کد خبر: 211634 تاريخ انتشار: 1403/10/02 - 08:31
یادداشت؛
میتوان افسوس نخورد؟
پژوهشگر و نویسنده حوزه زنان و خانواده نوشت: میتوان از نمایشی بودن مفرط همایشهای مهم و بینالمللی که در راستای مفاهیم بنیادین تمدنی ایران اسلامی که در این سالها برگزار شده است افسوس نخورد؟
از استان تهران؛ صغری عاشوری در یادداشتی پیرامون اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار که صبح چهارشنبه 28 آذرماه با حضور رئیسجمهور در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، نوشت:
میتوان از نمایشی بودن مفرط همایشهای مهم و بینالمللی که در راستای مفاهیم بنیادین تمدنی ایران اسلامی که در این سالها برگزار شده است افسوس نخورد؟!
اوج این افسوسها را دیروز از روایتهای منتشر شده از پژوهشگران و کنشگران حوزه زن و خانواده حاضر در اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار متحمل شدیم. اجلاسی که در راستای تبیین مفهوم خانواده و تبیین اهمیت پیگیری جنبش جهانی تعهد به خانواده میتوانست نقطه استراتژیکی برای جمهوری اسلامی ایران باشد با رفتارهای نمایشی و سطح پایین باطل گردید! یقینا بر کسی پوشیده نیست زمانی که همایشی در سطح بینالمللی برگزار میشود و دوتن از سران قوای کشوری در آن حضور مییابند نقطه ثقل محتوای آن همایش بیانات سران قوای حاضر در آن همایش است و سایر سخنرانیها در راستای تبیین آن پیش میروند. جای تعجب نیست اگر سخنرانی سایر سخنرانان در این اجلاسیه چندان دیده نشد اگرچه سخنرانان از سطح علمی بالایی برخوردار بودند.
سؤالی که ذهن نویسنده این سطور را بسیار به خود مشغول کرده، این است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری دولت چهاردهم خود را دنباله رو جنبش تعهد به خانواده رییس جمهور شهید نامید در پیشبرد همایش مذکور چه نقشی ایفا کرده است؟! مقصود از پیشبرد آن است که دقیقا به رئیس جمهور برای ارائه نطق پیرامون مسئله خانواده با رویکرد تمدنی ایرانی اسلامی چه خوراک فکری ارائه نموده است تا پیگیری جدی این جنبش جهانی باشند؟! آیا نظام بندی فکری اساسی برای تحقق جنبش تعهد به خانواده را در دستور کار خود قرار داده است؟! طرحی برای پیاده سازی این ایده دارد؟!
چرا روی پرسشهایم نسبت به دولت و خاصتا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است؟! چون پیشانی اجلاسیه خانواده و پیوندهای پایدار با سخنان رییس جمهور محترم بسته شده بود. در تمام اجلاسها منطق برگزاری اجلاس در پیشانی آن نهفته شده است. به عبارت دیگر نخ تسبیح تمام ارائههای اندیشمندان در هر اجلاسی، به بیانات شخصیت محوری اجلاس گره خورده است. چشم مهمانان خارجی به بیانات شخصیت محوری، رئیس جمهور محترم بود.
رئیسجمهور محترم عملا ارائهای پیرامون خانواده، جایگاه تاریخی خانواده در تمدنهای بشری، هجمه های وارده به این نهاد و مصائب اتفاق افتاده برای دولتها به سبب فروپاشی خانواده، چرایی پرچمداری خانواده توسط جمهوری اسلامی ایران، گروههای فعال زنان مدافع خانواده در سراسر جهان، گام های سیاسی مهم در جهت ایجاد جنبش جهانی تعهد به خانواده نداشت!
اجلاسهایی که در سطح بینالمللی برگزار میشوند به ماننده اجلاس خانواده و پیوندهای پایدار، پیامهایی نیز در سطح جهانی به دنیا مخابره میکنند. طبیعتاً گل این پیامهای مخابره شده بیانات شخص محوری و مورد تمرکز در این اجلاس میباشد که رئیس جمهور محترم بودهاند.
چه دردناک است مخابره این پیام به دنیا که جمهوری اسلامی ایران حرفی برای خانواده ندارد جز اشک و آه! صد افسوس که تولیدات فکری و بنیادین پژوهشگران کهنهکار جمهوری اسلامی ایران پیرامون تحقق جنبش تعهد به خانواد دیده نشد! افسوس باید خورد که در کشور همسایه مان قطر، به آنچه که دارایی فرهنگی و تمدنی ایرانی و اسلامی است بیشتر توجه میشود به طوری که حدود سال ۲۰۱۲ همایشی جهانی پیرامون زن ایرانی عصر قاجار برگزار شده، کتابهایی از پژوهش در مورد زن ایرانی عصر قاجار، خانواده ایرانی عصر قاجار، هنر ایرانی عصر قاجار تولید محتوا صورت میگیرد و به جهان ارائه میشود.
در سال جاری همایشی در راستای اهمیت خانواده در دوحه قطر برگزار شد که در دنیا مورد توجه واقع گردید. دولت چهاردهم در راستای جنبش تعهد خانواده در این اجلاس چه ارائهای داد؟ چه صدایی از داشتههای تمدنی ایران اسلامی مخابره نمود و به عنوان گفتمان جهانی خانواده ارائه نمود؟ آیا همیشه باید از داشتههای فرهنگی، تاریخی و ایدئولوژیک خود غافل گردیم تا دیگر کشورهای دنیا و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس که در آرزوی داشتههای فرهنگی، تمدنی ما هستند آنها را روایت کنند و برای خود برندسازی نمایند؟
با توجه به تازه کار بودن دولت چهاردهم اما امیدواریم که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، به طور جدی در راستای جنبش تعهد به خانواده گامهای جدی بردارد. این جنبش یقینا یکی از مدخلهای مهم بازخوانی تمدن اصیل فرهنگ ایرانی اسلامی ملت ما و عرضه آن به جهان است. نیاز است تا معاونت امور زنان مسئولیت جمعآوری این ثروت تمدنی پیرامون خانواده را با استفاده از پژوهشگران فعال در این عرصه برعهده بگیرد و در راستای طراحی ابتکارات اساسی به تحقق جنبش جهانی تعهد به خانواده جامه عمل بپوشاند.
بدون شک جنبش تعهد به خانواده نهتنها متضمن بازگشت انسان مدرن و حیران به اصل انسانیت خود میتواند باشد؛ بلکه موج فرهنگی همسویی با فرهنگ کشورمان را ایجاد میکند که در آماج حملات گسترده ضد فرهنگی استعمارگرایان متحدی ماندگار باشد. همپیمانانی با عزم راسخ در جهت مقابله با ضدفرهنگها و ضد ارزشهای اخلاقی و فطری مهاجم جهان بینی غربی برایمان پدید میآیند. همپیمانانی که در کنارشان علیه استعمارگری، خونریزی، انحطاط خانواده و جامعه انسانی و ترویج ناامنی مبارزه میکنیم.
آری جنبش تعهد به خانواده بسیار مهم است، خصوصا در برهه زمانی حساسی که در آن به سر میبریم! نباید فرصتها را از دست داد.
انتهای پیام/*