کد خبر: 211509                      تاريخ انتشار: 1403/09/28 - 11:46
کمک به وحدت حوزه و دانشگاه، با تعامل درست حوزویان و دانشگاهیان
 
کارشناس حوزوی : برقراری وحدت بین حوزه و دانشگاه به هیچ عنوان محدودیتی ندارد بلکه بستر صمیمانه جدیدی جهت ارتقا فرهنگی ودینی وانقلابی دانشجویان ایجاد خواهد کرد.
 
آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه، یادآور همبستگی و نزدیکی دو نهاد مهم علمی و فرهنگی ایران است. این روز به منظور تقویت همکاری‌های علمی و فرهنگی بین حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها پایه‌گذاری شده است.
اهمیت این وحدت در تولید علم، ارتقای فرهنگ و تصمیم‌گیری‌های اجتماعی و سیاسی کشور مشهود است. روح حاکم بر این روز، تأکید بر هم‌افزایی دانش دینی و دانش تجربی در راستای پیشرفت جامعه و حل معضلات آن است.
این روز نمادی از تلاش برای ایجاد هم‌فکری و نزدیک‌تر شدن ایده‌ها و دیدگاه‌ها در راستای توسعه پایدار و معنوی کشور است.
به همین منظور گفتگو کردیم با سرکار خانم زهره کریمی دارای تحصیلات حوزوی در استان مازندران
وحدت حوزه و دانشگاه چه مفهومی برای شما دارد و چگونه می‌توان این وحدت را در عمل تحقق بخشید؟
وحدت حوزه ودانشگاه یعنی این دو نهاد در یک راستا فعالیت های خود را انجام دهندوهدف واحدی داشته باشند که بنا بر فرمایشات امام خمینی حوزه هیچ وقت از دانشگاه نباید جدا باشد،تعامل درست حوزویان ودانشگیان وجدا ندانستن مقوله دین ودانش وپیشرفت می‌تواند به این وحدت کمک کند.
زنان حوزوی چه نقشی می‌توانند در ترویج وحدت حوزه و دانشگاه ایفا کنند؟
زنان حوزوی با کنار گذاشتن تعصبات وایجاد تعامل با دانشگاهیان می‌توانند در جهت ارتقا دینمداری دانشجویان بسیار کمک کنند ودر تربیت دانشجویان انقلابی ودینی در جهت توسعه صنعت ودانش کشور بسیار مؤثر باشند
چگونه می‌توان توانمندی‌های زنان حوزوی را در مسیر تحصیل و تحقیق در دانشگاه‌ها تقویت کرد؟
با توجه به اینکه پیوند علم ودین برای ارتقا فرهنگی وعلمی جامعه بسیار سودمند است زنان حوزوی نیز با برقراری ارتباط دوستانه واخلاق مدارانه با دانشجویان می‌توانند در این زمینه بسیار تأثیر گذار باشند وبا پاسخگویی به سوالات متعدد دانشجویان حقیقتا هم در تحصیل وهم در تحقیق بسیار مفید خواهند بود.
آیا برقراری وحدت حوزه و دانشگاه برای زنان محدودیت‌هایی دارد یا امکانات جدیدی ایجاد می‌کند؟
برقراری وحدت بین این دونهاد علمی ودینی به هیچ عنوان محدودیتی ندارد بلکه بستر صمیمانه جدیدی جهت ارتقا فرهنگی ودینی وانقلابی دانشجویان ایجاد خواهد کرد
در زمینه‌های مختلف علمی، آیا زنان حوزوی می‌توانند با حضور در دانشگاه‌ها نقش مؤثری در ارتقای سطح علمی ایفا کنند؟ به‌ویژه در رشته‌هایی که بیشتر به نیازهای جامعه و خانواده پرداخته می‌شود؟
بله،با توجه به اینکه منابع تحصیلی حوزویان در زمینه خانواده واخلاق وجامعه شناسی بسیار پربار است و مطالب از متون دینی و اسلامی استخراج شده است اتفاقا بیشتر می‌تواند نیازهای جامعه وخانواده را برطرف کند وآن را به سمت کمال پیش برد
به‌عنوان یک بانوی دارای تحصیلات حوزوی، چطور می‌توانید در فرآیند علمی و فرهنگی کشور نقش مؤثری ایفا کنید و این نقش را در تعامل با دانشگاه‌ها به‌طور مؤثر گسترش دهید؟
با توجه به اینکه در حوزه علم ودین در کنار هم به طلاب آموزش داده می‌شود بنده به عنوان یک طلبه اگر طبق آموزه های دینی واهل بیت پیش روم قطعا در مواجهه با افراد مختلف جامعه ودانشجویان به سوالات مختلف آنها در زمینه دینی وفرهنگی میتوانم‌پاسخ دهم پس قطعا مؤثر خواهم‌بود ،تعامل صحیح و عدم کناره گیری خود در تعامل مؤثر خواهد بود
آیا با توجه به شرایط کنونی کشور، نگرش به نقش زنان در وحدت حوزه و دانشگاه تغییر کرده است؟ در صورت تغییر، این تغییرات به چه شکلی نمایان است؟
بله تغییراتی داشته وآن هم بیشتر در زمینه حجاب است ،اما با برقراری ارتباط دوستانه واخلاق خوش می‌توان این فاصله را کم کرد خانمهای طلبه عوض اینکه خود را جدا از بد حجاب بدانند می‌توانند با رفتار صحیح در کنار آنان انس والفت ایجاد کنند وتاثیر زیادی بر دانشگاهیان اعم از اساتید ودانشجویان بگذارند
آیا حضور زنان در فرآیند وحدت حوزه و دانشگاه می‌تواند به ارتقای محتوای علمی و دینی این دو نهاد کمک کند؟ اگر بله، به چه صورت؟
بله،با توجه به منویات امام ورهبری عزیز،هیچگاه وحدت بین این دونهاد مهم وحیانی کشور بی تاثیر نیست ،استفاده از اساتید مجرب حوزه در دانشگاهها ودر کنار آن استفاده از اساتید دانشگاه در حوزه قطعا می‌تواند محتوای دینی وعلمی این دو نهاد را ارتقا دهد ،چون استاد حوزه آموزه های دینی واخلاقی را با علم آمیخته می‌کند به دانشجویان تدریس می‌کند وقطعا این علم همان علم اهل بیت وانقلابی خواهد بود.
انتهای پیام/*