|
نهضت جهاد تبیین، مؤثرترین روش حضرت زینب(س) در روشنگری/ دفاع از ولایت حرکتی جهان شمول در مکتب زینبی است |
|
مدرس حوزه علمیه با اشاره به اینکه جهاد تبیین مؤثرترین روش حضرت زینب (س) در دفاع از ولایت بود، گفت : ایشان بابیان حقیقت امت اسلامی را بیدار کردند و خطراتی را که اسلام و مسلمانان را تهدید می کرد را به امت اسلامی گوشزد کردند. |
|
فائزه خالقی مدرس حوزه علمیه خواهران شهرستان سملقان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری زنان نیوز پیرامون «ولایت مداری حضرت زینب (س)در امتداد ولایت فاطمی» گفت:حضرت زهرا مرضیه (س) مدافع واقعی ولایت و والاترین انسان در دفاع از حریم مقدس ولایت هستند .
حرکت انقلابی حضرت فاطمه (س) در دفاع از آستان ولایت از همان روز های ابتدایی رحلت پیامبر اکرم (ص) شروع شد.زمانی که خواص به جای اینکه به وظیفه خودشان عمل کنند امام علی (ع) را تنها گذاشتند حضرت در دفاع از ولایت تاپای جان ایستادگی کردند ودر نهایت دراین مسیر به شهادت رسیدند.
وی ادامه داد :حضرت زینب (س) تربیت یافته پنج معصوم بودند و ولایتمداری را از مادر به ارث بردند.
وجود مقدس حضرت زینب (س) در کربلا مالامال از ولایت پذیری ایشان است در رکاب امام حسین(ع) باتاسی از مادر گرامیشان تا پای جان در کنار امام زمان خویش ماندند و از جان فرزندان خویش گذشتند و ایثار کردند.وبعد از شهادت امام حسین(ع) درحالیکه ردای امامت به امام سجاد(ع) واگذار شده بود و ایشان در کربلا به مصلحت الهی دربستر بیماری بودند
حضرت زینب (س) سرپرستی کاروان اسرا را به عهده گرفتند و در دفاع از امام سجاد (ع)مجاهدت های بسیاری نمودند.
این مدرس حوزه گفت:در شرایطی که امام سجاد (ع) مأمور به سکوت بودند ایستادگی شکوهمند و قاطعانه حضرت زینب (س) و سخنرانی حیدر گونه ایشان در دربار ابن زیاد و یزید لعنت الله علیه پرده از چهره نفاق گونه خاندان آل امیه و قاتلین ابا عبدالله الحسین علیه السلام برداشت و جبهه حق از باطل را بر همگان روشن کرد.
این مدرس حوزه علمیه گفت:گام های استوار حضرت زینب (س) در دفاع از ولی بیانگر خط مشی مبتنی بر بصیرت ،آگاهی و تدبیر توأم با ایمان و عقیده است.
در شرایط که جامعه اسلامی دچار انحراف شده بودند و غاصبان خلافت به حریم امامت تجاوز نموده بودند و جز تعداد اندکی از مسلمانان یار و یاور امام حسین علیه السلام بودند حضرت با تمام عِده وعُده در دفاع از امامت وارد عرصه شدند. و رسالت خویش را به نحو أتم و اکمل به ثمر نشاندند.
این کارشناس مسائل دینی خاطر نشان کرد: از جمله روش های مدبرانه حضرت زینب (س) در دفاع از ولایت می توان به نهضت جهاد تبیین ایشان اشاره کرد.دشمنان جبهه حق در حالیکه سعی در تحریف حقایق را داشتند ودر جهت براندازی امامت و خارج کردن مسیر ولایت از حکومت همت گماشته بودند شخصیتی که در کربلا و بعد از آن در مقابل تمام جریان هایی که در جهت براندازی اسلام بودند ایستادگی و مقاومت کردند حضرت زینب سلام الله علیها بودند.
وی افزود :سلاله نبی اکرم(ص) با تبیین،روشنگری و بیان حقیقت امت اسلامی را بیدار کردند و خطراتی را که اسلام و مسلمانان را تهدید می کرد را به امت اسلامی گوشزد کردند.
خالقی در ادامه این چنین گفت: حرکت زینب کبری(س) در دفاع از ولایت مقطعی و گذرا و محدود به کربلا نبود بلکه تا زمانی که ایشان در قید حیات بودند قاطعانه به جهاد تبیین ادامه دادند و پرده از چهره پلید منافقین و دشمنان برداشتند.
خالقی در خاتمه با تاکید بر خدمات حضرت زینب (س) به اسلام و مسلمانان عنوان کرد:حضرت زینب (س) با خطبه و سخنرانی خود، اندیشه مردم را تغییر داد. اگر زینب (س) و بانوان دیگر نبودند، امام زینالعابدین (ع) نیز به شهادت میرسیدند و به این ترتیب از نسل پیامبر (ص) شخصی باقی نمیماند.
خالقی ضرورت نقش آفرینی همه کنشگران تعلیم و تربیت،فعالان اجتماعی و حوزه زن و خانواده را خواستار شد و افزود: امروز بایستی همه فعالان و دغدغه مندان حوزه تعلیم و تربیت و خانواده در حمایت از نقش آفرینی زنان در عرصه های مختلف اجتماعی و مناسبت های ملی و مذهبی به ویژه در عرصه ولایتمداری ورود دغدغه مندانه داشته باشند و با همراهی و مودت درراستای گسترش گفتمان ولایت اجتماعی زنان در فضای جامعه نقش آفرینی نمایند تا اولین و مهم ترین قدم برای نقش بی بدیل زنان درانتشار نهضت جهاد تبیین حضرت زینب(س) در دفاع از حریم ولایت برداشته شود.
در پایان این نکته حائز اهمیت است که تمام منتظران باید با الگو گیری از حضرت زینب(س) در دفاع و تبیین ولایت از هیچ تلاشی مضایقه ننموده و ارزشمند ترین دارایی انسان که جان آدمی است را در این مسیر هدیه کنند.
انتهای پیام/* |