کد خبر: 213369                      تاريخ انتشار: 1403/11/13 - 13:00
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیت المقدس کردستان:
نقش مؤثر زنان در بهبود حکمرانی، افزایش شفافیت در پاسخ گویی و تحقق عدالت اجتماعی/زنان نقش حیاتی در توسعه تمدن اسلامی دارند
 
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه بیت المقدس کردستان گفت: کشور ما، حضور زنان در شوراها و مناسب، سازمان های مردم نهاد، وزارت خانه، نهادهای دولتی و اماکن مرتبط با ساختار سازمان حاکمیت دین را در بستر انقلاب اسلامی تجربه کرده است. زنان به بهبود حکمرانی، افزایش شفافیت در پاسخ گویی و تحقق عدالت اجتماعی کمک می کنند.
 
حجت الاسلام و المسلمین طه توکلی طی یادداشتی در خصوص نقش زنان در به کارگیری فناوری های نوین و توسعه تمدن اسلامی بیان کرد: مسئولیت های خانوادگی و نقش مادرانه و زنانه نسبت به تربیت اولاد صالح از مهمترین مسئولیت های والدین به ویژه مادران است.
مادر، اولین مربی و آموزگار فرزندان است و نقش تعیین کننده ای در شکل گیری شخصیت آینده آنها دارد. دومین مسئولیت بانوان، نقش همسری است که با ایجاد محیطی آرام و پر از محبت در خانواده و حمایت از همسر در حقیقت نقش کلیدی و محوری در باب آرامش و محبت در خانواده بر می دارد.
زنان در خصوص پذیرش مسئولیت های اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی به نحوی ترغیب و تاکید شده اند .اسلام زنان را از مشارکت در امور اجتماعی منع نکرده همانگونه که خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) بر صحت این ادعا صحه گذارده است.
در فقه اسلامی، مشارکت زنان در امور اجتماعی و سیاسی در مواردی که ضرورت اقتضا کند، نه تنها جایز بلکه مسئولیت های دینی مانند سایر مسئولیت ها گاهی به کرات واجب شمرده شده است.
نقش تربیتی در شکل گیری نسلی مومن و متعهد اولین تاثیر مسئولیت های اجتماعی زنان بر توسعه تمدن اسلامی با نگاه دینی است. تربیت صحیح فرزندان زیر بنای جامعه ای سالم و پویاست. مادران با تربیت دینی و اخلاقی فرزندان خود، نسلی را پرورش می دهند که در راستای اهداف والای اسلام و توسعه تمدن اسلامی باشد.
فعالیت های علمی و فرهنگی زنان نیز به غنای معارف اسلامی و از طرفی تربیت اندیشمندان کمک می کند. همچنین بدون لحاظ نقش اقتصادی آنان در تامین رفاه و عدالت احتماعی، نمی توانیم به توسعه تمدن اسلامی مورد نظر برسیم.
مبعث که نقطه عطفی در تاریخ بشریت و آغاز رسالت پیامبر اکرم برای هدایت انسان ها به سوی کمال و سعادت است، تاثیرات شگرفی بر تمام ابعاد زندگی انسان از جمله جایگاه و نقش زنان در جامعه داشته است. نابرابری و تبعیض اجتماعی زنان در زمان پیش از اسلام به اعتبار رویداد بزرگ بعثت به نقش های اجتماعی رفیع و شایسته مبدل شد.
تاکید بر کرامت ذاتی انسانی فارغ از جنسیت، بانوان را به کسب علم و مشارکت در امور اجتماعی و سیاسی و ایفای نقش های مختلف در جامعه تشویق کرده است.
با گسترش دامنه مسئولیت های زنان، آنها نه تنها در خانه بلکه در عرصه های اجتماعی و سیاسی با تاکید بر امر به معروف و نهی از منکر و تعلیم و تربیت مسئولیت هایی برعهده دارند.
با توجه به آموزه های دینی و به ویژه با در نظر گرفتن پیامدهای بعثت پیامبر می توانیم نتیجه بگیریم که زنان نقش حیاتی در توسعه تمدن اسلامی دارند زیرا نقش و جایگاه زن بی بدیل است.
زنان مسلمان با بهره گیری صحیح و آگاهانه از فناوری های نوین که می تواند هم در راستای اهداف منفی و یا مثبت باشند، با رعایت موازین شرعی و اخلاقی در تولید و انتشار محتوای مفید و سازنده، نقش مهمی در ترویج و توسعه ارزش های اسلامی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی ایفا می کنند.
این تمدن نوین، تمدنی است که بر پایه آموزه های اصیل اسلام، علم، دانش، اخلاق و معنویت بنا شده و زنان در ساخت آن نقش بی بدیلی دارند. بانوان با انتشار محتوای اخلاقی و معنوی آیات کریمه قرآن، داستان های آموزنده، نکات اخلاقی و احادیث و سخنان بزرگان به ترویج اخلاق معنویت و ارزش های انسانی و اسلامی در فضای مجازی کمک کنند.
زنان مسلمان همچنین می توانند به کمک شبکه های اجتماعی و سایر ابزارهای ارتباطی، همدلی بین مسلمانان سراسر جهان و خصوصا زنان را تقویت کنند، تجربیات خودشان را به اشتراک بگذارند و برای مشکلات جامعه اسلامی و همچنین دشمنان شناسی، تبادل نظر کرده و به حل این مشکلات بپردازند.
آنها می توانند با ایجاد شبکه های حمایتی در راستای کمک به نیازمندان و آسیب دیدگان و از طرفی تقویت روحیه تعاملی، برادری و اخوت و گسترش آن در جامعه اسلامی به کمک فضای مجازی ، قدم بردارند .
زنان با معرفی چهره واقعی اسلام و مقابله با اسلام حراسی، رفع شبهات و ابهامات دین مبین، دستیابی به استقلال مالی و اجتماعی، کمک به اقتصاد خانواده با بهره گیری هوشمندانه و مسئولانه از فناوری های نوین، نقش مهمی در ترویج و توسعه ارزش های اسلامی و شکل گیری تمدن نوین ایفا می کنند. این نقش نه تنها به نفع جامعه اسلامی بلکه به نفع کل بشریت است زیرا تمدن نوین اسلامی بر پایه ارزش های متعالی انسانی و اخلاقی بنا شده و هدف آن سعادت و کمال است.
انتهای پیام/*