کد خبر: 197595                      تاريخ انتشار: 1403/06/13 - 19:09
بهترین روش برای پاک کردن ضدآفتاب از روی پوست
 
می‌دانید اگر ضدآفتاب را قبل از خواب از روی پوست‌تان پاک کنید، دچار چه مشکلاتی می‌شوید؟
 
حتما اطلاع دارید که کرم ضدآفتاب چقدر برای پوست مهم است. اما آیا می‌دانید اگر ضدآفتاب را قبل از خواب از روی پوست‌تان پاک کنید، دچار چه مشکلاتی می‌شوید؟ ضدآفتاب از پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید محافظت می‌کند و احتمال آفتاب‌سوختگی را کاهش می‌دهد. با این حال، اگر برای مدت طولانی روی پوست بماند، منافذ را مسدود می‌کند و باعث آکنه می‌شود.
همه‌ی ضدآفتاب‌ها یکسان نیستند. هر کدام از آن‌ها ترکیبات و فرمولاسیون متفاوتی دارند و برای نوع خاصی از پوست طراحی شده‌اند. بعضی از ضدآفتاب‌ها بر پایه‌ی کرم یا ژل هستند. تعدادی از آن‌ها هم به‌گونه‌ای فرموله شده‌اند که در برابر آب مقاوم باشند. معمولا پاک کردن ضدآفتاب‌های مقاوم در برابر آب به‌ویژه ضدآفتاب‌های فیزیکی (مینرال) دشوار است. اما ضدآفتاب‌های شیمیایی به‌راحتی از روی پوست پاک می‌شوند. برای پاک کردن ضدآفتاب باید مراحل زیر را دنبال کنید:
صورت خود را با آب ولرم بشویید.
بسته به نوع پوست خود، از شوینده‌ی مناسب استفاده کنید. شوینده را به‌آرامی و با نوک انگشتان دست روی پوست ماساژ دهید.
به مناطقی از پوست که منافذ آن راحت‌تر مسدود می‌شوند (مثل پیشانی، بینی، چانه و بین ابروها)، توجه بیشتری داشته باشید.
صورت‌تان را با آب بشویید تا بقایای ضدآفتاب و سایر آلودگی‌ها از بین برود. مطمئن شوید که همه چیز کاملا از روی پوست شسته شده است.
صورت خود را با یک حوله‌ی تمیز خشک کنید. این کار را به‌آرامی انجام دهید و از مالش شدید پوست بپرهیزید.
به‌سراغ روتین پوستی خود بروید و محصولات مختلف مثل تونر، سرم و کرم را به‌ترتیب صحیح روی صورت‌تان بمالید.
عوارض پاک نکردن ضدآفتاب
تمیز نکردن صورت در پایان روز روی سلامت و زیبایی پوست تاثیر نامطلوب دارد و به مشکلات زیر منجر می‌شود:
۱. تجمع آلودگی، چربی و عرق
در طول روز به‎‌تدریج لایه‌ای از روغن، گردوغبار و عرق روی پوست، منافذ و موی شما جمع می‌شود. این امر یک محیط مساعد برای رشد باکتری‌ها ایجاد می‌کند و احتمال عفونت یا تحریک پوست را افزایش می‌دهد. اگر صورت خود را تمیز نکنید، این آلودگی‌ها به‌مرور زمان به پوست آسیب می‌رسانند و به مشکلات متعددی مثل التهاب و پیری زودرس منجر می‌شوند.
۲. انسداد منافذ پوست و افزایش خطر ابتلا به آکنه
ترکیبات روغنی موجود در کرم‌های ضدآفتاب می‌توانند منافذ و فولیکول‌های مو را ببندند، آلودگی‌ها و باکتری‌ها را به دام بیندازند و باعث ایجاد آکنه شوند. کسانی که پوست مستعد آکنه دارند بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این مشکل هستند.
۳. تحریک پوست
در صورتی که ضدآفتاب برای مدت طولانی روی پوست باقی بماند، مواد شیمیایی موجود در آن باعث سوزش، قرمزی و خارش می‌شوند. این مشکل به‌خصوص در کسانی دیده می‌شوند که پوست حساسی دارند.
۴. مسدود شدن راه تنفس پوست
پوست برای حفظ سلامت خود به تنفس نیاز دارد. اما وقتی لایه‌ای از مواد شیمیایی مثل ضدآفتاب روی آن باقی می‌ماند، این فرآیند مختل می‌شود. درنتیجه، بعد از مدتی متوجه خشکی، کم‌آبی و کدری پوست خود می‌شود.
