کد خبر: 212787 تاريخ انتشار: 1403/10/30 - 09:17
تاثیر فستینگ در پیشگیری از ابتلا به سرطان
رژیم غذایی «فَستینگ»، روزهداری متناوب یا روزهداری مقطعی شناخته میشود، میتواند سلامت ما را بهبود بخشد و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
مجموعهای از مطالعات در طول سالها نشان داده است نوعی رژیم غذایی که با عناوینی، چون «فَستینگ»، روزهداری متناوب یا روزهداری مقطعی شناخته میشود، میتواند سلامت ما را بهبود بخشد و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. با این حال برخی از مطالعات نتایج دیگری را در این زمینه نشان داده اند.
فستینگ یا روزه متناوب به معنای جابهجایی بین زمان خوردن و نخوردن است. برخلاف رژیمهای غذایی سنتی که بر روی آنچه باید بخوریم تمرکز میکنند، این رویکرد بر زمان خوردن تمرکز دارد. امروزه انواع بسیاری از برنامههای معمول فستینگ وجود دارد. برنامه ۱۶/۸ به این معنی است که شما فقط در یک بازه هشت ساعته غذا میخورید، سپس برای ۱۶ ساعت باقی مانده ناشتا هستید.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، در مطالعات انجام شده روی افراد مبتلا به سرطان، فستینگ برای محافظت در برابر عوارض جانبی شیمی درمانی و بهبود اثربخشی درمانهای سرطان و کاهش آسیب به سلولهای سالم گزارش شده است.
ثابت شده است که فستینگ طولانی مدت در برخی از بیماران مبتلا به سرطان بی خطر است و ممکن است به طور بالقوه بتواند رشد تومور را کاهش دهد.
بخشی از مطالعات روی حیوانات نشان داده است که رژیم فستینگ میتواند به کاهش وزن، بهبود فشار خون و سطح قند خون و متعاقبا کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی کمک کنداز سوی دیگر، برخی از کارشناسان احتیاط را توصیه میکنند. مطالعات روی موشها نشان میدهد که رژیم فستینگ میتواند سیستم ایمنی را تضعیف کند و بدن را کمتر قادر به مبارزه با عفونت کند که به طور بالقوه منجر به پیامدهای بدتر سلامتی در افراد بیمار میشود.
با این حال، در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر افزایش خطر ابتلا به عفونتهای باکتریایی در انسان وجود ندارد؛ بنابراین آیا امتحان کردن رژیم فستینگ اشکالی ندارد؟
دیدگاه فعلی در مورد رژیم فستینگ این است که میتواند مفید باشد، اما کارشناسان معتقدند تحقیقات بیشتری لازم است.
از مزایای کوتاه مدت مانند کاهش وزن و سلامت کلی بهتر به خوبی پشتیبانی وجود دارد. اما ما به طور کامل اثرات بلندمدت آن را درک نمیکنیم، به خصوص زمانی که صحبت از خطر سرطان و سایر مسائل مربوط به سیستم ایمنی باشد.
از آنجایی که روشهای مختلفی برای رژیم فستینگ وجود دارد و مردم به آنها واکنشهای متفاوتی نشان میدهند، ارائه توصیههایی که برای همه مفید باشد، دشوار است. از آنجایی که اکثر افرادی که در این مطالعات شرکت کردند اضافه وزن داشتند یا دیابت یا سایر مشکلات سلامتی داشتند، نمیدانیم که چگونه نتایج در مورد جمعیت گستردهتر اعمال میشود.
رژیم فستینگ برای افراد سالم به طور کلی بیخطر در نظر گرفته میشود، اما برای همه افراد مناسب نیست به ویژه آنهایی که شرایط پزشکی خاصی دارند. همچنین برای زنان باردار یا شیرده و افرادی که سابقه اختلالات خوردن دارند؛ بنابراین قبل از شروع هر برنامه فستینگ با ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی خود مشورت کنید
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن