کد خبر: 210160                      تاريخ انتشار: 1403/08/27 - 11:25
تیم ضد حقوق بشری و آزادی بیان ترامپ / تندروهای آمریکایی در کاخ سفید
 
ترامپ قبل از رسیدن به کاخ سفید دست به کار شده و در حال چیدن تیم خود از وزرا و اعضای کابینه است. یکی از این افرادی که به عنوان یک سیاستمدار ترامپی از وی یاد می کنند، «الیز استفانیک»‌ است که حالا وی برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل و سفیر ترامپ در این عرصه انتخاب شده است.
 
امیرحمزه نژاد: «دونالد ترامپ» بعد از یک وقفه چهارساله با شکست یک زن دموکرات دیگر به کاخ سفید راه یافت. ترامپ حالا با توجه به اینکه بخش اعظمی از کنگره آمریکا نیز جمهوری‌خواه شده، بیشتر از گذشته قدرت یافته است. جمهوری خواهان نیز در این مدت تغییرات ویژه‌ای کرده‌اند. درحالی که پیشترها خود اعضای این حزب نسبت به سیاست های ترامپ انتقاد داشته‌اند اما رفته رفته برخی از نمایندگان و صاحب منصبان این حزب به مرد کلاه قرمز گرایش یافته و حتی برخی از این سیاستمداران دیگر ترامپی شده‌اند و از آن‌ها با همین لفظ سیاستمدار ترامپی یاد می‌کنند.
ترامپ قبل از رسیدن به کاخ سفید دست به کار شده و در حال چیدن تیم خود از وزرا و اعضای کابینه است.
یکی از این افرادی که به عنوان یک سیاستمدار ترامپی از وی یاد می کنند، «الیز استفانیک»‌ است که حالا وی برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل و سفیر ترامپ در این عرصه انتخاب شده است. استفانیک ۴۰ ساله، در نامه‌ای به نیویورک‌پست تایید کرد که این مسئولیتی را که ترامپ به او محول کرده با افتخار می‌پذیرد.
اما این زن جمهوری خواه ترامپی کیست؟ استفانیک بیشتر با موضوع جلسه بازخواست و بازجویی از روسای دانشگاه‌های مطرح آمریکایی که در آن این افراد را به یهودستیزی متهم کرد،‌ شناخته شده و معروف شد.
در جلسه استماع کنگره، الیز استفانیک نماینده سوال‌کننده از روسای سه دانشگاه هاروارد، پنسیلوانیا و ماساچوست خواست تا شعار دانشجویان علیه جنایات اسرائیل را به‌عنوان نسل‌کشی یهودیان قلمداد کنند که آنها از این کار خودداری کردند.
از میان این سه رئیس دانشگاه مطرح آمریکایی دو رئیس دانشگاه هاروارد و پنسیلوانیا مجبور به استعفا شدند. موضوع یهودستیزی یکی از مواردی بوده که در غرب برای سرکوب اعتراضات خصوصا دانشجویان حامی فلسطین بکار گرفته شده است.
بی بی سی فارسی در این باره نوشت:‌«کلودین گی، رئیس دانشگاه هاروارد در هفته‌های گذشته به خاطر سخنانش در کنگره درباره «یهودستیزی» در مراکز آموزشی برای کناره‌گیری تحت فشار قرار گرفته بود، پس از انتشار گزارش‌هایی درباره سرقت ادبی و علمی، از سمت خود استعفا داده است.»
بنابراین آنچه از ظواهر امر پیداست استفانیک مزد زحمات خود در سرکوب اعتراضات دانشگاهی و برکناری روسای دانشگاه‌های آمریکا را گرفت و با این پیشنه انتظار می‌رود در سازمان ملل نیز بیشتر صهیونیست‌ها را نمایندگی و حمایت کند.
فرد دیگری که نام وی به عنوان وزیر خارجه احتمالی ترامپ مطرح است و از جمله جمهوری خواهان تندرو وبه شدت حامی صهیونیست‌ها آورده شده است،‌ «مارک روبیو»‌ است.
روبیو زمانی که در یک مصاحبه از وی پرسیدند که نظرش درباره آتش بس در غزه چیست،‌ بدون اینکه بداند فردی در حال فیلمبرداری است، بیان می کند که «برعکس!» اما بعد از اینکه متوجه می‌شود دوربین آنجاست،‌ می‌گوید:‌ «می خواهم حماس نابود شود.»‌ بلافاصله خبرنگار از وی می پرسد که «پس براتون مهم نیست که 15 هزار نفر در غزه کشته شده اند؟ ( در آن زمان) وی پاسخ می دهد که «‌به نظرم وحشتناکه اما حماس مقصر این موضوع است.»‌
بنابراین این کنش‌های ضدفلسطینی به خوبی نشان می دهد که تیم سیاست خارجی آمریکا به چه صورت در آینده کار خواهد کرد. اگرچه ترامپ در بحث سیاست خارجی قول هایی به عنوان وعده انتخاباتی داده است اما این افراد باید قول های وی را عملیاتی کنند. در زمان اول ریاست جمهوری ترامپ نیز افراد تندرویی چون «جان بولتون»‌ و «‌مایک پمپئو»‌ سررشته امور را در دست داشتند که همان زمان نیز اقداماتی همچون ترور شهید سلیمانی را رقم زدند. در این راستا باید گفت که به نظر می رسد ترامپ بازهم در صدد اجرای همان شیوه با همین نیروهای تندرو است.