کد خبر: 211787                      تاريخ انتشار: 1403/10/06 - 13:10
۵ خطر زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌
 
زیاده‌روی در مصرف شیرینی ممکن است مزاج بدن را به سمت سودایی شدن سوق دهد. این حالت می‌تواند باعث بروز علائمی مثل اضطراب، افسردگی و مشکلات پوستی مانند خشکی و تیرگی شود.
 
شیرینی در دنیای امروز دیگر آن مفهوم سنتی را ندارد. امروزه طیف گسترده‌ای از کربوهیدرات‌ها مثل بیسکوییت‌ها، شکلات‌ها، آبنبات‌ها، کیک‌ها، کلوچه‌ها، پاستیل‌ها و ... در بازار وجود دارند که همگی شیرینی محسوب می‌شوند و اکثر افراد - از کودکان گرفته تا سالمندان - به آنها علاقه و تمایل دارند.
اما مصرف زیاد و مداوم شیرینی‌ها اثرات و عوارض ناگواری برای سلامت ما دارد که هم طب رایج و هم طب سنتی ایرانی روی آن توافق دارند. از دیدگاه طب ایرانی، مصرف زیاد شیرینی می‌تواند موجب اختلال در تعادل مزاج و بروز مشکلاتی در سلامت شود.
در زیر، ۵ مورد از مهم‌ترین مضرات مصرف زیاد شیرینی‌ها را عنوان می کنیم.
تولید بلغم زیاد: مصرف شیرینی بیش از حد باعث افزایش رطوبت و تولید بلغم در بدن می‌شود. این حالت می‌تواند منجر به احساس سنگینی، خستگی، کندی ذهن و مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوءهاضمه شود.
ضعف کبد: از نظر طب ایرانی، کبد وظیفه اصلی تصفیه و هضم غذاها را دارد. مصرف زیاد شیرینی‌ها باعث ایجاد بار اضافی روی کبد می‌شود و ممکن است عملکرد آن را مختل کند که می‌تواند به بروز مشکلاتی مثل کبد چرب، خارش پوست و زردی منجر شود.
ایجاد سودا در بدن: زیاده‌روی در مصرف شیرینی ممکن است مزاج بدن را به سمت سودایی شدن سوق دهد. این حالت می‌تواند باعث بروز علائمی مثل اضطراب، افسردگی، وسواس و مشکلات پوستی مانند خشکی و تیرگی شود.
تضعیف معده و هضم دشوار: شیرینی‌ها به ویژه اگر سنگین یا مصنوعی باشند، معده را ضعیف کرده و هضم را دشوار می‌کنند. این موضوع باعث بروز مشکلاتی مثل بی‌اشتهایی، احساس سنگینی بعد از غذا و ترش کردن می‌شود.
افزایش وزن و تجمع مواد زائد (اخلاط فاسد): مصرف زیاد شیرینی منجر به تجمع چربی‌ها و مواد زائد در بدن می‌شود که از دیدگاه طب سنتی به معنای افزایش اخلاط فاسد است. این حالت می‌تواند منجر به چاقی، خستگی مفرط و کاهش انرژی شود.
برای تعادل مزاج و حفظ سلامتی توصیه می‌شود که مصرف شیرینی‌ها را به حد اعتدال برسانید و از شیرینی‌های طبیعی مانند عسل یا شیره‌های گیاهی استفاده کنید.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن