کد خبر: 210287                      تاريخ انتشار: 1403/09/01 - 13:15
فواید شگفت انگیز بادام زمینی برای سلامتی
 
بادام زمینی به طور طبیعی سرشار از پروتئین گیاهی است که آن را به یک میان وعده عالی برای گیاهخواران یا هر کسی که سعی در کاهش وزن یا افزایش مصرف پروتئین دارد تبدیل می‌کند.
 
بادام زمینی در سال‌های اخیر جای ویژه‌ای در فرهنگ غذایی ما باز کرده و اغلب از بادام زمینی به عنوان یک آجیل و همچنین کره بادام زمینی روی نان صبحانه یا به عنوان میان وعده یا دسر استفاده می‌کنیم. اما آیا می‌دانید بادام زمینی چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
اگر شما هم به بادام زمینی علاقه‌مند هستید و دوست دارید آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، باید این مطلب را بخوانید زیرا ما حقایق جالبی در مورد بادام زمینی و اتفاقاتی که در صورتی که هر روز این آجیل را بخورید، برایتان می‌افتد به اشتراک می‌گذاریم.
سرشار از مواد مغذی
بادام زمینی به طور طبیعی سرشار از پروتئین گیاهی است که آن را به یک میان وعده عالی برای گیاهخواران یا هر کسی که سعی در کاهش وزن یا افزایش مصرف پروتئین دارد تبدیل می‌کند. در واقع، یک مشت بادام زمینی که تقریبا برابر با حدود ۲۸ گرم است می‌تواند در حدود ۷ گرم پروتئین را فراهم کند که به ترمیم عضلات و عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.
برای سلامت قلب مفید است
بادام زمینی سرشار از چربی های سالم، به ویژه چربی های تک غیراشباع است که به تقویت سلامت قلب کمک می‌کند. این چربی‌ها می توانند به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در صورت مصرف متعادل کمک کنند. آن‌ها همچنین حاوی رسوراترول، آنتی اکسیدانی هستند که می‌تواند با کاهش التهاب بیشتر برای سلامت قلب مفید باشد.
تقویت عملکرد مغز
بادام زمینی سرشار از نیاسین (ویتامین B۳) است که در عملکرد مغز نقش دارد و ممکن است به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کند. این آجیل خوشمزه و خوش خوراک همچنین فولات و سایر ویتامین های B را که برای سلامت مغز و سیستم عصبی ضروری هستند، فراهم می‌کند.
کمک به مدیریت وزن
بادام زمینی سرشار از مواد مغذی و کالری است، تحقیقات نشان داده که مصرف متعادل آن می‌تواند به مدیریت وزن کمک کند. ترکیبی از پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم می‌تواند احساس سیری را تقویت کند، گرسنگی را کاهش دهد و به طور بالقوه مصرف کالری را در طول روز کم کند. با این حال، کنترل در خوردن این آجیل مهم است، زیرا خوردن بیش از حد بادام زمینی می‌تواند منجر به دریافت کالری اضافی شود.
سرشار از آنتی اکسیدان
بادام زمینی حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند رسوراترول، اسید پی کوماریک و ویتامین E است که به مبارزه با استرس اکسیداتیو و ‌التهاب در بدن کمک می‌کند. تصور می‌شود که این آنتب اکسیدان ها با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد مضر، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان و بیماری‌های مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهند.
بهبود کنترل قند خون
بادام زمینی دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است، به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. این باعث می‌شود که میان وعده خوبی برای افراد مبتلا به دیابت یا هر کسی که سعی در تنظیم سطح قند خون دارد، در نظر گرفته شود. فیبر و چربی‌های سالم موجود در بادام زمینی می‌تواند به کاهش سرعت هضم کربوهیدرات ها کمک کرده و سطح قند خون را پایدار کند.
عوارضی که باید در نظر داشت
بادام زمینی با چگالی کالری بالا به دلیل محتوای چربی بالایی که دارد، کالری متراکم است، درست به همین دلیل در حالی که این آجیل دارای چربی‌های سالم است، اما اگر به مقدار زیاد مصرف شود، می‌تواند به افزایش وزن کمک کند. اگر مراقب اندازه وعده‌ها نباشید، کالری اضافی می‌تواند به اضافه وزن شما منجر شود، به ویژه اگر بادام زمینی را در کنار سایر میان وعده‌ها یا وعده‌های غذایی مصرف کنید.
آلودگی به آفلاتوکسین
بادام زمینی مستعد آلودگی توسط آفلاتوکسین ها است که ترکیبات سمی تولید شده به وسیله کپک هستند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفلاتوکسین‌ها با آسیب کبدی و افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. اگر چه سطح آفلاتوکسین در بادام زمینی‌های تجاری تنظیم شده ، مصرف بادام زمینی به مقدار زیاد در طول زمان می‌تواند خطر قرار گرفتن در معرض افلاتوکسین را افزایش دهد، به خصوص اگر بادام زمینی به درستی ذخیره نشود.
مسائل گوارشی
بادام زمینی حاوی مقدار زیادی فیبر و چربی است که اگرچه در حد اعتدال مفید است، اما گاهی اوقات در صورت مصرف زیاد باعث ناراحتی گوارشی می‌شود. برخی از افراد ممکن است پس از مصرف بادام زمینی دچار نفخ، گاز یا حتی گرفتگی معده شوند، به خصوص اگر به غذاهای پر فیبر حساس باشند. این می‌تواند به ویژه برای کسانی که مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا سایر اختلالات گوارشی هستند، صادق باشد.
زیاده روی
در حالی که بادام زمینی منبع خوبی از چربی‌ها و پروتئین‌های سالم است، تکیه بیش از حد به آن به عنوان یک میان وعده اولیه می‌تواند منجر به کمبود تنوع در رژیم غذایی شما شود. مصرف طیف متنوعی از غذاها این واقعیت را تضمین می‌کند که طیف وسیع تری از مواد مغذی دریافت می‌کنید. خوردن روزانه بادام زمینی ممکن است مصرف سایر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری موجود در سایر آجیل‌ها، دانه‌ها یا منابع پروتئینی را محدود کند.
آلرژی‌های بالقوه
در حالی که بادام زمینی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، یک آلرژن رایج نیز هست و برای برخی افراد، مصرف روزانه بادام زمینی به دلیل حساسیت به بادام زمینی می‌تواند خطرناک باشد. علائم یک واکنش آلرژیک می‌تواند از خارش خفیف، کهیر تا آنافیلاکسی شدید متغیر باشد. اگر آلرژی یا حساسیت به بادام زمینی دارید، از مصرف آن اجتناب کنید و از منابع دیگر پروتئین و چربی‌های سالم استفاده کنید.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن