کد خبر: 210233 تاريخ انتشار: 1403/08/30 - 09:52
بهترین نوشیدنیها برای کاهش وزن
چای دارای خواص دارویی است و دومین نوشیدنی پرمصرف در جهان است.
تحقیقات نشان میدهد که چای نقش مستقیمی در کاهش وزن نیز دارد. چایها حاوی کاتچین هستند که میتوانند متابولیسم را با تحریک بدن در راستای از بین بردن سریعتر چربیها و سوزاندن کالریِ بیشتر افزایش دهند. کاتچینها نوعی ترکیب گیاهی با خواص آنتیاکسیدانی قوی هستند. چای غنی از چهار کاتچین است: اپی کاتچین (EC)، اپی گالوکاتچین (EGC)، اپی کاتچین گالات (ECG) و اپی گالوکاتچین گالات (EGCG). از میان این چهار مورد، EGCG فراوانترین است که بیشترین سهم را در ارتقای سلامتی دارد.
چای انواع مختلفی دارد و انواع سنتی آن، یعنی چای سبز، سیاه و سفید، از برگهای خشک گیاه «کاملیا سیننسیس» به دست میآیند. طعم و خواص منحصر به فرد چایها ناشی از تفاوت در روند فرآوری، موقعیت جغرافیایی و گونههای گیاهی است. به همین علت، برخی چایها ممکن است برای کاهش وزن مناسبتر باشند.
در این مطلب، چهار مورد از بهترین انواع چای که در لاغری و کاهش چربیها مؤثرند، به شما معرفی شده است:
۱)چای سبز
مطالعهای که روی حدود ۱۲۰۰ مرد و زن تایوانی صورت گرفت، نشان داد افرادی که بیش از ۱۰ سال روزانه دو فنجان چای سبز مینوشیدند اندازهی دور کمر و درصد چربی بدن کمتری دارند. فواید چای سبز در افزایش کالریسوزی، ناشی از وجود کافئین و EGCG است؛ وجود کافئین در کنار EGCG برای کاهش وزن لازم است. بر اساس تحقیقات، چای سبز تنها در شرایطی باعث کاهش وزن میشود که با ۸۰ تا ۳۰۰ میلیگرم کافئین در روز ترکیب شود. میتوانید با مصرف سه فنجان چای سبز دمکرده ۳۰۰ میلیگرم EGCG دریافت کنید.
۲)چای ترش
چای ترش از برگهای گیاهی هیبیسکوس به دست میآید و دارای کاتچین EGCG است. عصارهی هیبیسکوس به شما کمک میکند که وزن خود را در سالمترین محدوده حفظ کنید. همچنین این ماده در درمان فشار خون و کلسترول بالا مؤثر است.
۳)چای سفید
چای سفید نسبت به سایر چایها، طعم ملایم و شیرینتری دارد و کمتر فرآوری میشود؛ برای همین، حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدانهای ضدالتهابی و EGCG است که موجب چربیسوزی و کاهش وزن میشود.
۴)چای سیاه
یک پژوهش سهماهه نشان داد مردان و زنانی که روزانه سه فنجان چای سیاه مینوشند در مقایسه با افرادی که چای سیاه مصرف نمیکنند، وزن کمتری اضافه میکنند و کاهش سایز دور کمر برایشان آسانتر خواهد بود.
پلی فنولهایی که در چای سیاه وجود دارند، دریافت کالری و جذب چربیها و کربوهیدراتها را کاهش میدهند.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن