فعال حوزه زن و خانواده : |
زنان و مادران رکن مهم و هدایتگر در زمینه رشد و شکوفایی خانواده و کشور هستند |
|
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه سیستان و بلوچستان گفت : کاهش وابستگی ها ،تاکید بر مزیت های تولید داخلی و تلاش برای خود کفایی ،زمینه توسعه و پیشرفت را مهیا می سازد. |
|
سیستان و بلوچستان، فاطمه کیخا فعال قرآنی و حوزه زناندر در گفتگو با خبرنگار زنان ایران پیرامون نقش زنان در ارتقاء خود کفایی داخلی و کاهش وابستگی به خارج از کشور گفت: خانواده در جامعه به عنوان کوچکترین و مهم ترین نهاد اجتماع در تربیت و پرورش منایع انسانی در تمام جوامع موفق به مقابله با بسیاری از بحران های اقتصادی و فراهم شدن بستر ارتقای خود کفایی داخلی به کشور می باشد که در جریان بهره وری و تولید ملی زنان در خانواده به عنوان عاملان پرورش و تربیت فرزندان فرهیخته سهم بسزایی دارند.
وی در ادامه افزود:تامین مایحتاج خانه و استفاده صحیح از آنها نیاز به برنامه ریزی صحیح دارد که زنان و دختران ما ، می توانند شرایطی را فراهم سازند تا با کمترین هزینه و بالاترین مطلوبیت نیازهای خانه و افراد خانواده تامین شود. بانوان می توانند در مواقع کمبود با حذف برخی امکانات ، جایگزین مناسبی را انتخاب نمایند بدون اینکه در مطلوبیت آن تغییری ایجاد شود . پس اگر مدیریت خود کفایی خانواده را یکی از وظایف زنان بدانیم در این زمینه فرهنگ سازی مطلوب و نهادینه کردن مجموعه ای از ارزش ها و معیارهای فرهنگی متناسب با نقش زنان در ارتقای خود کفایی ملی ، امری ضروری و اجتناب ناپذیر خواهد بود.
کیخا با اشاره به اهمیت کار کردن از نظر اسلام گفت: در فرهنگ اسلامی کار به عنوان یک روش تلقی میشود اسلام مردم را برای بر طرف نمودن نیازهای زندگی به کار و کوشش امر کرده و از بیکاری، تنبلی و سر بار دیگران شدن به شدت منع نموده است. لذا یک بانوی متدین در خانواده با تربیت صحیح و مناسب می تواند فرزندانی به جامعه تحویل دهد که دغدغه کار داشته باشند و نسبت به فرهنگ کار و تلاش نگاه مثبت و ارزشمند داشته باشند. اشتغال زنان در جریان توسعه و ارتقای خودکفایی امری گریز نا پذیر و ضروری است. گسترش مشاغل خانگی و مسئله کار آفرینی بانوان بسیجی در سال های اخیر زمینه ی ورود جدی آنان را درعرصه خود کفایی داخلی فراهم کرده که این امر به نوبه ی خود باعث اشتغال زایی و افزایش درآمد ملی شده است ،همچنین در زمینه اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از اسراف یکی از موارد مهم جایگزین کردن تولیدات داخلی به جای محصولات خارجی است.
یک فعال حوز زنان گفت: بانوان به طور قطع و یقین می توانند در زمینه ی روش تولید داخلی موثر واقع شوند همچنین عنایت به فرمایش ارزشمند حضرت علی (ع) که می فرمایند: (خوش ترین زندگی، زندگی باقناعت است ) فرهنگ قناعت در بین خانواده های بسیحیان به ویژه بانوان بایستی نهادینه شود. بسیاری از کالاها هستند که بود و نبودشان تاثیر چندانی در زندگی ندارند اما تبلیغات ، چشم و هم چشمی ها باعث شده تا نیاز کاذب در مصرف کننده به وجود آید، لذا زنان ما به عنوان الگوهای برتر جامعه می توانند با جلوگیری از تجمل گرایی و اسراف جامعه را از افتادن در این ورطه نجات دهند و فرهنگ ساده زیستی را به فرزندان خود بیاموزند و از آنجاییکه زنان فرهیخته، واقف به مزایای بهره وری از کالاهای داخلی هستند و می دانند که از ارکان مهم در ارتقای خود کفایی می باشد و نه تنها باعث کاهش بیکاری، اشتغالزایی و پویایی اقتصاد می شود بلکه خودکفایی داخلی ارتقا پیدا نموده و وابستگی به خارج از کشور نیز کاهش می یابد لذا ضرورت دارد تا بانوان روح خود باوری و خود کفایی را یک اصل بدانند و با تقویت آن و شناخت ظرفیت های ناشناخته به سمت توسعه گام موثری بردارند.
وی در ادامه تصریح کرد: حضور چشمگیر زنان و دختران در عرصه های اجتماعی و دانشگاهی باعث افزایش نیروی کار زنان در جامعه شده است. رشد و روحیه خودباوری در میان زنان بسیجی باعث شده که بانوان بسیجی در کنار انجام مسئولیت های خانه و امورخانواده با یک برنامه ریزی اصولی،در فعالیت های خارج از خانه نیز موفق عمل نمایند.
کیخا گفت: موضوع دیگری که در حوزهی ارتقاء خودکفایی داخلی حائز اهمیت است،توانمند کردن آحاد بانوان برای حضور موثر در فعالیت های اقتصادی است.
وی در ادامه افزود: یک زن باید درک عمیقی از مشکلات و راهکارها را داشته باشدو باید در رابطه با نحوه درست مصرف کردن توجیه شود و آموزش ببیند.هر اندازه دانش و آگاهی زنان بیشتر شود و درک اقتصادی بیشتری در این زمینه بیابند نسبت به طریقه مصرف حساس تر می شوند و استفاده از کالاهای داخلی به جای کالاهای خارجی را ترجیح می دهند .
زنان و مادران به عنوان رکن مهم و هدایتگر اصلی در خانواده باید زمینه رشد و شکوفایی را فراهم نمایند چرا که خانواده به عنوان هسته اصلی نظام اجتماعی در ارتقاء خودکفایی داخلی حائز اهمیت می باشد و در صورت نهادینه شدن این موضوع در جامعه شاهد اثرات مثبت آن مثل کاهش وابستگی ها ، مقابله با تحریم های اقتصادی ، ایجاد اشتغال ، ایجاد خلاقیت و نوآوری و ....در سطح جامعه خواهیم بود .
انتهای پیام/* |