کد خبر: 210554 تاريخ انتشار: 1403/09/02 - 12:04
جشنواره فردخت؛ رونمایی ارزش هنر و اعتبار بانوان در طراحی کالکشن خانواده
جشنواره فردخت الگودهنده پوشاک ایرانی اسلامی برای بانوان کشور و حتی برای بانوان مسلمان کشورهای دیگر است.
قم : در حاشیهنگاری جشنواره فردخت در خدمت زینب فرخ مسئول بسیج جامعه زنان در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی هنری فردخت بودیم. از پیشامدها و خلاء موجود در فضای کاری از ایشان سوال کردیم.
*با توجه به اینکه این جشنواره اولین جشنواره در ارتباط با لباس ایرانی- اسلامی با رویکرد بانوان و لباس بانوان است، برای برپایی این جشنواره با چه سوال ذهنی مانوس بودید که منجر به برپایی این جشنواره شد؟
عرض سلام و ادب دارم و تشکر می کنم از شما بزرگواران. همانطور که مستحضر هستید، ما شاهد برگزاری اختتامیهی اولین جشنواره فرهنگی- هنری و دانشبنیان فردخت در استان قم هستیم. این جشنواره در راستای عفاف و حجاب، با هدف جریانسازی در حوزه مد و لباس و تولید پوشاک عفیفانه است.
همانطور که میدانید یکی از معضلات و مشکلاتی که بانوان مذهبی و به عبارتی همه بانوان فرهیخته در مراجعه به بازار و فروشگاهها با آن مواجه هستند، بحث تهیه لباس است. نمیگوییم همهی لباسها، ولی لباسهایی که اکنون در باز عرضه میشود، نمیتواند سلیقهها و خواستههای بانوان را برآورده کند.
بنابراین هدف این جشنواره این است و با فراخوانی که ما انجام دادیم، امیدوار هستیم این پوشاک، مدلها و الگوهایی که ارائه شده، با حضور تولیدکنندگان و با حمایتهایی که مسئولین انجام میدهند انشاءالله به تولید انبود برسد. یعنی ما شاهد باشیم این مدلهایی که شما در این نمایشگاه و در این اختتامیه دیدید، در بازار عرضه شده و پشت ویترینها دیده شود.
در مورد جشنواره لازم است خدمت شما عرض کنم که در سه بخش است. بخش طراحی، اثر که همان مانتو اجتماع است و پژوهش. حقیقتاً آثاری که به دبیر خانه استان قم ارسال شده، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت در نوع خودش بینظیر است. اگر شما آثار و مانتوها را ملاحظه بفرمایید میبینید که از طبیعت، از معماری و تاریخ غنی ایران استفاده شده و الهام گرفته شده است. همه این لباسها با مدلهای زیبا و قشنگی که دارند، در عین پوشیدگی کاملاً توجه بانوانی که از نمایشگاه بازدید داشتند را به خودش جلب کرده است. بنابراین این کار یک کار ارزشمند است. وقتی ما میبینیم که دانش، هنر، فرهنگ و مهارت دست بانوان هنرمند ما میتواند اینطور خلق اثر کند، واقعاً حیف است که مسئولین فرهنگی به این موضوع توجه نکنند و از آثار فاخر و ارزشمند اینها غفلت شود. وظیفه همه ما است که در راستای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب در این زمینه قدم برداریم.
یکی از اهداف خروجی که مدنظر ما است که انشاءالله از این جشنواره به دست بیاید، این است که تولیدکننده، طراح و خلاقیت و اندیشه نو در یک پروسه در کنار هم قرار بگیرند. در تعامل دوسویه با هم باشند. اگر قشر فرهیخته و اساتید ما که دارای فکر و اندیشه مبتنی بر فرهنگ غنی اسلام هستند، آن را در غالب پژوهشهای خود کاربردی کنند و دانشآموزان و دانشجویان ما که در رشتههای طراحی دوخت و لباس تحصیل میکنند، این طرحها را ارائه بدهند و به مانتوهایی که شما میبینید تبدیل بشود، استان قم این صلاحیت و شایستگی را دارد که به پرچمدار تولید لباس عفیفانه در راستای عفاف و حجاب تبدیل شود.
