کد خبر: 194620                      تاريخ انتشار: 1403/03/29 - 18:34
یادداشت
اطاعت پذیری حضرت ابراهیم نشان از معرفت ایشان بود
 
جود حضرت ابراهیم علیه السلام سرشار از ایثار و اخلاص و تقوا و گذشت بود که توانست بر نفس خود غلبه کند و پذیرفت که فرزند خود را در راه خداوند قربانی کند. این اطاعت پذیری نشان از معرفت ایشان داشت .
 
از استان مرکزی شهرستان زرندیه؛ مریم خدادادی مدیر حوزه علمیه خواهران زرندیه در یادداشتی به مناسبت عید قربان نوشت: حکمت عید قربان روز دهم ماه ذی‌الحجه عید قربان عید الاضحی است. عید اثبات عبودیت و تبعیت ابراهیم در مقابل پروردگار عالمیان است.
مطابق آیات قرآن و روایات وارده حضرت ابراهیم علیه السلام مامور شد فرزندش حضرت اسماعیل را در جهت تقرب به خداوند و اجرای امر الهی قربانی کند. آزمایش بزرگ و اثبات تسلیم در برابر دستور الهی بود که مطابق آیه ۱۰۳ تا ۱۰۵ سوره صافات در قرآن می‌فرماید: فَلَمَّا أَسْلَمَا وَتَلَّهُ لِلْجَبِينِ ﴿۱۰۳﴾ پس وقتی هر دو تن در دادند پسر را با پیشانی بر خاک افکند وَنَادَيْنَاهُ أَنْ يَا إِبْرَاهِيمُ ﴿۱۰۴﴾ قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيَا إِنَّا کَذَلِکَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ ﴿۱۰۵﴾ .
هان ای ابراهیم به خوبی انجام وظیفه کردی و ما نیکوکاران را این چنین پاداش خواهیم داد حضرت ابراهیم علیه السلام اسماعیل وجود خود را قربانی کرد و در آزمون بزرگ بندگی و یکتاپرستی پذیرفته شد . این اطاعت پذیری در مقابل پروردگار درسی است برای ما بندگان. انجام قربانی مسیر تقرب قربانی کننده به سمت خداوند است.
قربانی نشان از تقوای قربانی کننده دارد. حکمت قربانی به این است که انسان طمع و آزمندی و صفات رذیله را در خود ریشه کن کند و تقوایی الهی را در عمل پیشه خود سازد. وجود حضرت ابراهیم علیه السلام سرشار از ایثار و اخلاص و تقوا و گذشت بود که توانست بر نفس خود غلبه کند و پذیرفت که فرزند خود را در راه خداوند قربانی کند. این اطاعت پذیری نشان از معرفت ایشان داشت .