|
عمر طولانی تر با نوشیدن قهوه صبحگاهی |
|
تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف قهوه فقط در صبح با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ زودرس و ۳۱ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در مقایسه با افرادی که قهوه نمی نوشند مرتبط است. |
|
به نقل از مدیسن نت، دکتر «لو چی»، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه تولین و سرپرست تیم تحقیق، در بیانیهای گفت: «این اولین مطالعهای است که الگوهای زمانبندی نوشیدن قهوه و نتایج سلامتی را آزمایش میکند.»
وی در ادامه میافزاید: «ما معمولاً در توصیههای غذایی خود در مورد زمان بندی توصیه نمیکنیم، اما شاید باید در آینده به این موضوع بپردازیم.»
محققان دادههای بیش از ۴۰۰۰۰ بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر را با استفاده از سوابق غذایی جمع آوری شده بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ تجزیه و تحلیل کردند. مصرف قهوه به سه بازه زمانی تقسیم شد: صبح (از ۴ صبح تا ۱۱:۵۹ صبح)، بعد از ظهر (از ۱۲ بعد از ظهر تا ۴:۵۹ بعد از ظهر)، و عصر (از ساعت ۵ بعد از ظهر تا ۳:۵۹ بامداد).
نتایج نشان میدهد کسانی که به طور انحصاری در صبح قهوه مینوشند بیشترین بهره را از نظر طول عمر و سلامت قلب دارند.
در همین حال، افرادی که در طول روز قهوه مینوشیدند، کاهش قابل توجهی در خطر مشاهده نکردند.
این یافتهها صرف نظر از اینکه شرکت کنندگان قهوه با کافئین مینوشند یا بدون کافئین صادق بودند، و مقدار مصرف شده- چه کمتر از یک فنجان یا بیشتر از سه فنجان- تأثیری بر فواید آن نداشت.
کارشناسان توافق دارند که زمان مصرف قهوه ممکن است بر ریتم شبانه روزی و سطح هورمون تأثیر بگذارد. نوشیدن قهوه در اواخر روز ممکن است تولید ملاتونین را مختل کند، هورمونی که خواب را تنظیم میکند و بر سلامت قلب تأثیر میگذارد.
به گفته نویسندگان مطالعه، برخی از نشانگرهای التهابی در خون دارای ساعت خاص خود هستند. و اثرات ضد التهابی قهوه ممکن است هنگام مصرف در صبح مؤثرتر باشد، زمانی که این نشانگرها به اوج خود می رسند.
مهر
انتهای پیام/م |