از برگزیدگان جشنواره فردخت خانم قاسمی برگزیده بخش طراحی دانشجویی هستند. با پرسشی از ایشان ادامهی گفتگو را پیش گرفتیم.
*خانم قاسمی با توجه به اینکه این جشنواره اولین جشنواره ملی با رویکرد لباس بانوان و لباس ایرانی- اسلامی است، انتظار و توقعی که شما میتوانید از مسئولین امر بابت استمرار این برنامهها داشته باشید و اینکه کار شما در بازه تولید و بازار به نحوی دیده بشود چیست؟
یکی از مشکلاتی که برای بچههای طراحی است، خلاء جشنوارههایی مثل همین جشنواره فردخت است. اگر بشود که دائمی و ادامهدار باشد خیلی میتواند کمککنندهی خلاقیت و ایدههای دوستان باشد و یک حلقه اتصالی بین حلقههای تولید ایجاد شود.
در حال حاضر هیچ جای ثابتی وجود ندارد که بچههای طراحی لباس به تولیدیها معرفی شده و یا خودشان را پرزنت کنند. خیلیها هم توانایی پرزنت کردن را ندارند. اگر چنین جایی باشد، این روند خیلی راحتتر می شود و بهتر است.
*با توجه به اینکه در بخش طراحی رتبه آوردید، این مسیر را چطور دیدید؟
روند خیلی خوبی داشت بود و ما راحت بودیم. آنطور که جامعه آماری به ما نشان دادند، مثل اینکه رشته طراحی در استان قم خیلی درخواست داشته است. اگر مسئولین پیگیری کنند که این اتفاق از قم شروع شود خیلی هم عالی میشود.
*جشنواره فردخت با حضور بانوان و مسئولین فرهیخته استان قم نویدبخش روزهایی پررونق در مسیر کار و تولید است. خانم نرجس نیازمند عضو شورای اسلامی شهر قم در اولین جشنواره فردخت برای پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو از موفقیتهای این جشنواره میگوید.
عرض سلام و تشکر و قدردانی از عوامل برگزار کننده جشنواره فردخت. این جشنواره به صورت کشوری و برای اولین بار در سطح کشور برگزار میشود. در استان قم هم بسیج جامع زنان به صورت ویژه این جشنواره را پیگیری کردند. البته با همکاری سایر سازمانها و ارگانها.
ما هم به سهم خودمان و به عنوان رئیس کمیسیون بانوان خانواده شورای اسلامی شهر قم از طرف مدیریت شهری تلاش کردیم که بتوانیم تا جایی که امکان دارد به جشنواره کمک کنیم. این جشنوارهها الگودهنده پوشاک ایرانی اسلامی برای بانوان کشور و حتی برای بانوان مسلمان کشورهای دیگر است.
شهر مقدس قم که جهان شهر تشیع است در این عرصه پیشگام شده و کارهای بسیار ارزشمندی را در این نمایشگاه ارائه داده است. تعداد شرکتکنندگان قابل توجه بود و همینطور کسانی که در این جشنواره مشارکت داشتند، کسانی بودند که سالهای سال در موضوع خیاطی تبحر داشتند.
جالب اینجا است که علاوه بر این عزیزان، گروهی از دختران جوان شهرمان هم که جزو طراحان لباس بودند، در این جشنواره شرکت کردند. این موضوع میتواند نقطه قوت و امید بخشی برای آغاز ارائه محصولات ایرانی اسلامی باشد.
در صورتی که شهر قم بتواند الگو دهی مناسب را داشته باشد، این توان را هم برای کشور و هم در صادرات دارد. سالهای سال است که در موضوع مشاغل خانگی در حال تلاش هستیم که یکی از این مشاغل، بحث خیاطی، پوشاک بانوان و پوشاک شهر است. خدا رو شکر در شهر قم ظرفیت خیلی خوبی وجود دارد و میتواند در این موضوع قطب صادرات این محصولات باشد و چه بهتر که این محصولات، محصولات ایرانی اسلامی باشد و ارائه شود.
انتهای پیام/*