فعال حوزه زن و خانواده : |
تأمین تمامی امکانات از سوی والدین برای فرزندان، بزرگترین ظلم در حق فرزندان است |
|
فعال حوزه زن و خانواده گفت: تامین تمامی رفاهیات برای فرزندان، انگیزه ایشان برای یافتن راههای رشد و تعالی را مسدود می کند.و چشمه استعدادهایشان می خشکد و دیگر به ظرفیت های خدادادی خود توجه نمی کنند. |
|
_سیستان وبلوچستان، زهرا میر حسینی استاد حوزه و فعال حوزه زن و خانواده در گفتگو با خبرنگار زنان ایران در رابطه با اثرات آموزه های دینی و زندگانی امام حسین علیه السلام در تربیت فرزندان گفت: یکی از مباحثی که شایسته است مورد توجه همه افراد جامعه به ویژه والدین گرامی که ستون خانه و خانواده محسوب می شوند، قرار بگیرد، مسأله الگو برداری از شیوه ی تربیتی و سبک زندگی دینی اهل بیت (ع) و به طور خاص امام حسین علیه السلام به منظور رشد و تکامل و فرزندان می باشد.
وی در ادامه افزود: یک مربی باید در مرحله نخست روی اعمال و رفتار خود تمرکز نماید و به رفع نقایص و ضعف های خود بپردازد تا بتواند تأثیری مثبت بر روی متربی بگذارد.
فعال حوزه زن و خانواده تصریح کرد: مسئله تربیت فرزندان ابعاد و شیوه های گوناگونی دارد که بنده به یکی از آنها اشاره می کنم :در روایتی از پیامبر عظیم الشان صلوات الله علیه نقل شده است که روزی ایشان به تعدادی از کودکان نگاه می کردند و فرمودند: (وای بر فرزندان آخر الزمان از دست پدرانشان.) یکی گفت: یا رسول الله از دست پدران مشرکشان؟
حضرت فرمودند :از دست پدران مومنشان که دین را به آنها نمی آموزند. آنقدر که والدیی به نمره های فرزندانشان حساس هستند برایشان اهمیتی ندارد که نماز صبح خواب بماند یا نه ، به مسجد برود یا نه، احکام و آداب دین را بداند یا نه، این خیلی خطرناک است. با توجه به این روایات ، معلوم می شود که متاسفانه والدین متدین ما امروزه در -جامعه نسبت به مساله تربیت صحیح دینی کوتاهی نموده اند در حالیکه باید به این امر اهتمام ویژه داشت.
میرحسینی با اشاره به اهمیت تربیت بر اساس آموزه های دینی گفت: امروزه والدین به دنبال آن هستند که تمامی امکانات را برای فرزندان خویش فراهم نمایند. در حالیکه این امر بزرگترین ظلمی است که آنها در حق فرزندان خود می کنند و موجب تقویت روحیه ی راحت طلبی ، سستی و کاهلی در فرزندان می شوند.
استاد حوز در ادامه افزود: واژه کربلا مرکب از دو کلمه ی کرب و بلا می باشد که در معنای هر دو سختی دشواری و آزمایش نهفته است. امام علیه السلام می توانستند خاندان بزرگوارشان را به همراه خود وارد سرزمین کربلا نکنند ، ایشان از تمامی وقایع پیش رویشان آگاهی کامل داشتند ولیکن آنها در تمام اتفاقات در کنارشان بودند.
برای مثال اگر درختی در یک منطقه خوش آب و هوا رشد کند ، هنگامی که دچار طرفان ها و باران های سیل آسا شود ممکن است طاقت نیاورد و به راحتی از ریشه کنده شود و آسیب ببیند اما درختی که در منطقه ای خشک و بدون شرایط مناسب جوی رشد می کند و تنومند می شود. در هنگام بحران های طبیعی، قدرت تحمل بیشتری دارد و کمتر آسیب می بیند زیرا او با نبود امکانات رشد کرده و تجربه آن را دارد و توانمند شده است. تجربه اش منجر به مستحکم تر شدن و افزایش صبر و استقامت او می شود.لذا ابا عبد الله الحسین علیه السلام الدائماً در مسیر کربلا خانواده خود را برای سختی آماده می کردند فرزندان دور ایشان حلقه زدند. ایشان فرمودند: برای آزمایش خود را آماده کنید. خداوند یکی را با مقام ، دیگری را با ثروت و کسی را با فقر آزمایش می کند ،شما را هم با این حادثه مورد آزمایش قرار می دهد در صورتی که سربلند بیرون آیید به درجات بالا دست پیدا می کنید یعنی نتیجه ی سختی های به جا مورد رشد و تکامل انسان می شود و ادامه ی این مسیر تربیتی به صورت نسل به نسل ، منجر به پرورشی افراد متعهد در جامعه می گردد و آنچه که ما در ۸ سال دفاع مقدس از ایستادگی ، مقاومت و ایثار در میدان جنگ مشاهده کردیم نشأت گرفته از آموزه های مکتب حسین علیه السلام است.
میرحسینی در ادامه افزود: تامین تمامی رفاهیات برای فرزندان، انگیزه ایشان برای یافتن راههای رشد و تعالی را مسدود می کند.و چشمه استعدادهایشان را می خشکاند زیرا دیگر به ظرفیت های خدادادی خود توجه نمی کنند و همیشه منتظرند تا دیگران مشکلات را برایشان حل کنند. با کوچکترین مصیبت ها دچار یأس و نا امیدی شده و افسرده می شوند زیرا قدرت عافیت و نعمت های وجودی و نحوه ی استفاده از امکانات موجود را نمی دانند و با وجود امکانات کافی مستأصل خواهند شد.در مراحل نوجوانی ، به هر کسی که ظاهراً راه حل برایشان ارائه کند اعتماد می کنند حتی ممکن است بازیچه ی دست دیگران قرار بگیرید.
زیرا حلال مشکلات نبوده اند و مهارت یافتن راه حل و بعضاً ساختن آن را نیاموخته اند.حتی زمانی که این افراد تصمیم به تشکیل خانواده می گیرند، قدرت اداره ی آن را نخواهند داشت و باکوچکترین ناملایمتی، بنای خانواده از هم گسیخته می شود. این همان اثر منفی و ناراحت کننده و رفاهزدگی نسل امروز است که چنانچه جلوی این مسیر خطا هر چه زودتر گرفته نشود عواقب تلخی را به همراه خواهد داشت و سلسله وار در همه نسل ها رخنه می کند.
وی در پایان گفت : امیدواریم همه ما با تمسک به سیره تربیتی اهل بیت علیهم السلام و به طور خاص ابا عبدالله الحسین علیه السلام مهارت های صحیح زندگی را بیاموزیم و در مسیر تربیت صحیح فرزندان خود پیاده کنیم. |