کد خبر: 211364 تاريخ انتشار: 1403/09/24 - 19:27
برخورد با متخلفان حوزه پوشاک و حجاب برقراری عدالت است
یک کارشناس حوزه خانواده درباره تغییرات مثبت قانون جدید عفاف و حجاب گفت: برخورد با متخلفان حوزه پوشاک و حجاب برقراری عدالت است.
نرگس وحیدنیا مشاور خانواده درباره محاسن قانون جدید گفت: مهمترین نقطه قوت این لایحه اقدام مشترک قوای سه گانه است که آرایش مشترک این قوا را نشان میدهد و همچنین نشانه اتحاد و وحدت است و وحدت هم به نوعی یکی از موارد مهم، ضروری و اساسی یک کشور است در جهت پیشبرد اهداف و آرمانها؛ از دیگر نقاط قوت این قانون اصل بازدارندگی است و همه نسبت به این مسئله باید توجه ویژهای داشته باشند و در ادامه بیان مرزهای حجاب در چهار دسته و جرمانگاری بد پوششی نقاط قوت دیگر قانون جدید است.
وحیدنیا در خصوص برخورد با دانه درشتها گفت: اگر برخورد با دانه درشتها صورت بگیرد میتواند بسیار اثرگذار واقع شود، به نوعی میرویم سراغ سرچشمهها و اگر با اصناف متخلف در حوزههای مرتبط با پوشاک و حجاب برخورد جدیتری صورت بگیرد میتوان گفت نوعی عدالت برقرار خواهد شد.
وی در رابطه با حذف شدن یا نشدن گشت ارشاد افزود: حذف گشت ارشاد میتواند بسیار تصمیم مهم و به جایی باشد چرا که اگر این موارد به صورت مردمی پیش رود ما خواهیم دید که میزان اثر گذاری آن در جامعه بیشتر خواهد بود، پس تمرکز بر فرهنگ سازیها و فعالیتهای آگاهی بخش در این زمینه که توسط خود مردم اداره شود؛ مثل برگزاری کلاسهای متعدد با همراهی و همکاری ارگانهای مختلف در سطح جامعه بسیار عمل درست و اثرگذاری است.
این کارشناس حوزه خانواده ادامه داد: مفاهیمی مثل حجاب و عفاف و حیا و پوشش را در اسلام داریم که فقط برای زن نیست هر چند که بر روی زن تاکید شده اما فقط برای آنها نیست و حتی آیه ۲۹ و ۳۰ سورهٔ مبارکه نور بیان میکند که "قل للمومنین یغضو من ابصارهم ابتداً" اول از همه حیا را برای مرد در این سوره بیان میکند پس اهمیت حیا و حجاب و و پوشش مردان اولویت دارد.
وی همچنین در رابطه با جرمانگاری در این مسئله افزود: زمانی که بحث جرم انگاری مطرح میشود ما اثرات معکوس را بیشتر میبینیم، ما حجاب را برای امنیت روحی روانی و جسمی خانوادهها میخواهیم، از طریق بایدها و نبایدها و جرم انگاری کردن یک سری از فعالیتها مسلماً نمیشود به نتیجهٔ مطلوب رسید بلکه این امر نیازمند برسیهای عمیقتری است و با اهداف ما فاصله زیادی دارد.
وحیدنیا علاوه بر این گفت: اما در این میان نقاط ضعفی هم وجود دارد؛ حجاب یک مقولهٔ فرهنگی است و لازم است که از طریق تقویت عقاید، باورها و فرهنگ سازیها تقویت شود و با اجبار یا از طریق ضمانت اجراها و جریمهها نمیشود به طور قطع مردم را برای پیروی کردن از این امر تشویق کرد؛ چرا که حجاب یک امر درونی است و هرکس باور و اعتقاد متفاوتی دارد و این اتفاقات میتواند منجر به مواجهٔ افراد با دستگاههای قضائی و دولتی شود که این امر نه به نفع مردم است و نه به نفع دولت.
وی در ادامه بیان کرد: سیاستهای حمایتی و تشویقی گویا در این قانون جدید نادیده گرفته شده است؛ وقتی میگوئیم امر به معروف و نهی از منکر یعنی در مرحله اول آن حمایت و تشویق و تقویتهای مثبت به جای تقویتهای منفی یا تنبیه را در نظر داریم، حتی در نگاههای جزئیتر شاهد آن هستیم که تشویق مهمتر و اثرگذار تر از تنبیه است. پس بهتر این است در این زمینه هم بررسی انجام شود.
وحیدنیا گفت: از دیگر نقاط ضعفی که میتوان به آن اشاره کرد مبهم بودن برخی از عناوین است، به عنوان مثال نقض هنجارهای اجتماعی که نیازمند توضیح بیشتری است که اصلاً این هنجارها در چه چهارچوبی است که نقض آن منجر به تخلف میشود!
این مشاور خانواده افزود: جلو رفتن با قانون و مقررات تنبیهی نتیجه مطلوبی ندارد و این مورد را در موقعیتهای مختلف به کرات میبینیم، در یک نگاه جزئیتر حتی در تربیت فرزندان هم میدانیم که تشویق و حمایت نتیجه بهتری دارد، تنبیه هم اگر قرار باشد صورت بگیرد نباید منجر به زیر سوال رفتن شخصیت فرد شود آن هم در بحث مهم و اساسی به نام حجاب، چرا که حجاب امری است فرهنگی و درونی که از ایمان و باور افراد سرچشمه میگیرد پس میتوان گفت اجبار به هر طریقی نمیتواند در مسیر بهبود اثرگذار باشد.
مهر
انتهای پیام/م