کد خبر: 210443                      تاريخ انتشار: 1403/09/04 - 09:48
فضای مجازی و این همه معضل؟! / وقتی ابتذال به شکل‌های مختلف نمایان می‌شود
 
در حوزه مواردی چون اختلاط زن و مرد خصوصاً در بخش زن و شوهر‌های بلاگر نیز این ابتذال به شدت نمود دارد. متأسفانه بعضی از افراد که حالا بسیار در فضای مجازی زیاد شده‌اند به صورت‌های مختلف چه طنز و چه موارد زناشویی و... فضای متبذلانه‌ای در حیطه کانون خانواده ایجاد کرده‌اند و در حال بسط آن نیز هستند.
 
امیرحمزه نژاد: شبکه‌های اجتماعی خصوصاً تصویرمحور چون اینستاگرام هر روز شاهد معضلات جدیدی است. در این حیطه برخی از افراد در پوشش بلاگری دست به اقدامات منافی عفت فراوانی می‌زنند. بعضا در کشور‌های خارجی این شبکه‌های اجتماعی برای کودکان غیر قابل استفاده است و افراد تا زمان رسیدن به سن قانونی نسبت به دسترسی به این موارد منع می‌شوند اما در ایران متأسفانه کودکان به راحتی به محتوا‌های این شبکه‌های اجتماعی که اغلب مبتذل و جنسی شده‌اند، دست پیدا می‌کنند. موضوعی که خانواده‌ها برای آن باید برنامه و قانومندی خاصی در محیط خانواده داشته باشند.
در شبکه‌های اجتماعی امروز چندین معضل مهم وجود دارد. تن نمایی و حرف‌ها و حرکات مبتذل جنسی در این شبکه‌ها بسیار دیده می‌شود. خصوصاً برخی از زنان برای اینکه جلب توجه کنند با عریانی و تن نمایی به بهانه‌های مختلف اقدام به این امر می‌کنند. متأسفانه در قالب‌های مختلف آشپزی، ورزشی، گردشگری و خصوصاً تبلیغات این تن نمایی به شدت دیده می‌شود. موارد ابتذالی که مورد نکوهش و انتقاد افکارعمومی در این شبکه‌ها قرار می‌گیرد اما زنانی که اقدام به چنین کاری می‌کنند حتی بازخورد‌های منفی را جزء موارد جلب توجه می‌دانند و به کار خود برای دیده شدن به هر قیمتی ادامه می‌دهند.
در حوزه مواردی چون اختلاط زن و مرد خصوصاً در بخش زن و شوهر‌های بلاگر نیز این ابتذال به شدت نمود دارد. متأسفانه بعضی از افراد که حالا بسیار در فضای مجازی زیاد شده‌اند به صورت‌های مختلف چه طنز و چه موارد زناشویی و... فضای متبذلانه‌ای در حیطه کانون خانواده ایجاد کرده‌اند و در حال بسط آن نیز هستند. این افراد بعضا با اقداماتی جلو دوربین که در خلوت زناشویی وجود دارد متأسفانه فضای مجازی را با ابتذال بیشتری همراه کرده‌اند.
روانشناسی‌های ارتباطی دختر و پسری یکی دیگر از این موارد مبتذلانه است. افرادی به اسم روانشناس که به گفته مراکز علمی و پزشکی روانشناسی دارای مدارک و دانش کافی نیستند خود را به عنوان بلاگر روان درمان در این فضا تعریف کرده‌اند و نسخه‌های غلط به جوانان می‌دهند. خصوصاً در این حوزه که مورد علاقه بانوان است برخی از زنان اقدام به تعریف فمنیستی از روابط زناشویی کرده و سعی می‌کنند ذهن و فکر افراد را نسبت به فضای جامعه آلوده کنند. در این راستا به شدت دوستی‌های جنس مخالف تبلیغ می‌شود.
برنامه‌های شو محور از جمله «بلاین دیت‌ها» که بیشتر روابط عاطفی دختر و پسر را به چالش می‌کشد و در یک رویکرد فمنیستی انان را در مقابل هم قرار می‌دهد و ترویج دوستی‌های جنس مخالف است در این فضا بسیار دیده می‌شود. متأسفانه در این حیطه با الفاظ رکیک و فرهنگ بسیار پایینی روبرو هستیم.
همچنین موضوع حیوانات خانگی و ایجاد فرهنگ غربی و سبک زندگی غیر ایرانی در فضای شبکه‌های اجتماعی به شدت دیده می‌شود. در این راستا بلاگرها با هدف تبلیغاتی با هزینه‌های بی‌رویه برای سگ و حیوان خانگی خود خرید می‌کنند و برای آنان اسباب بازی، حتی شیرینی و غذا‌های مختلف می‌خرند و در این زمینه طوری وانمود می‌کنند که این نوع زندگی و داشتن حیوانات خانگی بسیار مد روز است. این درحالی است که از لحاظ بهداشتی، روانی و... نگهداری از حیوانات خانگی در ایران با مشکلات جدی روبروست.
اما دسته دیگری از این افراد اراذل و اوباش هستند. این افراد که در ادبیات رایج افکار عمومی در اینستاگرام به «شرورها» مشهورند، دارای سبک زندگی مجرمانه‌اند؛ بدین‌معنا که ارتکاب جرم در قالب‌های مختلف همچون توهین، ایراد ضرب‌وجرح، نزاع دسته‌جمعی و... بخشی از فرهنگ روزمره آن‌ها است.

Amir Hamzenezhad, [23.11.24 12:31]
این اشخاص با ظاهری مجرمانه و غیرمتعارف در صفحات اجتماعی خود فعالیت می‌کنند. اغلب این افراد دارای ریش‌های بلند، خال‌کوبی، لباس‌ها و مدل مو‌های خاص و صورت چاقو خورده هستند. اشرار اینستاگرام ضمن ارتکاب رفتار‌های مجرمانه در صفحات شخصی و دنیای واقعی، با تأکید بر مفاهیم برجسته و حائز اهمیت در فرهنگ جامعه ایرانی همچون رفاقت، غیرت و مردانگی برای خود هوادار پیدا می‌کنند. مطابق یک پژوهش علمی تازه در ایران درک شهودی در چند سال اخیر در کشورمان نشان می‌دهد که برخی از ساختار‌های جامعه از شرور‌های اینستاگرام حمایت می‌کنند. گرایش برخی از ساختار‌های جامعه ایرانی به بزهکاران، از یک سو در تعارض با رویکرد سنتی تقبیح عمومی جرم است و از سوی دیگر، مؤید شکل‌گیری دوگانه قهرمان-ضدقهرمان در فرایند‌های مجرمانه است.
شبکه‌های اجتماعی موارد بیش از این مباحث که بدان اشاره شد را در درون خود دارد که ذکر همه آن‌ها در این مقال نمی‌گنجد و هر روز ابعاد جدیدتری به خود می‌یابند. اینکه چطور باید این موارد پالایش شود یک بعد قهری و تنبیهی دارد و از سوی دیگر یک بعد اجتماعی برای بالا بردن فرهنگ کشور دارد که باید در این خصوص اقدامات فراوانی انجام داد. اما در وهله اول با توجه به اینکه کودکان و نوجوانان از جمله گروه‌های اثرپذیر با درجه بالایی هستند باید از این موارد منع شده و محیطی شاداب و سالم و آگاهانه‌تری برای آنان فراهم و افراد در این حیطه باید به طور صحیح هدایت شوند.