کد خبر: 197140                      تاريخ انتشار: 1403/06/03 - 10:17
از نظم گرایی تا مشارکت اجتماعی ؛ اهمیت حضور بانوان در پیاده روی اربعین حسینی
 
بصیرت کلیدواژه شناخت زینب کبری(س) است و دلیل حضور زنان در پیاده‌روی اربعین؛ قدم در راه عقیله بنی هاشم است.
 
از همدان، فروزان کردی‌وند به مناسبت اربعین طی یادداشتی نوشت: هر ساله روز اربعین، خیل عظیمی از شیعیان و شیفتگان راه و مرام حسینی را از نقاط دور اقصی نقاط جهان به کربلا می‌کشاند.
مشارکت اجتماعی زنان تحت تأثیر ویژگی‌های فرهنگی و خانوادگی قرار دارد که شامل تمایل به کار گروهی و ایجاد پایگاه اجتماعی و اقتصادی است همچنین، نقش حضرت زینب(س) در قیام امام حسین(ع) به عنوان نماد ایستادگی و فداکاری زنان، نشان‌دهنده قدرت و تأثیرگذاری آنان در تاریخ است.
ویژگی‌های فرهنگی و ارزشی زنان دربرگیرنده متغیرهایی است که در رفتار مشارکت اجتماعی آنان تاثیر می‌گذارند و شامل موارد زیر است:
۱. نظم‌گرایی، جمع‌گرایی و میل به کار گروهی، نوپذیری، تقدیرگرایی و عدالت‌جویی، باور به ضرورت تلاش برای رفع تبعیض بین زنان و مردان در جامعه، باور به وجود نیروهای خارج از اراده فردی در تعیین امور و برنامه‌های زندگی است.
۲. ویژگی‌های خانوادگی زن که در تمایلات او به مشارکت و رفتار اجتماعی تاثیر دارند شامل پایگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده، میزان پایبندی خانواده به سنت‌ها، نقش زن در تصمیم‌گیری‌ها، بعد خانواده، تعداد فرزندان و میزان انسجام خانوادگی است.
۳. ویژگی‌های گرایشی و انگیزشی زنان که شامل رقابت‌جویی، ازخودبیگانگی، خود اثربخشی و نیاز به پیشرفت است.
نقشی که حضرت زینب(س) ایفا نمودند، کمتر از آنچه امام حسین(ع) انجام دادند، نبود و ایشان نقش تکمیل‌کننده‌ای در قیام داشتند.
حضرت زینب(س) در این مسیر، امام حسین(ع) را یاری نمود؛ چرا که حضرت زینب(س) برای چنین روزی آماده شده بودند تا در مبارزه همراه و شریک برادرشان باشند.
بصیرت کلید واژه شناخت زینب کبری(س) است و دلیل حضور زنان در پیاده‌روی اربعین؛ قدم در راه عقیله بنی هاشم است.
انتهای پیام/*