|
معمای ترکیه در تحولات میدانی سوریه |
|
تا به امروز شائبه استفاده از مرزهای ترکیه و ارائه تسلیحات و پشتیبانی از تروریستها توسط آمریکا در این راستا مطرح بوده است. حضور برخی نیروهای سلفی تکفیری در کنار افرادی از نژاد اویغور که تصاویر آن منتشر شده است اگر درست باشد نشان از معادلات پیچیدهای برای تولید یک تروریسم برساخته منطقهای دارد. |
|
امیرحمزه نژاد : تحولات میدانی سوریه در اثنای درگیریهای فلسطین اشغالی به نوعی انتقال و تغییر جهت مرکز ثقل تحولات از فلسطین به سوریه بوده است. اخیرا «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با هشدار درباره انتقال تسلیحات از سوریه به حزبالله، اسد را متهم کرد که «با آتش بازی میکند».
بلافاصله بعد از آتش بس در جنوب لبنان بود که چند گروه از تروریستهای سلفی تکفیری به بخشهای از خاک سوریه تا حلب حملهور شدند. به نظر میرسد تروریستها از مسیر ترکیه به خاک سوریه یورش بردند. همزمان برخی از نمادها از پرچم ترکیه تا گروهکهای نژادپرستانه پان ترکیسم نیز در تصاویر حضور تروریستها منتشر شده است که بیشتر معمای نقش ترکیه به عنوان بازیگر منطقهای در این تحولات را ابهام آمیز کرده است.
تروریستهای جبهه النصره و تحریر الشام با تجربیاتی که از داعش در هفت سال گذشته دارند با جنگ روانی بیشتری به این فضا وارد شدهاند و حتی آنطور که از ظواهر امر پیداست این گروه های تروریستی بیشتر بر روی اخبار کذب و دروغ حساب کردهاند.
سخنگوی وزارت خارجه ترکیه درباره تحولات همسایه اعلام کرده که «ما در راستای تعهد خود به یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه و اولویتمان برای مبارزه با تروریسم، تحولات را از نزدیک دنبال میکنیم. ما تاکید کردهایم که حملات اخیر به ادلب باید پایان یابد. حفظ آرامش در ادلب و مناطق مجاور - که در نقطه صفر مرز ما قرار دارد - برای ترکیه یک اولویت است.»
شروع روند شیوع تروریست در منطقه قطعا بازهم کشورهای منطقه را با ناامنی مواجهه خواهد کرد و تنها در این روند صهیونیستها سود خواهند برد. هرچند اتفاقات تروریستی در سوریه را نباید با گذشته و مسئله داعش یکی دانست و جنس تحولات جدید و بازیگران آن به نظر می رسد با گذشته فرق ویژهای داشته باشد اما آینده نشان میدهد چه کشورهایی در حوزه گسترش تروریسیم منطقهای دست داشتهاند.
چه حوادث فلسطین اشغالی و چه اتفاقات اروپا سبب میشود که جنس و تبعات گسترش تروریسم در خاورمیانه با گذشته تغییرات محسوسی داشته باشد.
اروپایی که امروز درگیر جنگ اوکراین است در حوزه گسترش تروریسم قطعا آسیب پذیر تر خواهد بود. در زمان جنگ داعش اروپا نیز با توجه به گسترش تفکرات سلفی گری و تکفیری آسیب پذیر شد و حالا این مخاطرات ممکن است بیشتر از گذشته باشد. آتشی که اگر کشورهای مختلف در روشن کردن آن دست داشته باشند ممکن است دامن آنان را نیز در منطقه خیلی زود بگیرد.
تا به امروز شائبه استفاده از مرزهای ترکیه و ارائه تسلیحات و پشتیبانی از تروریستها توسط آمریکا در این راستا مطرح بوده است. حضور برخی نیروهای سلفی تکفیری در کنار افرادی از نژاد اویغور که تصاویر آن منتشر شده است اگر درست باشد نشان از معادلات پیچیدهای برای تولید یک تروریسم برساخته منطقهای دارد.
اگرچه در تولید این تروریستها ممکن است برخی از کشورها دست داشته باشند اما از آن سو نیز یک همگرایی منطقهای برای نابودی آنان شکل گرفته است. بر اساس اعلام رسانههای خبری ۳ تیپ از ارتش عراق، ۲ تیپ از حشد الشعبی و ۴ تیپ از نجباء عراق در مرز عراق با سوریه مستقر شدند.
ماجرای طغیان دوباره تروریستها در سوریه از هر جنسی که باشد نیروهای منطقهای برای سرکوب آن قدرت بیشتری نسبت به قبل دارند.
چه عراق که آمادگی لازم برای برخورد با این گروه ها را دارد و چه خود سوریه که وضعیتی متفاوت تر از زمان شیوع داعش دارد، با زمان جنگ داعش شرایط متفاوتی دارند.
کشورهای منطقه که در زمان داعش با همگرایی اقدام به نابود کردن داعش کردند نیز با همان تجربه و اتحاد بسیار زودتر از قبل برای این منظور همگرا شدهاند.
انتهای پیام/* |