کد خبر: 213066 تاريخ انتشار: 1403/11/06 - 14:20
قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش میدهند
تحقیقات جدید نشان میدهد که میزان قهوه یا چایی که مینوشید ممکن است بر کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطانهای سر و گردن تأثیر بگذارد.
به نوشته نشریه پزشکی "Everyday Health"، دانشمندان مؤسسه سرطان هانتسمن در دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا دادههای ۱۴ مطالعه قبلی را روی حدود ۱۰هزار بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن و یک گروه کنترل متشکل از بیش از ۱۵ هزار نفر که این بدخیمیها را نداشتند جمعآوری و تجزیه و تحلیل کردند.
قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش میدهند
براساس یافتههای منتشر شده در نشریه پزشکی "Cancer"، به طور کلی، افرادی که بیش از چهار فنجان قهوه کافئیندار در روز مینوشند، در مقایسه با افرادی که اصلا قهوه مصرف نمیکنند، ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سر و گردن هستند.
در این مطالعه، مصرف روزانه یک فنجان چای نیز با کاهش ۹ درصدی خطر ابتلا به سرطان سر و گردن همراه بود. همچنین نوشیدن قهوه بدون کافئین با کاهش ۲۵ درصدی خطر ابتلا به سرطان حفره دهان مرتبط بود.
قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش میدهند
محققان همچنین خاطرنشان کردند که مصرفکنندگان چای نسبت به افرادی که چای نمینوشند، ۲۹ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به "سرطان هیپوفارنکس" که در انتهای گلو ایجاد میشود هستند.
به گفته دانشمندان، ترکیبات زیستی فعال موجود در قهوه و چای، به غیر از کافئین اثر ضد سرطانی آنها را افزایش میدهد.
قهوه و چای خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش میدهند
با این که ممکن است انواع آنتی اکسیدانها و سایر ترکیبات موجود در قهوه و چای با خواص ضد سرطانی در کاهش خطر ابتلا به سرطان سر و گردن نقش داشته باشند، اما امکان دارد افرادی که این نوشیدنیها را مصرف میکنند عادات دیگری نیز داشته باشند که خطر ابتلا به این سرطانها را در آنها افزایش دهد.
منبع: دویچه وله
انتهای پیام/م