کد خبر: 210277                      تاريخ انتشار: 1403/08/30 - 13:51
یک تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل تاکید کرد:
لزوم انجام کار تبیینی در کنار جهاد خدماتی /جهاد تبیین، نقطه مقابله با تحریم های دشمن
 
یک تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل گفت: ضرورت کار جهاد تبیینی در کنار جهاد خدماتی یک امر جدا ناپذیر است. اینکه ما فقط بخواهیم خدماتی را ارائه بدهیم اما چرایی و فلسفه این خدمات را نتوانیم بیان کنیم ضرر کرده ایم.
 
از خوزستان، صغری محمدپور در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص نقش دختران دانشجو در جهاد تبیین ضمن تبریک فرارسیدن هفته بسیج مستضعفین، بیان کرد: قطعا شجره طیبه بسیج به عنوان یک نهال ارزشمند از بدو تاسیس تاکنون به عنوان بازوان قدرتمند این نظام بوده و هست و ان شاءالله خواهد بود. بسیجیانی که همواره در شرایط و عرصه های مختلف، در جایی که نیاز به کمک های مومنانه، حضور حداکثری و مانورهای اجتماعی و سیاسی بوده برای زدن مشت محکم بر دهان یاوه گویان داخلی و استکبار جهانی، گوش به فرمان امام خودشان بوده اند و بدون هیچ گونه چشم داشتی و صرفا از سر عشق و یک تفکر ذهنی و مکتبی پای کار بوده اند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین حربه های دشمن ایجاد عملیات روانی و تحریف رسانه ای است، افزود: طی سال های اخیر فتنه دشمن با رویکرد رسانه های اجتماعی دو چندان شد. گاهی با یک تصویر دست کاری شده و گاهی با یک فیلم تقطیع شده سعی کردند تا ذهن مخاطبین جامعه را نسبت به یک مسئله، فرد یا جریانی منحرف کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل اظهار کرد: نکته ای که مقام معظم رهبری طی چند سال اخیر در فرامین مختلف و مناسبت های گوناگون نسبت به آن هشدار داده بودند بحث خط نفوذ، تحریم و تحریف بود و در تبیین این موضوع اینگونه عنوان کرده اند که هر کجا تحریم بود، ما تحریم را دیدیم و خط تحریم را هم بعضی از دوستان شناختند اما قبل از تحریم، جریان تحریف اتفاق افتاد. نقطه مقابل با این حربه دشمن(تحریم)، جهاد تبیین است .
محمدپور ادامه داد: علت اینکه ایشان موضوع جهاد را مطرح می کنند آن است که هر فرد در هر مقام و مسئولیت و جایگاهی نسبت به تبیین، آگاه سازی و شفاف سازی در جامعه احساس دین و تکلیف بکند.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در کتاب" خون دلی که لعل شد" اینگونه عنوان می فرمایند که از بدو انقلاب اسلامی آن چیزی که حرکت مردم را تسریع کرد و دلها را به این جریان انقلابی پیوند زد دقیقا همان احساس مسئولیت یک چوبان در یک روستا، یک کارگر در یک شهر دور افتاده و بعد از آن علما و سردمداران بودند. منظور ایشان این است که سردمداران هر چند نقش هدایتگری داشتند اما آن فردی که در نقاط دور و نزدیک این کشور هم زندگی می کرد و احساس قلبی و باور یقینی داشت که باید نسبت به انقلاب روشنگری کرده و مردم را آگاه کند، لاجرم قطره به قطره به دریای عظیم انقلاب وصل شد و آن اتفاق میمون و مبارک افتاد. لذا وقتی ایشان می فرمایند مقابله با حربه دشمن یعنی روشنگری، تبیین و آگاهی.
این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل عنوان کرد: جهاد تبیین یعنی ابتدا خودمان، ذهنمان و باورمان را نسبت به یک مسئله یا جریان به یقین برسانیم و بعد برهان و استدلال هایمان را به دیگران عرضه کنیم. لذا زمانی که خود ما خطا کردیم و یا نتوانستیم کار را به درستی پیش ببریم شکی نیست که خودمان نتوانستیم مسئله را برای خودمان حلاجی کنیم.
