کد خبر: 213592                      تاريخ انتشار: 1403/11/17 - 19:34
رشد ۶ درصدی آمار بیماران دیالیزی در ایران
 
سرپرست مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: سالانه رشد حدود ۵ تا ۶ درصدی آمار بیماران دیالیزی در کشور را شاهد هستیم.
 
به نقل از وبدا، ناصر ملک پور افزود: رسالت اصلی وزارت بهداشت سیاست گذاری حوزه سلامت و نظارت بر اجرای صحیح آن و در حوزه درمان، یکی از وظایف اصلی بر اساس این رسالت، نظارت بر کنترل کیفی خدمات درمانی ارائه شده است.
وی ادامه داد: انجام صحیح روش درمانی دیالیز یکی از تخصصی‌ترین حوزه‌های درمان است و از مهمترین ابزار کنترل کیفی و ارتقا کیفی خدمات درمانی، تقویت آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی است.
ملک پور گفت: امروزه دیالیز نسبت به سال‌های قبل هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی پیشرفت قابل توجهی داشته است، به نحوی که در اقصی نقاط ایران تمامی بیماران دیالیزی دسترسی به امکانات درمانی دارند. این در حالی است که در حدود ۳۰ سال قبل کمتر از ۱۰۰ بخش دیالیز دایر بوده و امروزه بیش از ۷۰۰ بخش دیالیز در کشور فعال است.
وی با بیان اینکه در زمینه تولید لوازم مصرفی دیالیز و تجهیزات سرمایه‌ای پیشرفت چشمگیری حاصل شده است، ادامه داد: در حال حاضر در تولید ۵ قلم لوازم مصرفی دیالیز از جمله ست، سوزن، صافی، پودر بی کربنات و محلول دیالیز خودکفا هستیم و ۲ نوع دستگاه دیالیز در داخل کشور تولید می‌شود.
سرپرست مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: هم اکنون بیش از ۴۰۰ پزشک فوق تخصص نفرولوژی به عنوان درمانگر فعالیت دارند و در مناطق محرومی که نفرولوژیست حضور ندارد، متخصص داخلی دوره دیده به عنوان پزشک درمانگر ایفای نقش می‌کند.
ملک پور گفت: در زمینه آموزش دیالیز پرستاران، اقدامات مناسبی انجام شده و امروز نزدیک به ۵۳۰۰ پرستار دوره دیده در مراکز دیالیز فعالیت می‌کنند و تربیت سفیران دیالیز به عنوان مربیان سطح یک از اهداف معاونت درمان وزارت بهداشت است.
وی ادامه داد: با توجه به ارتقا کیفی خدمات درمانی و شناسایی بیماران دیالیزی در مراحل ابتدایی CKD، امروزه آمار بیماران دیالیزی رشدی حدود سالانه ۵ الی ۶ درصد دارند و تعداد بیماران از سال ۷۶ از حدود ۲۰۰۰ بیمار به ۴۲۰۰۰ نفر افزایش یافته است.
ملک پور ادامه داد: با توجه به رشد تعداد بیماران، آموزش پرستاران با هدف ارتقا سطح دانش، به روز رسانی اطلاعات و آشنایی با چالش‌های مهم درمان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مهر
انتهای پیام/م