کد خبر: 211753 تاريخ انتشار: 1403/10/04 - 20:40
مدیریت شهری عرصهای برای بروز نقش پررنگ زنان در خانواده و جامعه
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، توانمندی زنان در مدیریت شهری تهران را الگوی مناسبی برای سایر شهرها برشمرد.
مریم اردبیلی در نشست هم اندیشی بانوان مدیر شهرداری تهران که با همکاری مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران برگزار شد، با بیان اینکه توانمندیهای زنان در مدیریت شهر تهران بهعنوان الگویی برای کل کشور بسیار چشمگیر و قابل تعمیم است اظهار کرد: این توانمندیها به دلیل تجربههایی است که در مجموعه شهر تهران به دست آمده و سطح بالاتری از کارایی و تأثیرگذاری را منجر شده است. این موضوع برای همه ما مایه افتخار است.
وی با بیان اینکه بحث نقش زنان و حضور اجتماعی آنها یکی از مسائل طولانیمدت و تأثیرگذار در طول تاریخ بوده است خاطرنشان کرد: اگرچه زنان در برخی فرهنگها و جوامع توانستهاند تأثیرات بزرگی برجای بگذارند، اما همچنان چالشهایی در زمینه جایگاه و توانمندیهای آنها وجود دارد.
اردبیلی با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در تغییر بسیاری از الگوها برای زنان تصریح کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی، در فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) و بعدها در بیانات مقام معظم رهبری تأکید شده که نیازی به پذیرش الگوهای سنتی یا مدرن به شکل مطلق نیست، بلکه باید الگویی جدید ارائه شود. الگویی که در آن، اوج زنانگی در مقام بندگی خداوند با عاملیت اجتماعی جمع شود.
وی با بیان اینکه زنان مسلمان تلاش کردند در عین حفظ اولویت خانواده، در فضای اجتماعی هم نقشآفرینی کنند ادامه داد: زنان مسلمان در این میان تلاش کردند ترکیبی خلاقانه از نقشهای خانوادگی و اجتماعی را خلق کنند. این دو جهان، که همچنان غیرمتجانس بودند، با نوآوری، مجاهدت و تلاش ترکیب شدند تا زنان بتوانند در هر دو عرصه نقشآفرینی کنند. اما این مسیر نیز با چالشهای زیادی همراه بود.
وی با اشاره به مبحث الگوی سوم زن ادامه داد: هدف الگوی سوم این نیست که یک «سوپر زن» خلق کند که بتواند در دو جهان متفاوت و در اوج بدرخشد. مصداق الگوی سوم این است که امکانپذیری وهمافزایی بین عاملیت و زنانگی ایجاد کند. هر جا از «زنانگی» سخن میگویم، باید آن را در کنار «مردانگی» بشنوید، زیرا زنانگی و مردانگی در جامعه به هم پیوستهاند و اگر زنانگی در جامعهای کمرنگ شود، مردانگی نیز آسیب خواهد دید.
مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: در حوزههایی مانند مدیریت شهری، که نیازمند تعامل با مردم و ایجاد تعادل میان نقشهای اجتماعی و خانوادگی است، مزیتهای زنانگی میتوانند بسیار مؤثر باشند. ما باید تلاش کنیم تا مدلی از عاملیت زنانه خلق کنیم که هم به نقشهای خانوادگی زنان احترام بگذارد و هم نقش اجتماعی آنها را تقویت کند. سپس میتوان این نقش را به کل جامعه تعمیم داد. در مدیریت شهری میتوان با استفاده از نگرشهای زنانه، مانند همدلی و تعامل انسانی، به ارتقای کیفیت مدیریت کمک کرد.
اردبیلی اضافه کرد: ما در شهرداری تهران ۱۱ هزار و ۸۰۰ پرسنل زن داریم لذا معتقدم که مدیریت شهری عرصه مناسب حل این دوگانگیها و ایجاد تعادل میان نقشهای اجتماعی و خانوادگی است. در راستای رسیدن به این هدف، تجربههایی که شما در این مسیر به اشتراک میگذارید، میتواند افقهای جدیدی را باز کند. صورتبندی صحیح از تجربههای جمعی شما بدون شک میتواند به خلق یک مدل مؤثر در این زمینه کمک کند.
وی افزود: به نظر من انجام چنین کاری به طور جدی ضروری است و یکی از مناسبترین نقاط شروع آن، شهرداری تهران است که شما عزیزان به عنوان بخشی از آن فعالیت میکنید. من در گفتگوهای دو نفره و چند نفرهای که با شما داشتهام، نکات بسیار ارزشمندی آموختهام. در بسیاری از مثالهایی که شما مطرح کردهاید، از تجربههایتان الهام گرفته و آنها را در جاهای مختلف به کار بردهام. تجربههای زیستی شما در واقع نمونههایی ارزشمند از خلق این مدل هستند که به طور قطع قابلیت صورتبندی و تدوین دارند.
وی ادامه داد: این دانش ذهنی شما، اگر به صورت سیستماتیک جمعآوری و پردازش شود، میتواند به ابزاری سریع و قابلاستفاده برای همگان تبدیل شود. با رفع گرهها و پر کردن شکافهای موجود، میتوان این دانش را به اثری ماندگار و مؤثر تبدیل کرد.
مهر
انتهای پیام/م