یادداشت |
ضعف در قدرت حل مسئله از پیامدهای تکفرزندی |
|
از جمله پیامدهای اجتماعی انزوای اجتماعی، ضعف در قدرت حل مسئله است، تک فرزند در جامعه نمیتواند حل مسئله داشته باشد و برای او مسائلی مانند افسردگی، توجهخواهی بیش از حد برای او پیش میآید چرا که از کودکی اینگونه بار آمده و یکی بوده و همه توجه پدر و مادر به او بوده است. |
|
از همدان : مرضیه جباری فعال فرهنگی و کنشگر جمعیت و فرزندآوری در مورد مسئله تک فرزندی طی یادداشتی نوشت:
فرزند به دنیا میآید ولی متاسفانه خانوادهها به تک فرزند اکتفا کردهاند و به صورت خواسته و ارادی گاهی اوقات ممکن مسئله غیر ارادی و درمانی باشد که آن مسأله جدا است، ولی برخی خانوادهها به تکفرزندی روی آوردهاند و این تکفرزندی جز اذیت و آزار و زحمت میتواند چیزی بالغ بر ۵۰ آسیب و عوارض داشته باشد.
از جمله پیامدهای اجتماعی انزوای اجتماعی، ضعف در قدرت حل مسئله است، تک فرزند در جامعه نمیتواند حل مسئله داشته باشد و برای او مسائلی مانند افسردگی، توجهخواهی بیش از حد برای او پیش میآید چرا که از کودکی اینگونه بار آمده و یکی بوده و همه توجه پدر و مادر به او بوده است.
فعالان موضوع جمعیت و جوانی جمعیت اگر به عوارض تک فرزندی در جامعه دقت نمایند قطع به یقین درصد تاثیر گذاری آنها بیشتر خواهد شد.
از معایب تک فرزندی در بحث رفتاری، در بعد اندیشهای، در بعد مدیریت فردی و از همه مهمتر در بعد نظام خانوادگی است که پیوست و گسست نظام خانوادگی را منجر خواهد شد و آن اینکه فرزندان ما در آینده خاله و عمو، برادر، خواهر نخواهند داشت.
بعد تکریم مقام مادری: اگر ما بتوانیم جایگاه واقعی مادری را در جامعه مجدداً مورد تکریم و کرامت قرار بدهیم ناخودآگاه جامعه ما از زیست مجردی و تاثیر در فضای ازدواج، بانوان ما به سمت مادر شدن و تجربه مادر شدن پیش میروند این دو محور را باید در عرصه جوانی جمعیت در نظر داشت.
خانوادههای ایرانی فرزندخواه و فرزند دوست هستند و از طرفی هم با موانعی روبرو هستند که از جمله اقتصاد می باشد که کسی منکر آن نیست که تلاش و همت مضاعف مسئولین را میطلبد.
انتهای پیام/* |