|
توجه به مسئله زمان و مسائل مربوط به آن مهم ترین ویژگی حضرت ام البنین |
|
فاطمه کلابیه مشهور به ام البنین همسر امیرمؤمنان علی(ع) و مادر چهار پسر به نامهای عباس، عبدالله، جعفر و عثمان که هر چهار تن در روز عاشورا در رکاب حسین بن علی(ع) به شهادت رسیدند،است. |
|
گیلان، محسن صیاد قنبری کارشناس مسائل سیاسی و خاورمیانه، به مناسبت وفات حضرت ام البنین طی یادداشتی نوشت:در تاریخ اسلام کم نبودند زنانی که در کنار مردان، نقشی بسزا و مهم در فعالیتهای سیاسی و اجتماعی دوران خود داشتند،
در این میان سه بانوی بزرگوار هستند که در تداوم یافتن اسلام ناب محمدی(ص) در دوران امامت و ولایت فعالیتهای ارزندهای داشتهاند، بانوانی همچون حضرت فاطمه زهرا، حضرت زینب و حضرت امالبنین سلام الله علیهم اجمعین که علاوه بر انجام وظیفه مادری در تربیت نمودن فرزندانی که با رشادتهای خود در جهان اسلام خوش درخشیدند، در دفاع از ولایت امام عصر خود در سختیها و بلایا نیز ایفای نقش نمودند و هرگز کوتاهی ننمودند.
به عبارتی از جمله وجوه مشترک این سه بانوی بزرگوار، ولایت مداری، دفاع از امام عصر خود و مبارزه با طاغوت زمان بوده است.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در دفاع از حضرت علی علیه السلام در غربت کوفه، حضرت زینب سلام الله علیها در کنار برادرش حضرت امام حسین علیه السلام در سختیها و مصائب کربلا و پس از شهادت برادرشان، تحمل غربت و اسیری در شام بلا و ایراد خطبه آتشین در دفاع از نهضت حسینی در کاخ یزید ملعون و حضرت ام البنین سلام الله علیها آن بانویی که پس از حضرت فاطمه سلام الله علیها یار و یاور حضرت علی علیه السلام و فرزندان بزرگوارش بودند، شخصیتی که در دفاع از ولایت و امامت کم نگذاشتند، به شهادت تاریخ پایهگذار مرثیهسرایی برای امام حسین علیه السلام و یارانش، ایشان بودند که به نوعی وسیلهای برای مبارزه با دستگاه حکومت اموی در آن زمان بوده است.
در فرهنگ شیعی «گریه و عزاداری» یک نوع مبارزه و هماورد طلبی است،
از ویژگیهای بسیار مهم حضرت ام البنین، توجه به زمان و مسائل مربوط به آن است. وی پس از واقعه عاشورا، از مرثیه خوانی و نوحه سرایی استفاده کرده تا ندای مظلومیت کربلاییان را به گوش نسل های آینده برساند، روشی که حضرت ام البنین سلام الله علیها بعد از واقعه کربلا در پیش گرفتند در واقع امتداد همان روشی است که حضرت زهرا سلام الله علیها در بیت الاحزانِ قبرستان بقیع از آن استفاده کردند.
آن بانوی بزرگوار پس از حادثه کربلا، در کنار حضرت زینب سلام الله علیها رسالت سیاسی و اجتماعی خویش را در زنده نگه داشتن حماسه جاویدان عاشورای حسینی به بهترین شکل ممکن انجام دادند.
ویژگی ممتاز شخصیتی حضرت امالبنین سلام الله علیها همسر شهید بودن و هم مادر ۴ شهید بودن است که این نشاندهنده آن است که ایشان تمام عمر خود و خانواده خود را صرف دفاع از اسلام ناب محمدی(ص) و امامت و ولایت نمودند.
سرانجام آن حضرت در سال ۶۴ یا ۷۰ هجری قمری شهادت گونه از دنیا رفتند و در قبرستان بقیع در کنار چهار امام معصوم علیهم السلام و دیگر چهرههای درخشان جهان اسلام به خاک سپرده شدند. |