|
بانوان بسیجی همیشه پای کار از پشت جبهه دفاع مقدس تا کمک به جبهه مقاومت |
|
بانوان بسیجی از دیرباز تا کنون با ورود به حوزه های مختلف فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی، سیاسی و امنیتی نقش بسزایی را در جامعه ایفا کرده اند. نقش هایی که گاه چنان ماندگار شده است که به عنوان الگو و میراثی برای بانوان جهان به ویژه بانوان جبهه مقاومت قابلیت صادر شدن دارد . |
|
مرضیه میهن دوست در یادداشتی به مناسبت هفته بسیج به نقش بانوان بسیجی در جهاد اجتماعی در قالب ارزش گزاری اسلام به زن پرداخت و نوشت : در قران کریم۲۰۰ ایه مستقیما درباره ی زنان سخن گفته است و روزگازی که در جزیره العرب دختران را زنده به گور میکردندپیامبر اکرم صلی الله و علیه مبعوث شد و به زن کرامت بخشید،و خداوند به اوکوثر عطا نمود و نسل پیامبر از دختر ایشان ادامه یافت ،انقلاب اسلامی ایران که متاثر از اسلام است،با همین نگاه اسلام به زن ودر عرصه های مختلفی اثر پذیری از نقش زنان داشته است.
چه از حضور بانوان مبارز مثل بانو دباغ و شهیده طیبه واعظی،و چه در عرصه ی پیروزی و بعداز ان جنگ و...
۵آذر ۵۸ به دستور امام رحمه الله دستور تشکیل بسیج مستضعفین داده شد،و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در دی ماه ۵۹ به طور قانونی رسمیت پیدا کرد.
واز همان زمان نقش زنان در بسیج نمود پیدا کرد.
نقش بانوان بسیجی(چه انهایی که عضویت بسیجی داشتند و چه انها که روحیه ی بسیجی) و پایگاههای خواهر در پشتیبانی ازجبهه ها در زمان جنگ غیر قابل انکار است،در شستشوی البسه خونی رزمندگان و شهیدان،جمع اوری اقلام خوراکی،بافتن لباس گرم ،تهیه ی مربا و ترشی وبسته بندی اقلاک خوراکی اهدایی مردم محل و....
ویا نقش زنانی که با روحیه ی انقلابی وبسیجی خود نه تنها مانع از حضور همسرانشان شدند بلکه مشوق و حمایتگر انها برای حضور در جبهه و دفاع از کیان اسلام و ایران بودند.
مقام معظم رهبری در سال ۶۸ و در دیدار جمعی از بانوان کشور میفرماید:حضور خانمها در همه ی مراحل انقلاب حضوری زنده و نیرومند و قوی بود و توانستند باری سنگین را تحمل کنندو مصیبتهای بزرگ را از سر بگذرانند.در طول تاریخ اسلام مانند زنهای ما نادر و کمیاب بوده است،یقینا اگر پشتیبانی و حمایت بانوان کشورمان نمی بود در دوران جنگ و بیش از ان در همه ی مراحل انقلاب این پیروزی ها به دست نمی امد.در بسیج ونهاوهای انقلابی دیگر خواهرانی را میشناسیم که وظایف سنگینی را بر عهده دارند و مشغول کار هستند.زنان کشور ما در طول مدت انقلاب پشتوانه ی حرکت مردها بودند ،اگر احساسات و ایمان قوی زنها نبود شاید بسیاری از مردها این قدرت را پیدا نمیکردند که در میدانهای سخت مبارزات حضور داشته باشند.
بعد از جنگ و فراغت از موضوعات پشتیبانی نقش زنان بسیجی در سایر عرصه های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی نمود بیشتری پیدا کرد.بانوان بسیجی طی این سالها در جریان سازی ف اجتماعی و فرهنگی موثر بوده اند.
همچنین از طریق شبکه سازی در محلات نقش پررنگی در بهبود وضعیت اجتماعی ،فرهنگی محله ی خود را داشته اند.با توجه به سند اعتلا و عرصه های نقش آفرین بانوان میتوانند در عرصه های که علاقه و استعداد دارند نقش افرینی کنند.
مثلا در محرومیت زدایی بانوان بسیجی و پایگاهها در این سالها بسیار موثر بوده اند و از طریق ایجاد مشاغل خانگی،ایجاد صندوق قرض الحسنه واعطای وام به زنان بد سرپرست و بی سرپرست ،اهدای سبد کالا و جهیزیه کمک شایانی به اقشار آسیب پذیر داشته اند.
ویا در عرصه ی علمی با ایجاد پایگاههای علمی و برگزاری کلاسهای تقویتی ومسابقات علمی در بالا بردن سطح علمی و درسی دانش اموزان محدوده ی خود موثر بوده اند
همچنین در عرصه ی تعلیم و تربیت وحلقات صالحین در تعمیق معنویت و رشد تربیتی نقش داشته اند.
بانوان بسیجی خواهر به عنوان معتمد محل نیز در موضوعاتی مانند واسطه گری ازدواج،سازش بین زوجین در محله نیز دخیل هستند.
در ایام شیوع کرونا بانوان بسیجی
فعال در مساجد و پایگاهها از طریق دوخت ماسک،طرح ۴۰۳۰،طرح شهید سلیمانی واکسیناسیون بسیار فعال و اثر گذار بودند.
همچنین در زمان وقوع زلزله بم و سر پل ذهاب پایگاههای خواهر در محلات مرکز جمع اوری کمکهای نقدی و غیر نقدی بودند.
امسال نیز بعداز فرمایش مقام معظم رهبری در باب کمک به مردم لبنان و غزه ،بانوان بسیجی و پایگاههای خواهر کما فی السابق فعال وپیشتاز بودند.
انتهای پیام/* |