یادداشت |
حضرت زهرا (س) بر فراز قله همسری و مادری |
|
حضرت فاطمه (س) همسرش را در قله ی زندیگیش پذیرفت و خود را بافرمان های همسرش در تربیت فرزند هماهنگ کرد و این امر خطیر را با موفقیت به انجام رساند و موفق شد فرزندانی اثر گذار و پایدار در برابر دشواری ها ، یکتاپرست و مبارز پرورش دهد . |
|
از استان مرکزی شهرستان ساوه؛
حضرت زهرا سلام الله علیه و همسر بزرگوارشان زندگی خود را در خانه ی گلی آغاز کردند ولی زیباترین گل های یاس در آنجا پرورش یافتند.
حضرت فاطمه سلام الله علیه رازدار همسرش بود و حضرت علی علیه السلام نیز پناهگاه حضرت زهرا بودند. حضرت علی در مورد همسرش میفرماید : هیچ گاه فاطمه از من نرنجید او نیز هرگز مرا نرنجاند هر وقت به چهره اش نگاه می کردم تمام درد هایم را فراموش می کردم .
حضرت فاطمه به گونه های مختلف به بیان محبت واحترام نسبت به همسرش می پرداخت مخصوصا پیش پیامبر حضرت علی (ع) را بهترین همسر و بهترین یاور معرفی میکرد .
حضرت فاطمه (س) هیچ وقت در زمان هایی که مشکل اقتصادی داشتند همسرش را سرزنش نکردند. حضرت همیشه قانع بودند و در زندگی قناعت میکردند و این گونه مشکلات اقتصادی را مدیریت میکردند .
حضرت فاطمه (س) در تربیت فرزندانشان بسیار اهمیت می دادند با آن ها بازی میکردند و اشعار تربیتی به آن ها می آموختند. در رشد جسمی فرزندانشان بسیار مراقب بودند و هیچ وقت مشغله های عبادی ، اجتماعی و شرایط حاکم بر زمانه ایشان را از ایفای وظیفه ی مادری باز نداشت و یکی از عوامل موفقیت در تربیت درست فرزندانش این بود که با همسرش هماهنگ در تربیت بودند.
حضرت فاطمه (س) همسرش را در قله ی زندیگیش پذیرفت و خود را بافرمان های همسرش در تربیت فرزند هماهنگ کرد و این امر خطیر را با موفقیت به انجام رساند و موفق شد فرزندانی اثر گذار و پایدار در برابر دشواری ها ، یکتاپرست و مبارز پرورش دهد .
نمونه ی بارز آن حضرت زینب (س) که در واقعه ی عاشورا با درک درست موقعیت های زندگی که با آن ها رو برو بود توانست از عهده ی وظیفه ای که بر دوشش بود به خوبی برآید و توانست جامعه رابه سمت سلامت و سعادت سوق دهد .
آری حضرت فاطمه (س) این گونه همسرداری و مادری و خانه داری کردند و این طور محور زندگی های دیگران در تاریخ قرار گرفتند.
یادداشت: لیلا خلج عبادی |