کد خبر: 212512                      تاريخ انتشار: 1403/10/22 - 20:49
نقش بی‌بدیل مادر در توجه به عواطف فرزند
 
مادری؛ موهبتی است که خداوند در نهاد زنان قرار داده است و بر اساس فطرت زنان به ایفای این نقش می‌پردازند، نقشی که در سایه حضور پدر رنگ زیباتری به خود می‌گیرد و فرزندانی شاد و سلامت در محیطی امن رشد می‌کنند.
 
مادر بودن یکی از مواهبی است که خداوند به زنان اختصاص داده است، حسی که با هیچ حس دیگری قابل مقایسه نیست، و زنان بر اساس فطرت خود آن را می پذیرند و گاهی در قبال این نقش مسئولیت هایی را بر عهده می گیرند که در شرایطی غیر از مادر بودن، از عهده آن بر نمی آمدند.
موضوع زن و مادر بودن، موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها در سخنان خود به آن اشاره کرده اند و در این خصوص بر نکاتی تاکید داشته اند.ایشان در مصاحبه با ویژه نامه روز زن سال ۶۰ با اشاره به رسالت عظیم مادری، اظهار داشتند: «زن بایستی به رسالت عظیم زن و مادر بودن خویش، رسالتی که مرد در آن رسالت با او شریک نیست و اختصاص به خود او دارد آشنا و واقف شود.»
ایشان همچنین در دیدار با جمعی از مداحان سال ۹۲ نیز به لزوم توجه به نقش خاص مادران در تربیت فرزند پرداخته و تصریح کردند: «مادر می‌تواند فرزندان را به بهترین وجهی تربیت کند، تربیت فرزند به وسیله مادر مثل تربیت در کلاس درس نیست، با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالایی خواندن است، با زندگی کردن است.
مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت می‌کنند؛ هرچه زن صالح‌تر، عاقل‌تر و هوشمندتر باشد این تربیت بهتر خواهد شد، بنابراین برای بالا بردن سطح ایمان، سطح سواد، سطح هوش بانوان در کشور باید برنامه‌ریزی شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در سومین نشست اندیشه‌های راهبردی با موضوع زن و خانواده سال ۹۰ تاکید کردند: «شما اگر بچه خودتان را در خانه تربیت نکردید یا اگر بچه نیاوردید یا اگر تارهای فوق العاده ظریف عواطف او را که از نخ‌های ابریشم ظریف‌تر است با سرانگشتان خودتان باز نکردید تا دچار عقده نشود، هیچ کس دیگر نمی‌تواند این کار را بکند؛ نه پدرش و نه به طریق اولی دیگران؛ فقط کار مادر است.

این کارها کار مادر است اما آن شغلی که شما بیرون دارید اگر شما نکردید، ۱۰ نفر دیگر آنجا ایستاده‌اند و آن کار را انجام خواهند داد؛ بنابراین اولویت با این کاری است که بدیل ندارد؛ تعین با این است.»
پرورش فرزند مجاهدت بزرگ زنان
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در دیدار جمعی از مداحان سال ۹۲ نیز اظهار داشتند: «فرزندآوری یک مجاهدت بزرگ است ما با خطاهایی که داشتیم با عدم دقت‌هایی که از ماها سر زده یک برهه‌ای در کشور ما متاسفانه این مسئله مورد غفلت قرار گرفت و ما امروز خطراتش را داریم می‌بینیم؛ که من بارها این را به مردم عرض کرده‌ام: پیر شدن کشور کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد از همان چیزهایی است که اثرش بعداً ظاهر خواهد شد؛ وقتی هم اثرش ظاهر شد آن روز دیگر قابل علاج نیست؛ اما امروز، چرا امروز قابل علاج است.
فرزندآوری یکی از مهمترین مجاهدت‌های زنان و وظایف زنان است چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل می‌کند، اوست که رنج‌هایش را می‌برد، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است.
خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به مردها نداده، در اختیار بانوان قرار داده؛ صبرش را به آنها داده، عاطفه‌اش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده، اندام‌های جسمانی‌اش را به آنها داده، در واقع این هنر زن‌هاست.
اگر چنانچه ما این‌ها را در جامعه به دست فراموشی نسپاریم آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.»
مادری و همسری مسئولیت اول و منحصر به فرد زن
ایشان همچنین در دیدار گروه کثیری از زنان نخبه سال ۸۶ تاکید کردند: «بحث در این است که آیا زن حق دارد به خاطر همه چیزهای مطلوب و جالب و شیرینی که در بیرون از محیط خانواده برای او ممکن است تصور شود، نقش خود را در خانواده از بین ببرد؟ نقش مادری را، نقش همسری را؟ حق دارد یا نه؟ ما روی این نقش تکیه می‌کنیم.
من می‌گویم مهم‌ترین نقشی که یک زن در هر سطحی از علم و سواد و معلومات و تحقیق و معنویت می‌تواند ایفا کند، آن نقش است که به عنوان یک مادر و به عنوان یک همسر می‌تواند ایفا کند؛ این از همه کارهای دیگر او مهمتر است؛ این آن کاریست که غیر از زن، کس دیگری نمی‌تواند آن را انجام دهد.
گیرم این زن مسئولیت مهم دیگری هم داشته باشد - داشته باشد- اما این مسئولیت را باید مسئولیت اول و مسئولیت اصلی خودش بداند. بقای نوع بشر و رشد بالندگی استعدادهای درونی انسان به این وابسته است؛ حفظ سلامت روحیه جامعه به این وابسته است؛ سکن و آرامش و طمأنینه در مقابل بی‌قراری‌ها و بی‌تابی‌ها و تلاطم‌ها به این وابسته است؛
این را نباید فراموش کنیم.
این هنری نیست که زن کار مردانه را تقلید کند؛ ن؛ زن یک کار زنانه دارد که ارزش آن از هر کار مردانه‌ای بیشتر است. امروز دست‌های به شدت مشکوک موج ضد ارزشی را در دنیا به راه انداخته اند که در همه جا هست، در کشور ما هم متاسفانه در گوشه و کنار دیده می‌شود.»
وظیفه دولت در برابر نقش مادری زنان شاغل
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در سوم نشست اندیشه‌های راهبردی با موضوع زن و خانواده سال ۹۰ یادآور شدند: «باید به آن خانم‌هایی که حالا به هر دلیلی، به هر جهتی، با هر ضرورتی، کار تمام وقت یا نیمه وقت را قبول کرده‌اند، کمک بشود تا بتوانند به مسئله مادری برسند، به مسئله خانه داری برسند، با مرخصی‌ها، با زمان بازنشستگی، با مدت کار روزانه، به هر نحوی بایستی دولت کمک کند تا این خانمی که حالا به هر دلیلی آمده اینجا شاغل شده، بتواند به آن قضیه هم برسد. »
ایرنا
انتهای پیام/م