|
ارزانی دوران پهلوی گرانتر تر از امروز |
|
علتاینکه بعضیها گمانمیکنند در دوران پهلوی ارزانی بوده این است که عدهای نرخهای زمان شاه را برای جوانان نقل میکنند ولی از درآمدهای آن زمان صحبتی نمیکنند. |
|
_گیلان، محسن صیاد قنبری کارشناس مسائل سیاسی و خاورمیانه طی یادداشتی بمناسبت چهل و ششمین سالروز انقلاب اسلامی ایران نوشت: امروزه انگاره هایی همچون، ما چرا باید با دنیا سر جنگ داشته باشیم؟! اگه با آمریکا ببندیم مشکلات معیشتی و اقتصادی ما از این رو به اون رو میشه، دوران قبل از انقلاب و زمان شاه مردم چه زندگی خوبی داشتن الان چی هیچی بدبختی پشت بدبختی، مخاطب را به این باور رسانده که دوران قبل از انقلاب مردم، زندگی بسیار خوبی داشتند و اینکه امروزه بهترین راهحل برای خروج از بحران اقتصادی در کشور فقط و فقط مذاکره با آمریکا و غرب هست و بس.
بیایید یک نگاهی به دوران قبل از انقلاب بیاندازیم. در این دوران، ایران با آمریکا روابطی نزدیک و دوستانه داشته است. ایران برای آمریکا نقش ژاندارم منطقهای را در غرب آسیا بازی میکرد. اصلأ شاه با روسای جمهور آمریکا دوستی صمیمانهای داشته است.
و حال یک سوال: آیا واقعاً با این همه قرابت و نزدیکی ایران به آمریکا، وضع اقتصادی و معیشتی مردم ایران هم خوب بود؟! اگر نگاهی به مستندات تاریخی آن دوران بیاندازیم خواهیم دید که وضع آنطوری که رسانههای بیگانه حکایت میکنند گل و بلبل هم نبوده است!
سال ۱۳۴۹ که پیکان ۱۸ هزارتومان بود.حقوق یک کارمند رسمی در ماه ۲۰۰ تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود.
اگر یک کارمند میخواست پیکان بخرد باید حقوق ۹۰ ماه یعنی 5/7 سالش را پرداخت میکرد.
تورم و گرانی شدید در دهه ۵۰ و اوج گیری فاصله طبقاتی که خود محمدرضا پهلوی هم بدان اعتراف کرده بود، بوجود آمدن ۱۳ شهرک کپرنشین در حاشیههای شهر تهران با خانههای گلی، ماجرای قطعیهای پیدرپی برق تهران در سال ۱۳۵۶، نبود پزشک کافی ایرانی و اشتغال پزشکان بیگانه خارجی، نبود خانههای بهداشت در اکثر روستاها، فقر و محرومیت در جامعه، سطح بالای بیکاری، سطح نازل درآمد سرانه، وضع بد بهداشت همگانی، پایین بودن از لحاظ رتبههای علمی، وضع بد زیرساختهای اقتصادی کشور، توزیع ناعادلانه درآمدهاي ملي، تشدید فاصله طبقاتي و در یک کلام، فساد، اسراف، ظلم اقتصادي و فقر اکثریت مردم ایران و وابستگی محض در همه زمینهها.
اینها فقط بخشهایی از وضعیت کشور در دوران قبل از انقلاب بوده است! در حالیکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و حتی با قطع روابط ایران و آمریکا شاهد رشد و شکوفایی ایران اسلامی در همه عرصهها بوده و هستیم. از ارتقای سطح رفاه مردم از لحاظ زیرساختهای آب، برق،گاز،تلفن و ... گرفته تا پیشرفتهای خارقالعاده ایرانیان در زمینه های علمی، صنعتی، اقتصادی و .....
از سوی دیگر باید اشاره نمود به اینکه مذاکره با آمریکای امروز همان تسلیم است. تسلیم در مقابل تحریمها و فشارهای اقتصادی استکبار جهانی.
به عبارتی در جنگ ترکیبی امروز، دشمنان از یک سو با فشارها و تحریمهای اقتصادی ظالمانه و از سوی دیگر با پمپاژ یاس و ناامیدی در بین مردم به منظور رودررو قرار دادن آنها با نظام، میخواهند مذاکره را بر ایران تحمیل نمایند تا به خواستههای نامشروع خود از جمله پایین آوردن قدرت نظامی ایران و تبدیل نظام جمهوری اسلامی به نظامی کاملاً وابسته و گوش به فرمان، دست یابند تا بلکه از این طریق بر این کشور غلبه نموده و سناریوی لیبی و سوریه را بر آن اجرا نمایند.
بنابراین بر همگان فرض و واجب است که با جهاد تبیین، دوران سیاه پهلوی را برای مردم بویژه نسل نوجوان و جوان، بازگو نمایند تا بدانند که آمریکای ۲۰۲۵ همان آمریکای ۱۹۷۹ میباشد و اینکه مذاکره با آمریکا یعنی تسلیم شدن در مقابل خواستههای شیطانی این کشور است.
امروزه تنها راه حل برون رفت از مشکلات اقتصادی، مدیریت جهادی با استفاده از ظرفیتهای داخلی کشور بویژه نسل جوان و متخصص و همچنین تعامل و همکاری با کشورهای همسایه و غیرمتخاصم در قالب دیپلماسی اقتصادی میباشد.
انتهای پیام/* |