|
میوه پاییزی مفید برای مغز، قلب و قند خون |
|
خرمالو میوهای کمچرب و سرشار از قندهای طبیعی است. این میوه منبع انرژی است و یکی از منابع عالی فیبر به شمار میآید که برای جلوگیری از افزایش قند خون ضروری است. |
|
زینب کامرانی: خرمالو، میوه پرتقالی خوشمزه پاییزی است که به صورت تازه یا پخته شده به شکل مربا خورده میشود و به خاطر طعم شیرین و عسلیاش در سراسر جهان شناخته شده است. خرمالو به عنوان کربوهیدراتی طبقهبندی میشود که به دلیل داشتن انرژی غنی و محتوای آنتیاکسیدانی میتواند یک مکمل سالم برای رژیم غذایی شما باشد. این میوه دو نوع محبوب دارد که عبارتند از:
خرمالو هاچیا، به شکل قلب قابض با منشاء ژاپنی است و تا زمانی که کاملاً نرسیده آن را نمیخورند، زیرا حاوی بسیاری از مواد شیمیایی گیاهی به نام «تانن» است که طعم تلخ و خشکی به میوه نارس میدهد.
خرمالو فویو، این یک گونه آمریکایی غیرقابض است که شبیه گوجهفرنگی است. حتی زمانی که این میوه کاملاً نرسیده، میتوانید از آن لذت ببرید. این میوه خوشرنگ نه تنها طعم لذیذی دارد، بلکه کمکالری و سرشار از فیبر است که آن را به غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل میکند.
حقایق تغذیهای درباره خرمالو
طبق گزارش وزارت کشاورزی آمریکا، یک خرمالو ژاپنی ۱۶۸ گرمی مواد مغذی زیر را تامین میکند:
۱۱۸ کالری
۳۱ گرم کربوهیدرات
۲۱ گرم قند
۶ گرم فیبر
۱ گرم پروتئین
۰.۳ گرم چربی
۲۷۰ میلیگرم پتاسیم
۴۲۵ میکروگرم بتاکاروتن
فواید میوه خرمالو
خرمالو حاوی بسیاری از مواد مغذی است که به طرق مختلف برای سلامتی مفید است، از جمله: تامین نیازهای روزانه مواد مغذی
یک خرمالوی ژاپنی ۱۶۸ گرمی علیرغم اندازه کوچکش موارد زیر را تامین میکند:
۲۶ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز
۲۱ درصد مس
۱۵ درصد ویتامین A
۱۴ درصد ویتامین C
۱۰ درصد ویتامین B۶
۸ درصد ویتامین E
۶ درصد پتاسیم
علاوه بر این، خرمالو میوهای کمچرب و سرشار از قندهای طبیعی است. این میوه منبع انرژی است و یکی از منابع عالی فیبر به شمار میآید که برای جلوگیری از افزایش قند خون ضروری است. خرمالو همچنین منبع خوبی از ویتامینهای B۱ و B۲، اسید فولیک، منیزیم و فسفر و طیف گستردهای از ترکیبات گیاهی از جمله تاننها، فلاونوئیدها و بتاکاروتنوئیدها است که میتواند بر سلامتی تأثیر مثبت بگذارد.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن
خرمالو سرشار از فلاونوئیدها است که شامل آنتیاکسیدانهای قوی میباشد و در غلظتهای بالا در پوست و گوشت خرمالو یافت میشوند و با کاهش نرخ ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان و آلزایمر مرتبط است.
همچنین، خرمالو سرشار از آنتیاکسیدانهای کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است. یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، که شامل بیش از ۳۷ هزار نفر بود، نشان داد که کسانی که مقدار زیادی بتاکاروتن در رژیم غذاییشان دارند، به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۱۶ همچنین رژیمهای غذایی غنی از بتاکاروتن را با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطانهای ریه و روده بزرگ و بیماریهای متابولیک مرتبط دانست.