۵. کاهش اثربخشی محصولات مراقبت از پوست
وقتی از پاک کردن ضدآفتاب از روی صورت خود غافل می‌شوید، اثربخشی سایر محصولات مراقبت از پوست را کاهش می‌دهید. چون ضدآفتاب از نفوذ کرم‌ها، لوسیون‌ها و سرم‌ها به داخل پوست جلوگیری می‌کند.
روش از بین بردن لکه‌های ضد‌آفتاب از روی لباس یا مبلمان
کرم ضدآفتاب به‌دلیل داشتن مواد روغنی می‌تواند روی پارچه و حتی سطوح دیگر لک بیندازد. بعضی از ضدآفتاب‌ها که بر پایه‌ی کرم هستند، روی پارچه لکه‌های زرد یا نارنجی به‌جا می‌گذارند. این لکه‌ها توسط ماده‌ای به‌نام آووبنزون (Avobenzone) به وجود می‌آیند که در بسیاری از ضدآفتاب‌ها یافت می‌شود. در ادامه نحوه‌ی پاک کردن لکه‌ی‌ ضدآفتاب را از روی لباس و مبلمان توضیح می‌دهیم.
۱. پاک کردن ضدآفتاب از روی لباس
لک شدن لباس به‌دلیل استفاده از ضدآفتاب مشکل رایجی است که ممکن است با آن مواجه شوید. از آنجا که این لک‌ها معمولا چرب هستند، باید اقدامات زیر را قبل از شستن لباس انجام دهید:
جوش شیرین یا نشاسته‌ی ذرت را روی لکه بمالید تا روغن اضافی را جذب کند.
اجازه دهید ۱۵ تا ۳۰ دقیقه بماند. سپس آن را از روی پارچه پاک کنید.
لکه‌بر لباس را طبق دستور شرکت سازنده روی لکه بریزید.
لباس را با شوینده‌ی مناسب بشویید.
نکته:
برای از بین بردن لک ضد‌آفتاب از روی لباس شنا، آن را به‌مدت ۳۰ دقیقه در مخلوط آب سرد و یک‌چهارم لیوان سرکه‌ی سفید خیس کنید. سپس لباس شنا را با شوینده‌ی مورد نظر خود بشویید.
همچنین برای از بین بردن لک ضد‌آفتاب از روی لباس سفید می‌توانید از آب لیموترش استفاده کنید. آب لیموترش را روی لکه اسپری کرده و لباس خود را زیر نور مستقیم آفتاب آویزان کنید. در این شرایط، آب لیموترش مثل یک عامل سفید‌کننده‌ی طبیعی عمل می‌کند و لکه را از بین می‌برد.
۲. تمیز کردن لک ضدآفتاب از روی مبل
بسته به جنس مبلمان خود، می‌توانید از راهکارهای مختلفی برای تمیز کردن آن استفاده کنید:
اگر مبلمان‌تان پارچه‌ای است، مایع ظرفشویی (یک قاشق چای‌خوری)، سرکه‌ی سفید (یک قاشق غذاخوری) و آب گرم (یک لیوان) را مخلوط کنید و یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین به آن بیفزایید. سپس محلول را روی یک پارچه‌ی تمیز اسپری کنید و به‌آرامی روی لکه‌های روی پارچه بکشید. بعد از آن اجاره دهید مواد خشک شوند و لکه‌ها را از بین ببرند.
اگر مبلمانی با روکش چرمی دارید، آب و سرکه‌ی سفید را با نسبت مساوی با هم مخلوط کنید. سپس یک پارچه‌ی تمیز را به محلول آغشته کرده و چرم را با آن پاک کنید. در نهایت، از یک پارچه‌ی میکروفایبر تمیز برای خشک کردن مبلمان استفاده کنید.
کلام پایانی
کرم ضدآفتاب یکی از مهم‌ترین محصولاتی است که باید در روتین پوستی روزانه‌ی خود داشته باشید. با این حال، باید بدانید که قبل از خواب لازم است آن را از روی پوست خود پاک کنید. چون در غیر این صورت ممکن است به مشکلات پوستی متعدد به‌ویژه آکنه مبتلا شوید.
دیجی کالا مگ
انتهای پیام/م