محمدپور گفت: کلمه جهاد یعنی کار همگانی و فرض واجبی که ضرورت امروز جامعه ما می طلبد آن را در چه شرایطی انجام دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که دانشجویان در شرایط فعلی چگونه می توانند جهاد تبیین را انجام بدهند، توضیح داد: دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته جامعه که همواره در علم آموزی، تحقیق، بررسی و پژوهش به سر می برند می توانند نقش به سزایی را در این امر داشته باشند. جهاد تبیین را می توان در دو حوزه جهاد مبنایی، فکری و نظریه ای و بُعد میدانی تعریف کرد. دانشجو در عرصه جهاد میدانی با اطلاع و آگاهی از اینکه قبل و بعد از انقلاب چه شرایطی وجود داشته و در چه موقعیت هایی پیشرفت و یا احیانا پسرفت داشته ایم، این قیاس را نه از بُعد تبلیغات رسانه ای بلکه از بُعد آمار و ارقام واقعی بررسی کند و پژوهش ذهنی اش را در قالب فیلم، کلیپ و پادکست به صورت هدفمند به نمایش بگذارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل با اشاره به اینکه تبیین فقط در حوزه حکمرانی نیست، گفت: دانشجویان می توانند بعد از فارغ التحصیلی، علم خود را در حوزه تولید، صنعت و باروری کشور، اقتصاد، سیاست و نظامیگری به کار بگیرند. این دانشجویان قاعدتا در فرایند تحقیق و پژوهش گاها به این نتیجه می رسد که کدام کتاب اصلا مورد نیاز نیست و چه کتاب هایی اثرگذار است. این می تواند حوزه محتوایی، درسنامه ای و یا تحقیقات و پایان نامه هایی که در دست دارند را به فعالیت تبیینی ختم کند.
محمدپور برپایی کرسی های آزاد گفتگو محور بر پایه تحقیق و پژوهش را از راه های تحقق ریشه ای جهاد تبیین عنوان کرد و افزود: باید آمادگی ذهنی رویارویی با برنامه ای که در این باره داریم را هم برای دیگران و هم خودمان فراهم کنیم. اینکه گاها در برخی از این مباحث کسی روی مبنای غلط خود پافشاری می کند و یا خدای ناکرده هیجانات سیاسی، ذهنی و نظریه ای، سر به زنگاه به جنجال کشیده می شود، ما را به تبیین رهنمون نمی کند. ما باید کرسی هایمان را در قالب تشکل های کارگروهی تخصصی قرار دهیم که با نشست های مستمر و مداوم دانشجویی همراه باشند.
وی با تاکید بر لزوم راه اندازی کارگاه های تخصصی، ادامه داد: اگر قرار است پیرامون مباحث مختلف مملکتی مباحثه کنیم حتما باید کسانی که اهل این علم هستند یا اطلاعات خوبی در این زمینه دارند به این وادی بیایند و با شرکت در نشست های گفتگو محور مطالب خود را به اشتراک بگذارند. قاعدتا وقتی یک شخص زبان آمار و ارقامی و البته نرم و بدون هیجان داشته باشد مخاطب نیز متوجه صحت و دقت مستندات می شود و نهایتا یا می پذیرد و یا بر تعصب غلط خودش پافشاری می کند اما دیگر احساس تکلیف از آن دانشجو ساقط می شود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل بیان کرد: کسانی که میل به فعالیت در عرصه های انسان دوستانه دارند معمولا بر اساس مکتب و آیینی که شریعت، دین و نظام دستور داده است، عمل کرده اند.
محمدپور ضرورت برپایی همایش های تبیینی و شبکه سازی را از دیگر راه های تسهیل هدفمندانه جهاد تبیین عنوان و اضافه کرد: روایتگری، اصل جهاد تبیین هست. اگر نتوانیم واقعیات را آنطور که هست روایت کنیم غالبا جهاد تبیین اتفاق نمی افتد پس باید از ظرفیت های انسانی موجود نهایت استفاده را ببریم تا اصل روایت گری که همان تبیین واقعیات و حقایق جامعه است را به درستی انجام بدهیم.
انتهای پیام/*