸ نفر کاهش یافت و در سال ۱۴۰۰ به ۱۸ هزار و ۳۹۲ نفر رسید که هرچند با افزایش روبه رو بود ولی نسبت به سال ۱۳۹۸ همچنان فاصله قابل تاملی داشت.
🔹سال ۱۴۰۱ نیز نیز مجدد آمار ولادت استان روند کاهشی خود را در پیش گرفت و به ۱۷ هزار و ۵۵۳ نفر رسید و این روند کاهشی در سال ۱۴۰۲ نیز پیگیری و آمار ولادت استان به ۱۷ هزار و ۳۵۳ نفر رسید.
👈سال ۱۴۰۲ کم رونق ترین سال برای ازدواج یزدی ها در یک دهه اخیر
🔹تعداد ازدواج‌های صورت‌گرفته در استان یزد برای سال ۱۳۹۸ عدد ۶ هزار و۴۱۵ ثبت شده است و سال ۱۳۹۹ این عدد افزایش و به ۷ هزار و ۱۳۲ ازدواج رسیده ولی در سال ۱۴۰۰ مجدد این عدد کاهش و به ۶ هزار و ۹۹۳ نفر رسید و از سال ۱۴۰۰ به بعد روند کاهشی را به سرعت در پیش گرفته است.
🔹به نحوی که آمار ازدواج در سال ۱۴۰۱ برای استان یزد نسبت به سال ۱۴۰۰ نزدیک به یک هزار کاهش داشته و به ۵ هزار و۹۸۶ ازدواج رسید و این کاهش در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه داشته است.
🔹در ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ تعداد ازدواج های ثبت شده استان یزد ۴ هزار و ۵۸۹ نفر بوده است که به طور قطع و اگر به صورت میانگین حساب کنیم از تعداد ازدواج های سال ۱۴۰۱ کمتر خواهد.
🔹این‌گونه از این آمار می‌توان برداشت کرد که سال ۱۴۰۲ بدترین سال استان یزد در زمینه ازدواج در ۱۰سال اخیر بوده است.
👈سن تمایل پیداکردن یزدی‌ها به ازدواج افزایش یافت
🔹نکته قابل‌تأمل دیگر در زمینه ازدواج استان یزد، به افزایش سن ازدواج در استان برمی‌گردد که علت این موضوع می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد؛ اما مهم‌ترین و ساده‌ترین نتیجه این است که اقدامات مسئولان برای ترغیب جوانان اثر چندانی نداشته است.
🔹نرخ ازدواج مردان در استان یزد برای سال ۱۳۹۸ عدد ۲۶.۶سال و برای زنان ۲۲ سال بوده است که این عدد در سال ۱۳۹۹ برای زنان کاهش و به ۲۱.۸ سال رسید ولی در مردان افزایش یافت و به ۲۶.۸ سال رسید.
🔹در سال ۱۴۰۰ این روند برعکس شد و سن ازدواج مردان کاهش و به ۲۶.۵ سال و سن ازدواج زنان افزایش و به ۲۱.۹ رسید و در سال ۱۴۰۱ نیز سن ازدواج زنان افزایش قابل توجهی داشت و به ۲۲.۲ سال و مردان به۲۱.۷ سال رسید.
👈زندگی یزدی‌ها ثبات بیشتری گرفته است
🔹امیدوارترین آمار موجود به کاهش نسبی طلاق برمی‌گردد که هرچند این کاهش قابل‌توجه نیست و همچنان نسبت به سال ۱۳۹۸ میزان طلاق استان بیشتر است اما اینکه در ۳ سال اخیر این روند کاهشی بوده است امیدوار کننده است.
🔹تعداد طلاق صورت‌گرفته در استان یزد سال ۱۳۹۸ هزار و ۸۱۸ نفر بوده است که این عدد در سال ۱۳۹۹ افزایش و به هزار و۹۸۰ نفر رسید و در سال ۱۴۰۰ به ۲ هزار و۲۶۸ نفر رسید.
🔹ولی از این سال به بعد این آمار با کاهش روبه رو بوده است و در سال ۱۴۰۱ به ۲ هزار و ۲۵۲ نفر رسید و آمار ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ نیز نشان از ادامه روند کاهشی طلاق در استان دارد به نحوی که این عدد به برای ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۲ برابر هزار و۹۶۱ نفر بوده است.
👈افزایش سن طلاق در بین یزدی‌ها
🔹نکته امیدوارکننده دیگر در زمینه طلاق استان یزد اینکه سن طلاق در استان روبه‌افزایش بوده است به‌نحوی‌که سن طلاق برای مردان در سال ۱۳۹۸ به۳۶.۱ و برای زنان ۳۱.۵ بوده است.
🔹 این عدد در سال ۱۳۹۹ برای مردان به ۳۶.۵ و برای زنان به ۳۱.۸ رسید و در سال ۱۴۰۰ نیز مجدد افزایش و برای مردان به ۳۶.۹ و برای زنان ۳۲.۲ سال شد و در سال ۱۴۰۱ نیز برای مردان به ۳۷.۵ و برای زنان ۳۲.۸ سال رسید.

انتهای پیام/*