|
شأن والای مادر و همسر در خانواده از دیدگاه بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران |
|
امام خمینی (ره) بنابر گفته های نزدیکان و خانواده برای همسر و مادر جایگاه و شأن بسیار بالایی برخوردار بودند ، ایشان معتقد بودند که قوام خانواده باید بر اساس محبت و عاطفه باشد که این زمینه نقش زنان بیشتر و مهم تر است . |
|
اکرم سادات موسویان نویسنده بسیجی ناحیه کمیل سپاه تهران بزرگ به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی (ره) طی یادداشتی به جایگاه و شأن مادر و زن در جامعه از منظر امام خمینی (ره) پرداخت و نوشت : چقدر حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و احیاگر اسلام را میشناسیم؟ چقدر با سبک زندگی این بزرگمرد تاریخ معاصر آشنا هستیم؟ اغلب شناخت ما به سلوک و اندیشه سیاسی ایشان محدود میشود. درحالیکه شخصیت حضرت امام(ره) متأثر از ابعاد مختلف اندیشههای ایشان در حوزه مباحث عرفان، فقه، فلسفه، کلام و سیاست است. رهبر کبیر انقلاب اسلامی با تمام ویژگیهای منحصر به فردش در جهان، در خانه نیز همسری متفاوت و پدری خاص بودند و در میان مردم، فردی از جنس مردم و ساده زیست تر از همه. این نکته را میتوان از میان خاطراتی که خانواده و اطرافیان از ایشان نقل میکنند درک کرد.
امام نقش مادر را در خانه خیلی تعیین کننده می دانستند و به تربیت بچه ها خیلی اهمیت می دادند. گاهی که ما شوخی می کردیم و می گفتیم پس زن باید همیشه در خانه بماند، می گفتند: «شما خانه را دست کم نگیرید! تربیت بچه ها کم نیست. اگر کسی بتواند یک نفر را تربیت کند، خدمت بزرگی به جامعه کرده است.» ایشان معتقد بودند: «تربیت فرزند، از مرد برنمی آید و این کار، به طور دقیق به زن بستگی دارد؛ چون عاطفه ی زن بیش تر است و قوام خانواده هم باید براساس محبت و عاطفه باشد. ( صحیفه امام، ج5، ص216-217)
حضرت امام درباره ی شغل بانوان نیز هیچ گونه ممانعتی نکرده و پیوسته می فرمودند: «فعالیت کنید؛ ولی حدود شرعی، از جمله رضایت همسر، را رعایت کنید .
یکی از فرزندان امام می گوید: «اگر ما دو ـ سه نفری با هم نزد امام می رفتیم و صحبت می کردیم، ایشان میفرمودند: «چرا این جا نشسته اید و مادرتان در حیاط تنهاست؟ بروید پهلوی مادرتان صحبت کنید.» همیشه خیلی به خانم احترام می گذاشتند و خیلی به ایشان اظهار محبت و علاقه می کردند و مقید بودند این اظهار محبت و علاقه را جلوی ما فرزندان علنی کنند.» |