کد خبر: 212803                      تاريخ انتشار: 1403/10/29 - 19:49
۶ غذایی که عمر را کوتاه می‌کنند
 
تغذیه در کنار ورزش و فعالیت جسمانی به عنوان دو زیر مجموعه اصلی سبک زندگی نقش مهمی در سلامت کلی ما دارند.
 
انتخاب‌ رژیم‌های غذایی بد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند. در این مطلب به ۶ غذای رایجی که می‌توانند بر سلامت و طول عمر تاثیر منفی بگذارند اشاره شده است.
گوشت‌های فرآوری شده
گوشت‌های فرآوری شده مانند سالامی، مرغ منجمد یا سوسیس‌ها اغلب به گونه‌ای درست شده‌اند که دارای طعم مطبوعی هستند اما خطرات زیادی برای سلامتی دارند. مواد اصلی نگهدارنده این گوشت‌ها با نیترات‌ها و نیتریت‌ها هستند این مواد با افزایش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ ارتباط دارند.
نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد به وضوح نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده با افزایش قابل توجهی در میزان مرگ و میر، خطر سرطان و افزایش خطر بیماری‌های قلبی مرتبط است. این گوشت ها همچنین سرشار از چربی‌های اشباع شده و سدیم هستند و به بروز فشار خون کمک می‌کنند.
نوشیدنی‌های قندی و شیرین
نوشابه‌های گازدار، نوشابه‌های انرژی‌زا و سایر نوشیدنی‌های شیرین مملو از قندهای اضافه‌شده هستند که مصرف آن‌ها مشکلات زیادی را برای بدن ما ایجاد می‌کنند. مصرف بیش از حد قند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و مشکلات کبدی می‌شود.
نتایج تحقیقات منتشر شده در سال ۲۰۲۱ نشان داد که نوشیدنی‌های شیرین هر ساله به دلیل کمک به بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و بیماری‌های مرتبط با چاقی مسئول بیش از ۱۸۴ هزار مرگ در سراسر جهان هستند. در عوض، آب، دمنوش‌های گیاهی یا نوشیدنی‌های بدون شیرینی را انتخاب کنید تا بدن خود را هیدراته و سالم نگه دارید.
غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید، و ماکارونی در بسیاری از خانواده‌های ایرانی و خیلی از خانواده‌های کشورهای آسیایی پایه اصلی بسیاری غذاها هستند. با این حال، آن‌ها بسیار فرآوری شده و فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. این کمبود مواد مغذی باعث افزایش سریع و سقوط قند خون می‌شود و به مرور زمان خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و چاقی را افزایش می‌دهد. انتخاب غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، کینوآ و نان سبوس دار، انتخاب سالم تری برای سلامتی طولانی مدت است.
غذاهای سرخ شده
سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده و حلقه‌های پیاز ممکن است خوشمزه باشند، اما برخی از مضرترین غذاها برای سلامتی شما هستند. غذاهای سرخ شده اغلب در روغن‌هایی با چربی ترانس پخته می‌شوند که منجر به افزایش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) می‌شوند. این امر خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.
نتایج یک مطالعه نشان داده که مصرف منظم غذاهای سرخ شده با خطر بالاتر مرگ زودهنگام به ویژه در زنان مرتبط است. غذاهای سرخ شده پر کالری هستند و می‌توانند منجر به افزایش وزن و التهاب مزمن شوند.
تنقلات بسته بندی شده
چیپس، کراکر و سایر تنقلات بسته بندی شده مملو از افزودنی‌های ناسالم، نگهدارنده‌ها و نمک هستند. مصرف بیش از حد سدیم کلرید (نمک خوراکی) در این تنقلات می‌تواند منجر به فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و افزایش خطر سکته شود. به جای این که به سراغ این میان وعده‌ها بروید، جایگزین‌های سالم تری مانند آجیل، دانه‌ها یا میوه‌های تازه را در نظر بگیرید.
شیرین کننده‌های مصنوعی
در حالی که شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام و ساخارین به عنوان جایگزینی سالم برای شکر به بازار عرضه می‌شوند، ممکن است خطرات خاص خود را داشته باشند. این شیرین کننده‌ها می‌توانند سلامت روده را مختل کنند و منجر به عدم تعادل متابولیک و افزایش میل به غذاهای شیرین شوند.
همشهری آنلاین
انتهای پیام/م