نماد مقاومت زن ایرانی؛ |
فرنگیس حیدری تبرم در موزه دفاع مقدس به یادگار گذاشته شده است/ پایش یبفتد باز هم با چنگ و دندان از خاکم دفاع می کنم |
|
فرنگیس حیدری بانویی که در سال های دفاع مقدس با تبر توانسته بود سربازان عراقی را به اسارت بگیرد نماد مقاومت زن ایرانی و سلحشوری او در دفاع از وطن است به مناسبت هفته بسیج گفت وگویی را با این بانوی کرمانشاهی انجام داده ایم. |
|
از کرمانشاه : زنان در جنگ ایران و عراق نقشهای مختلفی را برعهده گرفتند. اکثر این زنان در جبهه خانگی فعالیت میکردند و عدهای نیز مستقیماً در جبهه جنگ حضور یافتند. طبق آنچه که از خاطرات زنان و مردان جبههرفته برمیآید؛ اما فرنگیس در شهر خود تعدادی عراقی برا به اسارت گرفت .
« برای خود افتخار می دانم و اگر بازهم چشم طمع دشمنان به این سرزمین باشد در هر شرایطی که باشم همان شیرزن ایرانی ام و تا آخرین قطره خونم مدافع ایران اسلامی و سرباز فدایی رهبرم خواهم بود.» (فرنگیس حیدری)
فرنگیس بانوی گیلانغربی که با تبردرمقابل دشمن بعثی ایستادنماددمقاومت بانوان ایرانی است.
او از زمانی گفت که ۱۴ ساله بود و ازدواج کرد و از زمانی که ۱۸ سال بیشتر نداشت و نیروهای متخاصم بعثی به روستای زادگاهش حمله کردند.
وی گفت: «زمانی که من وظیفه دفاع از سرزمینم را انجام دادم ۱۸ ساله بودم و آن موقع زن جوانی بودم ولی اگر همین حالا هم آن روزها تکرار شود با وجود اینکه ۵۹ سال سن دارم باز هم مثل همان فرنگیس ۴۰ سال پیش هستم و با چنگ و دندان از خاکم مراقبت میکنم.»
فرنگیس هنگام ادای این جملات صلابت غریبی در صدایش ظاهر شد. گفت:«آن روز وقتی رو به روی دشمن عراقی ایستادم، احساس ترس نمیکردم. من یاد گرفته بودم با دشمن باید رو به رو شد و برای همین هم با تنها داشتهام در آن لحظه که تبر پدرم بود با دشمن جنگیدم و به لطف خدا موفق هم شدم».
از تبرش پرسیدم گفت: «هم اینک در موزه دفاع مقدس به یادگار گذاشته شده است».
رهبر معظم انقلاب در جریان سفرشان به استان کرمانشاه و در جمع مردم گیلانغرب از «بانوی مسلمان و شجاع گیلانغربی که در آن دوران [دوران دفاع مقدس] تعدادی از نظامیان دشمن را به هلاکت رساند و اسیر کرد» تجلیل کردند.
انتهای پیام/* |