محافظت از بینایی
خرمالو مقدار زیادی ویتامین C و E را فراهم می کند که برای سلامت چشم ضروری است. همچنین حاوی سطوح بالایی از برخی ترکیبات بتاکاروتن است که به عنوان آنتیاکسیدان عمل کرده و سلامت بینایی را تقویت و به کاهش خطر بیماریهای چشمی مرتبط با افزایش سن کمک میکند.
طبق مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ انجام شد و شامل بیش از ۱۰۰ هزار نفر بود، افرادی که بالاترین میزان ترکیبات بتاکاروتن را میخوردند در مقایسه با کسانی که کمترین مقدار را میخوردند، ۴۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به کاهش بینایی مرتبط با افزایش سن هستند.
تقویت سلامت مغز
خرمالو حاوی ترکیبی طبیعی به نام فیستین است که یک آنتیاکسیدان است و فواید زیادی برای مفز دارد. بر اساس تحقیقات، حافظه بلندمدت را تقویت کرده، از اختلالات عصبی و زوال شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری میکند و تاثیرات ضد افسردگی دارد.
حمایت از سلامت قلب
پتاسیم موجود در خرمالو فشارخون را کاهش می دهد و اسید فولیک و ویتامینC آن به کاهش حملات قلبی کمک میکند. محتوای غنی آنتیاکسیدانی فلاونوئید موجود در آن با کاهش خطر بیماری قلبی از طریق کاهش فشارخون، کاهش کلسترول مضر (LDL) و کاهش التهاب مرتبط است.
مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد و بیش از ۹۸ هزار نفر در آن شرکت کردند، نشان داد که کسانی که مقدار زیادی فلاونوئید میخورند، در مقایسه با کسانی که مقدار کمتری میخورند، ۱۸ درصد کاهش مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی داشتند.
کمک به پیشگیری از سرطان روده بزرگ
میوههای نارنجی و زرد به کنترل رشد و گسترش سلولهای سرطانی کمک میکنند زیرا حاوی بتاکاروتن هستند. محتوای فیبر خرمالو برای هضم، حفظ سلامت دستگاه گوارشی و دفع منظم سموم از بدن ضروری است.
کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
برگهای میوه خرمالو سرشار از ویتامین C و تانن است که آن را به یک ماده محبوب برای چای دارویی تبدیل میکند. همچنین تحقیقات نشان داده است که پلیساکاریدهای موجود در برگهای آن، سلولهای مسئول شکستن استخوان را سرکوب میکند. علاوه بر آن در پیشگیری از پوکی استخوان پس از یائسگی و همچنین آرتریت روماتوئید مزایای بالقوهای دارد.
اثرات منفی احتمالی خرمالو
آلرژی: اگرچه آلرژی داشتن به خرمالو نادر است، اما همچنان ممکن است و هر فردی که پس از لمس خرمالو با دهان، دچار علائمی مانند استفراغ، مشکل در تنفس و سرگیجه شود، باید سریعا به متخصص آلرژی مراجعه کند.
اختلالات معده: متخصصان به کسانی که از مشکلات معده رنج میبرند یا قبلا عمل جراحی معده انجام دادهاند، توصیه میکنند از خوردن خرمالوی قابض اجتناب کنند، به خصوص قبل از رسیدن کامل آن، زیرا ترکیبات طبیعی موجود در میوههای نارس با فیبر موجود در دانهها و پوست ترکیب شده و باعث انسداد روده میشود.
نکاتی برای انتخاب خرمالو
کارشناسان توصیه میکنند خرمالوهای توپر را انتخاب کنید که سفت نباشد و پوستی براق و بدون لک داشته باشد. حتما قبل از خوردن یا بریدن، آن را خوب بشویید. در صورت برش خرمالو، آن را به صورت دربسته در یخچال نگهداری کنید و طی چند روز بخورید. باید مراقب باشید که آن را از هر گونه مواد غذایی که ممکن است باعث آلودگی احتمالی شود، به ویژه گوشت خام و ماهی دور نگه دارید. اگر خرمالو بیش از حد رسیده به نظر میرسد، یا بوی نامطبوع میدهد، باید دور ریخته شود.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن |