کد خبر: 211103 تاريخ انتشار: 1403/09/18 - 09:00
اصلاح طلبان و پدیده مقابله با قانون / برخورد منفعت طلبانه و سیاسی با قانون
جریان اصلاحات نشان داده که چندان در رعایت قانون به منافع جامعه توجهی نمیکند و تنها به رویکردهای جناحی خود تأکید دارد.
امیرحمزه نژاد : اصلاح طلبان در برابر قانون طبق سنجش منافع خود عمل میکنند. در واقع هر کجا که مشاهده میکنند قانون با منافع آنان همراه نیست با آن تقابل میکنند. همین موضوع اگر به رویه تبدیل شود بدعت بزرگی است و سبب میشود مشکلات کشور بیشتر شود.
بر همین اساس وقتی دولت برای اصلاح قانون بکارگیری اشخاص در مشاغل حساس لایحهای را به مجلس فرستاد و نمایندگان با آن مخالفت کردند اصلاح طلبان به جای تبعیت از قانون به مجلس و ریاست قوه مقننه حمله کردند.
دو روزنامه اصلاح طلب نیز در همین راستا با تیرهای « پشت پا به وفاق» و « عبور از وفاق» روی پیشخوان روزنامه فروشیها قرار گرفتند. گویی این جریان سیاسی هر چه زودتر تلاش دارد از مسئله وفاق عبور کند و با همان رویه گذشته اصلاحطلبان در این چند سال کار کند.
این درحالی بود که طی قانون گفته شده بود که افرادی که در مشاغل حساس قرار میگیرند نباید خود و اعضای خانوادهشان دوتابعیتی باشند. موضوعی که متأسفانه گفته میشود دولت قصد تغییر قانون را برای یک نفر آن هم « محمد جواد ظریف» داشته است. این در شرایطی که وی میتوانسته خیلی راحت تابعیت فرزندان خود را رفع کند. اما اصلاح طلبان سعی کردند برای یک فرد و اشخاصی مانند وی قانون را تغییر دهند! تغییر قانونی که به مصالح کشور هم نبوده است زیرا از لحاظ امنیتی اینکه خانواده مسئولان خارج از ایران باشند و تبعیت کشور دیگر درست نیست و اشکالاتی ایجاد می کند.
موضوع عدم تمکین به قانون خصوصاً درباره «قانون بکارگیری اشخاص در مشاغل خاص» از جمله حملاتی بود که اصلاحطلبان رادیکال به طور مستقیم به مسأله وفاق ملی آوردند و با توجه به اینکه منافع سیاسی آنان تأمین نمیشد به شدت به مجلس و در رأس آن رئیس قوه مقننه حملاتی را سامان دادند.
در موضوع قانون عفاف و حجاب نیز اصلاح طلبان رادیکال با حمله به آن و توصیف و تفسیرهای اغلب غیر واقعی سعی درخدشه دار کردن اصل قانون کردند. هدف اصلاح طلبان از این تحلیلهای جناحی تخریب وجهه مردمی قانون بود که در این عرصه سعی و تلاش زاید الوصفی از خود نشان دادند. نفع این جریان سیاسی در خصوص معلق نگه داشتن موضوع حجاب و عفاف است. این جریان سیاسی در خصوص به ورزشگاه رفتن بانوان نیز همین موضوع را تا مدتها مسکوت نگه داشت تا در این عرصه از منافع آن که ایجاد تضاد سیاسی و نشاندن خود در جایگاه مثبت است، بهرهبرداری کند. این در شرایطی است که گفته میشد باید محیط ورزشگاهها مناسب حضور بانوان شود.
اصلاح طلبان همواره سعی کردهاند که با القای موارد نادرست وجاهت قانونی را از بین ببرند. این موضوع متأسفانه اگر به یک روند تبدیل شود به قول معروف در کشور سنگ روی سنگ بند نخواهد شد اما این جریان سیاسی تنها به منافع خود فکر میکند و تنها جایی که منافع آن حکم میکند حامی قانون و قانونمدار میشود.
این جریان سیاسی در برهههای مختلف سعی کرده قوانین را به نفع خود تغییر دهد موضوعی که حاکمیت قانون را از بین میبرد و سبب میشود که قانون در میان مردم وجاهت و ارزش خاص خود را نداشته باشد و بیقانونی نتیجه چنین عملکرد و برخورد سیاسی با قانون است.
جریان اصلاحات همواره در امور سیاسی کشور منافع خود را نسبت به همه موارد حتی منافع ملی ارحج دانسته است. نوع کنشهای این جناح سیاسی نیز نشان از پررنگ کردن تقابلها در هر برههای از تاریخ دارد.
اصلاح طلبان پیشتر نیز در حوزه مقابله با قانون اقداماتی انجام دادهاند. در سال ۸۸ نیز اتفاقاتی که این جریان سیاسی رقم زد باعث شد که کشور ۸ ماه در بحران ناآرامیهایی که در آن ضدانقلاب نیز اقدامات ضدامنیتی بسیاری انجام دارد فرو برود. این در شرایطی بود که طبق قانون اگر هم مسائلی را مطرح میکرد باید این موارد بررسی میشد اما اصلاح طلبان در این مدت تنها بر روی طبل مخالفت کوبیدند. این در حالی است که بعدها خود آنان معترف شدند که اصلاً تقلبی در کار نبوده است و این موارد بهانه تراشی سیاسی بوده است. منتها کشور در این مدت تاوان این سیاسی کاری اصلاح طلبان و پشت کردن به قانون را پرداخت کرد.